Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu?

Raphael

Bronz 5 Üye
Kaplumbağam hafif eğri yüzüyor, hafif şiş gözleri, kaç gündür yemini yemiyor. Ve kuru alanda fazla duruyor. Ama alt kabukta pembelik falan yok. Enfeksiyon olabilir mi? Neden böyle?

Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

Maalesef belirtiler enfeksiyona işaret. Alt kabuk pembeleşmesi zaten hemen olmuyor, ilerlemiş olması lazım hastalığın. Tedavi başlayın bir an önce.

Kendim şimdi birşeyler yapayım mı yoksa veterinere mi götüreyim?

Eğer sürüngenlerden anlayan bir veteriner varsa götürün yoksa kendiniz tedavi etmek zorundasınız.

Bu konuyu okuyun mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu--5801.html

Tamam ilaç aldım, plastik bir kap aldım, 2 litre suya 1 kapsül döktüm ve üzerine de havlu. Ama şimdi kaplumbağam ısıtıcının üzerine çıkıyor suda kalmıyor. :(

ısıtıcı zaten suyun içinde değil mi? ısıtıcıya çıksa bile yinede suyun içinde kalıyor.

Tamam hallettim.
Bu arada su 32 derece. Üzerinde havlu var kabın. Çok sıcak olmamış mıdır? Birşey olmasın hayvancağıza?

suyu 33 dereceye ayarlayın antibiyotik ancak 33 derecede etkisini gösteriyor. Havlu örtün dememin sebebi soluduğu hava ile su sıcaklığının birbirine eşit olmasının kapluş için daha iyi olacağı düşüncesinde olduğum için. Kaplumbağanız için çok sıcak olmaz merak etmeyin.

33'e getirdim, oldu. Umarım bir işe yarar da ölmez zavallı. :(

Umarım dediğiniz gibi olur. Geçmiş olsun.

37'ye çıkıp duruyor bu sıcaklık. İndiremiyorum bir türlü. Ayarıyla oynayıp durdum olmadı. 37 çok mu fazla?

Ya ısıtıcınızın ayarını düşürün yada üstüne örttüğünüz bezi biraz daha ayarlayın, 37 derece sıcaklık fazla.

Geri