Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciger enfeksiyonu mu??

mandalina95

Yeni Üye
2 tane kaplumbağam var akvaryumda besliyorum tüm ekipmanlara sahibim ilk gazoz hastalandı gözleri şişti ve kapandı gözleri kapandıktan sonrada yem yememeye başladı ve sürekli kuru alanda suya hiç girmiyor sonra maydonozunda gözleri kapandı yem yememeye başladı ama o arada suya iniyor birde sanki hafif ses geliyor gibi ama ikisininde burunlarında bir kabarcık yada akma yok suya girmedikleri için yan yüzmeyide anlayamıyorum bir süredir terramicin kullanıyorum ama bir etkisi olmadı sizce akciger enfeksiyonu olabilir mi?

Cvp: akciger enfeksiyonu mu??

Bence olabilir.

mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html

Eğer akciğer enfeksiyonu ise sadece tramicyn fayda etmez. Şu başlıktaki akciğer enfeksiyonu bölümüne bakıp diğer belirtilerini bir kontrol edin ve hastalığın sebepleri arasında kaplumbağalarının mağruz kalma durumları olabilir mi.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Bana kalırsa akciğer enfeksiyonu hastalığına yakalanmış hayvan belirtiler bu şekilde. Verdiğim başlıkta ki tedavi süreçlerinin uygulanması gerekir

Burnunda veya ağzında salya yok ama alt kabuklarında hafif pembelik var gibi teşekkür ederim akciger enfeksiyonu tedavisine başlayacağım umarım iyileşirler :-(

Burnunda veya ağzında salya yok ama alt kabuklarında hafif pembelik var gibi teşekkür ederim akciger enfeksiyonu tedavisine başlayacağım umarım iyileşirler :-(

Hastalik iletlemeden en kisa surede veterinere getirmek gerekir. Tedaviye veterinere getirip fikiri alinarak baslamaniz onemli.

su ısısını 30 dereceye çıkar. kuru alan ısısı 33-34 derece olsun. suyu temiz tut. akvaryumun bulunduğu ortam cereyan almasın. hayvanları gerekli durumlar hariç akvaryumdan çıkarma. hayvanların veterinere götürülmesi şart. bu göze mi bağlı akciğere mi tesbiti yapılmalı. su içinde salınım yapan bir şey var mı ? dekor plastik bitki renkli taş vb. bu da gözleri etkiler. akvaryumun bir resmini çekip koyarsan daha net önerilerde bulunabiliriz.

Akciğer enfeksiyonu olabilir. Veteriner ziyareti gecikmemeli.

Su ısısını yükseltmiştim zaten terramicine ek olarak tetradox aldım sitede yazan tedaviyi uygulamaya başladım malesef veterinere götürme imkanım yok ama ikisinde gözleri çok azda olsa açılmaya başladı sanırım iyileşme yolundalar :) akvaryumda küçük mavi taşlar ve siyah taşlar var

Su ısısını yükseltmiştim zaten terramicine ek olarak tetradox aldım sitede yazan tedaviyi uygulamaya başladım malesef veterinere götürme imkanım yok ama ikisinde gözleri çok azda olsa açılmaya başladı sanırım iyileşme yolundalar :) akvaryumda küçük mavi taşlar ve siyah taşlar var

mavi taslar yani renkli taslar salinim yapar hayvanlar icin cok zararli bence ilk is olarak onlari cikarin

Siyahlarda boyalı ise çıkarın.

Ayrıca teşhis ve tedavide kendi doz kararınız tehlikeli olabilir. Bunu veteriner belirlemeli. Hayvan yaşı bünyesi vs herşey dozda etkendir.

Geri