Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu?

Mehmet YAŞAR

Altın 1 Üye
Arkadaşlar kaplumbağama ishal dedim ama değilmiş sanırım akciğer enfeksiyonu:(
Esnemeleri sıklaştı ve kuru alanda vakit geçirmeside öyle cama tırmanmak istiyor.Bugün gözleri kapalı kuru alanda gördüm.formu araştırdım.Kabuğunun altında pembeleşme yok yamuk yüzme yok suyun dibinde de durmıyor iştahıda gayet iyi ama dediğim gibi kuru alanda vakit geçirmeyi arttrdı ve esniyor gözünüde kapatıyor kuru alanda hiç böyle yapmazdı.Umarım hasta değildir hasta ise inşallah erken teşhis koymuşumdur.
Yardım eder misiniz şu anda suyun derecesini arttırdım ve akvaryumun üzerini kapadım komple kuru alanın lambasınıda söndürdüm.Ne yapmam lazım:(

Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

Gözleri tamamen kapanmadı di mi?

Baktığımda tamamen kapalıydı.:'(Bazende birisini kırpıyo gözünün diğeri kapalı iken.Ama bunların hepsini kuru alanda yapıyo.

Kuru alanda günde kaç saat vakit geçiriyor?

Her zaman günde 1 1.5 saatdi ama bunu arttrdı.bugün gördüğüm için ne kadar attrdığını söyleyemem fakat normalde korkardı kuru alanda iken şimdi kormuyor sürekli orda kalmak istiyor.Suyun içerisinde şuan hiçbieşeyi yok gibi yem arıyor.

Kabuk değiştirme safasında acaba ondan olabilir mi:'(

Eğer 3 saati geçmiyorsa bence korkmayın. Sizden kaçmaması belki alışma sürecinde olduğu içindir. Siz iyice bir gözlemleyin. Ona göre kesinleştirin. O zaman bir çaresini bulmaya çalışırız.

çok teşekkür edrim ne kadar erken teşhis o kadar kolay iyi olmasını sağlar diye düşündüm o yüzden hemen konu açtım.Bugün iki kez esnediğini gördüm:'(

Siz gözlemlemeye devam edin. Durumu kesinleştirdiğinizde konuşuruz. Geçmiş olsun :)

çok teşekkür ederim^^^^son bi sorum daha olacak kireç taşını çoık didiklemeye başladılar yiyorlar ondan kaynaklanamaz değil mi?

Kireç taşını yemeleri kapluşlar için yararlı. Kalsiyum kaynağıdır. Ondan kaynaklanmıyordur. Gerçi bir durum olup olmadığından da tam olarak emin değiliz daha. Siz gözlemlemeye devam edin.

Mehmet gözlemle önce kuru alan lambasını aç bence sürekli ordaysa üşümesin yazık :(
Su derecesini 30 dereceye filan getir eğer bu ilerlerse bir veterinere danışmanı öneriyorum.

Isıtıcının dercesini yükseltmişsiniz zaten. Bir de her ihtimale karşı vitamin takviyesi yapın.

Çokteşekkür edrim.
Emre kuru alana çıkamazlar bi ucunu kaldırdım şu anda akvaryumun üzeri kapalı ve 30 derece inşallah bir şeyi yoktur....

Rica ederim. Umarım önemli bir durum yoktur. Geçmiş olsun :)

Mehmet bey kuru alanda uzun durduğu zaman gözlerini kapatır bazı kaplumbağalar sıcaktan dolayı. Bence sizin kaplumbağanız da şimdilik bir sorun yok ama siz yinede gözlemlemeye devam edin. Bir de kullandığınız kireç taşı mürekkep balığı kemiği olması lazım, kare şeklinde kireçten yapılmış gaga taşları kaplumbağalar için zararlıdır.

Cvp: Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu?

:w00t::w00t::w00t::w00t:
gaga taşı ve kaç güngür kemiriyorlar onu hemen alatım o zaman.
Bi sorun olmaz inşalla demi?^^

Ben gaga taşından kastınız mürekkep balığı kemiği sandım :(

mürakkep balığı kemiği kullanıyorum fakat gaga taşı deyince nbe bileyi:'(yemiş bitirmişler bir parça atmıştım bir şey olur mu?:59:

Yok tamam o kadardan bişey olmaz üzülmeyin :)

tamam o zamana:t65y:
bu hareker-tleri ondan kaynaklanıyor olabilir mi?:smile:

Geri