mcmayki
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda resimlerini verdiğim kapluş üzerinde bulunduğu kuru alanın ön kısmına kendisi sudayken kafası dışarıda nefes alıp tekrar suya sokup kuru alanın ön kısmında kabarcıklar biriktiriyor. Suyun içinde kabarcık çıkarmasının akciğer enfeksiyonu belirtisi olduğunu okudum. Telaşlandım ve suyun içinde kalıp kalamama durumu ölçmek için elimle bir süre suyun içinde tuttum. Bana baya alışık olduğu için kafasını ve bacaklarını içeri çekmiyor elime aldığımda. Tuttuğumda bir süre sonra suyun altında çırpınmaya başladı çıkmak için. Nefesle ilgili problemleri olduğunu düşündüm ve akvaryumun önüne oturdum. Kendisi bana bakmak için suyun altına girdi ve bir süre orada durabildi. Yani elimle ben suya soktuğumda o kadar durmamıştı bilmiyorum belki de korktu. Yalnız bu kabarcık çıkarma olayını sadece kuru alanın önündeki yerde yapıyor ve bugün başladı. Akvaryumun başka hiçbir yerinde yapmıyor ve gayet normal geziyor, yüzüyor, yürüyor. Yan yüzme, iştahsızlık ve alt kabukta pembeleşme de yok. (Fotoğraf yükleyeceğim.) Sadece bu kabarcık çıkarma olayından dolayı da ilaç tedavisine başlamak istemiyorum bir de hasta değilse hasta etmeyelim hayvanı. Bir de yine fotoğrafta göstereceğim gibi bazen böyle kafası dışarıda uyuyor. Ama nadiren. Sonra içine çekmiş şekilde uyurken buluyorum. Bu durumlar normal midir? Antibiyotik kullanımı ile baya farklı şeyler okudum. Kimisi 2 saat kimisi 12 saat antibiyotikli suda bekleyecek falan demiş. Hangi saate ve kullanım şekline güveneceğimi anlayamadım. Bulunduğum bölgede sürüngenlerden anlayan veteriner yok. Petshoplar da yeterli bilgiye sahipdeğil. Sizce hasta olma ihtimali nedir? Biraz daha beklemeli miyim ve nasıl anlayacağım? Bazen kafası dışarıda uyuması normal midir? Teşekkürler.
not: 1,5 civarı sanırım yaşı. belki daha küçük. 10 11 cm kabuk boyu. uvb lamba tesisat tam. 28 derece su ısısı.
mailto:/or7X17.jpgmailto:/lv1qVE.jpg
not: 1,5 civarı sanırım yaşı. belki daha küçük. 10 11 cm kabuk boyu. uvb lamba tesisat tam. 28 derece su ısısı.
mailto:/or7X17.jpgmailto:/lv1qVE.jpg