Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu olmus olabilir mi??

yapragimben

Yeni Üye
[url=mailto:/rQ6Blm][img]mailto:/rQ6Blm.jpg[/url[/img]
Arkadaslar kaplumbagamin kabugunun altinda pembe lekeler olustu ve suyun altinda durmaya basladi. Asiri istahli hayvan yemege bakmiyor bile. Belirtiler akciger enfeksiyonunu gosteriyor. Suyu sabit 28 derecede duruyor ve duzenli olarak suyunu degistiriyorum. Bir tane daha var kaplumbagam ama onda henuz pembelesme yada durgunluk belirtileri yok. Ne yapmam lazim sizce hasta mi :(

Cvp: Akciger enfeksiyonu olmus olabilir mi??

Değiştiğin su sıcaklığı nasıl. Akvaryumdaki ile emsal ısıya denk olmalı. Ne yemler veriyorsun. Açık yem veriyor musun ya da başka yiyecekler. Hayvanın deri bölümlerinde kızarıklık ya da başka bir şey var mı ? Kuru alan sıcaklığı kaç derece ?

cem' Alıntı:
Değiştiğin su sıcaklığı nasıl. Akvaryumdaki ile emsal ısıya denk olmalı. Ne yemler veriyorsun. Açık yem veriyor musun ya da başka yiyecekler. Hayvanın deri bölümlerinde kızarıklık ya da başka bir şey var mı ? Kuru alan sıcaklığı kaç derece ?

Degistigim suyu ilistirarak koyuyorum direkt soguk su koymuyorum. Yem olarak sera reptil raffy p ve l veriyorum. Ust kabugunda bir anormallik yok ama alt kabugu resimdeki gibi pembelesti. Kuru alan sicakligini bilmiyorum ne yazikki :( Buarada dun veterinere goturdum solunum enfeksiyonu dedi antibiyotik igne yapti. Ama hicbir olumlu gelisme yok hicbi sekilde yemek yemiyor :( Ölmesini istemiyorum napmam lazim yemek nasil yediricem. Hep kuru alanda duruyor eskiden yuzerdi :( Kurtulan olmuyor mu hastaliktan?? 

akciğer enfeksiyonunun iyileşmesi ayları bulur. bir günde netice alınmaz. vitamin damla al. tercihen sera reptilin vitamin
mailto:/Product/sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml

her gün hayvanı kafa yukarda dik tutup ağzına damlat ağzını açmaz ise ağız çevresine sür biraz bekle bir daha sür. bu şekilde bir damla olacak şekilde her gün ver. bu kırgınlığını alıp iştahını açar.

antibiyotiği kaç gün daha yapacak. bu arada hayvanın kabuk boyu ne kadar ?

hayvanın alt kabuk rengi normale dönerse kurtulma ihtimali olabilir. hatta yemi sormamın sebebi parazit olma ihtimalini düşünmemdi. alt bağada kabarmalar var. hayvan yeterince yağlanmış bu bir süre iştahsız da olsa onu kullanmasını sağlar.

kullandığın ampul armut ampul mü başka bir ampul mü sarfiyatsız model ise ısıtmaz. bununla birlikte lambanın kuru alan mesafesi ile lambanın resmini aynı karede çekip koyarsan göz kararı ölçüye bakarız.

Geri