Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu olabilir mi ?

hamzabeg

Yeni Üye
Herkese merhaba,
8 yaşındaki kapluşumun ayaklarında hafif bir kızarıklık var ,burnundan ara sıra kabarcıklar çıkıyor , ara sıra da suyun üzerine yüzüp tuhaf gıcırdama sesleri çıkartıyor. Bacak bölgesinde ise çok hafif tüylenmeler mevcut. Akvaryum 50*50*50 29 derece ısıtıcı sabit, dış filtre ve iç filtre mevcut. Yemlenmesinde de en kaliteleri yemler kullanılıyor. Haftada bir yemine vitamin katıp veriyorum. Acaba sorun ne olabilir. Bu işte ustalaşmış kişilerin yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Cvp: Akciğer enfeksiyonu olabilir mi ?

belirtiler akciğer enfeksiyonunu gösteriyor. bacaklardaki tüylenmeler. deri değişimidir. onda bir sorun yok. bu derileri atması için ince kum olması iyi olur. eşilenirken deriyi de atarlar. ısıtıcı lambanız var mı ? o gerekli bir malzeme daha iyisi uva ampul ondan iyisi karma olan yani uva+uvb olanlar. kabukta yumuşama var mı ? bu konularda da bilgi verebilir misin.

Kabukta yumuşama yok. Hergün 2 saat güneşe çıkarıyorum. uv lambam yok. Isıtıcı lambam var. Yani normalde bir aksilik olmaması gerekiyor. Ama neden böyle oldu anlayamadım.

güneşe çıkardığında cereyanda kalmış olabilir. malum havalar bir iyi bir kötü. hayvanın ne durumda olduğunu bilmiyorum ama bir veterinere göstermekte fayda var. şimdilik akvaryumdan çıkmasın. burundan kabarcık çıkarmasını vet.ler genelde enfeksiyondan ziyade bronşit olarak belirtiyorlar.

Peki biraz daha bekleyelim o zaman. Yardımınız için teşekkür ederim..

rica ederim.. ayaklarında kızarıklık var demişsin belki allerjik bir durumda vardır.

Eğer kuru alanda ısıtıcınız varsa ve suyun içinde de ısıtıcı varsa ancak dışarı çıkardığınızda enfeksiyon kapmıştır. Büyüdükçe bünyeleri de çok güçlü oluyor ve kolay hasta olmuyorlar ancak ev ortamında bakıldığı için bu havalarda dışarı çıkarmamak gerek pek.

Aslında uvb lambası olmadığı için biraz güneş alsın diyorum. Anlaşılan havalar biraz daha ısınana kadar çıkartmamak en iyisi.

şimdilik öylesi uygun olur. onun yerine eczaneden devit vitamin alıp haftada bir, bir yemine bir damla damlatıp ağzından verebilirsin. suya bulaşmasın yağlı bir vitamindir. 5 tl civarı birşey.

Onu da alırım yarın. Peki elimde Deep Fix Reptivit var o işe yaramaz mı ?

Kaplumbağanız kaç cm kabuk boyunda? Dişi mi erkek mi?

Bu burundan baloncuk ve gıcırtı sesi durumu için biraz daha gözlemleme yapın derim. Artarsa yada kuru alanda ağzını açıp nefes almaya çalışırsa üşütmüş demektir. Yüzüşünüde gözlemleyin.

Kaplumbağa belliki deri değiştiriyor. Hiç ayağını ısırdığını gördünüz mü? Kızarıklık bundan kaynaklı olabilir. Rahat atamıyorsa kaşıntı yapıp ısırması mümkün.

Bana göre o yaştaki kaplumbağa için 29 derece su ısısı uygun değil. Su, bebek kaplumbağalar için 28, yetişkinler için 26 derece olmalı. Hayvanı sürekli 29 derece suya alıştırsanız ani ısı değişimlerine ve serin ortamlara adapte olamaz. Akvaryumdan çıkınca soğuk algınlığı denen kronik sorunlar oluşur. Anlattığın belirtilerde bu sorunu yaşadığını işaret ediyor. Hava sıcaklığı 20 derecenin altındayken güneşlendirme yapmakta doğru değil. Zaten ekim ve mayıs ayları arasında güneşin uvb ışınları yok denecek kadar az olduğu için pek bir faydası da olmaz

hamza reptiviti kullanabilirsin bitince seranınkini al.

banyoterligi' Alıntı:
Kaplumbağanız kaç cm kabuk boyunda? Dişi mi erkek mi?

ortalama kabuğu 20 cm. Erkek

AEK' Alıntı:
Bu burundan baloncuk ve gıcırtı sesi durumu için biraz daha gözlemleme yapın derim. Artarsa yada kuru alanda ağzını açıp nefes almaya çalışırsa üşütmüş demektir. Yüzüşünüde gözlemleyin.

Kaplumbağa belliki deri değiştiriyor. Hiç ayağını ısırdığını gördünüz mü? Kızarıklık bundan kaynaklı olabilir. Rahat atamıyorsa kaşıntı yapıp ısırması mümkün.

Bende deri değiştiriyor düşüncesindeyim. Hiç kendini ısırdığını görmedim. Dereceyi biraz yükselttim önceki günlere göre bugun biraz daha iyi gibi duruyor.

Akvaryum ölcüleriniz benimkiyle aynı o yüzden kabuk boyunu sordum bana 14-15 cm olunca yetmez gibi geldi de 20cm olmuşssa 50-50-50 de demek ki bir sıkıntı yok.

Ayrıca konuyla alakasız ama hayvana ufak geliyor mu akvaryum? Yani sağa sola ileri geri yüzüşleri vs?

Birde kuru alanınız hazır kuru alan mı yoksa camdan yaptıgınız kuru alan mı hocam?

banyoterligi' Alıntı:
Akvaryum ölcüleriniz benimkiyle aynı o yüzden kabuk boyunu sordum bana 14-15 cm olunca yetmez gibi geldi de 20cm olmuşssa 50-50-50 de demek ki bir sıkıntı yok.

Ayrıca konuyla alakasız ama hayvana ufak geliyor mu akvaryum? Yani sağa sola ileri geri yüzüşleri vs?

Birde kuru alanınız hazır kuru alan mı yoksa camdan yaptıgınız kuru alan mı hocam?

Camdan kuru alan. Evet akvaryum biraz dar geliyor ama hiç ürkek davranmıyor gayet rahat elimden yem yemeye bayılıyor :)

Minimum 100 lt ve üzeri diyoruz ama kıyamadığımız için daha büyük olmalı düşüncesindeyiz tabi. Onlara değer verdiğinizden ve daha iyiyi hak ettiklerini düşünmenizden kaynaklanıyor. Sizdeki kaplumbağaların sırtı yere gelmez arkadaşlar.

iyi akşamlar herkese benim kaplumbağam bu ara sürekli olarak uyuyor uyurken bazende baloncuklar çıkartmakta acaba hastalıktan dolayımıdır yoksa besinden dolayı yada bu şekilde olması normal bir durum mu??

foruma hoşgeldin seyran, baloncuk burundan çıkıyorsa veterinerler bunun bronşit belirtisi olduğunu söylüyorlar. hayvan sürekli kuru alanda ise ısıtıcı lambayı sürekli açık tut. suyu 28 kuru alanı 31-33 derece aralığında ayarla. bu arada vitamin takviyesi de lazım bu konuda en iyi ürün sera reptilin vitamindir. bulunduğu ortamın cereyan alan bir noktada olmamasına da dikkat et.

Geri