Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu tekrar mı ediyor?

zeyyy

Bronz 3 Üye
merhaba

Kaplumbağam 4 gün önce akciğer enfeksiyonu olmuştu.Veteriner 3 gün antibiyotik iğne vurmuştu.Dün nefes alırken garip sesi yeniden çıkardığını farkettim.Nefes alırken esniyormuş gibi nefes almıyor,yemeğini yiyor,yüzüyor yani normal davranıyor.Akvaryum ortam ısısına ve su ısısına dikkat ediyorum.Acaba tam iyileşmedi mi? yoksa tekrarlıyor mu?

Cvp: Akciğer enfeksiyonu tekrar mı ediyor?

Aylar sonra dahi tekrarlama olabilir bu zaten hastaligin buyuk bir tehlike olmasinin nedenidir. Benim bildigim antibiyotik zaten 10 gun uygulanir iyilesme belirtisi olsa da kesilmez, antibiyotik turune gere belki degisebiliyordur diye net konusmuyorum

Kaplumbağam 4 cm,çok küçük olduğundan 3 gün antibiyotik verdi.İşin ilginç kısmı normal davranıyor ama nefes alırken ses çıkıyor.

Küçük kaplumbağalarda antibiyotiğin oral yolla uygulanmasında fayda var.Akciğer enfeksiyonu önemli bir hastalık.Dozaj ayarlayamayan ya da kendine güvenemeyen veterinerler antibiyotik tedavisini kısa tutabiliyor.Antibiyotiğin etki etmesi için de su sıcaklığının arttırılması gerekiyor.
Alisarp'ın söylediği gibi küçük kaplumbağalarda tedavi edilse dahil ileride nüksedebilecek bir rahatsızlık.Bu yüzden üzerine düşülmesi gerekmekte.

İstanbulda Emre abi hangi veterineri tavsiye ediyordu? Oraya götürmekte fayda var.

hmm...anladım.Kaplumbağa hastayken akvaryum su ısısını 30C yapmıştım.Dün sitedeki arkadaşlar akvaryumdaki diğer kaplumbağam ısı değişiminden etkilenmesin diye ısıyı düşürmemi söylediler.bende 28C düşürdüm.Isıyı yeniden yükselteyim mi?

Kaplumbağamı bu sitede tavsiye edilen veterinerlerden birine götürdüm zaten

Vildan hanim emre abinin onerdigi (petosphere.com )antibiyotik uygulandigi surece isi arttirilir ve ben hayvani ayirmayi onerirdim
Isterseniz vildan hanima da gidin, nefes alirken ses hic hayra alamet degil

28 derece uygun. kuru 32 olsun. enjeksiyonda fazla uygulama yapılmaz. saf haliyle vücuda girer ve vücuttan geç atılır. oral yolla uygulamada bir miktarı vücut tarafından emilmeden atılır. onun için 10 günlük süreç ister. bu aşılmamalıdır, daha üstünde hayvanda hastalık devam etsede birkaç gün dinlendirilmelidir. antibiyotik böbreklere zarar verir. sonrasında devam edilir. hayvan tam iyileşmiş görünse dahi 2 gün daha devam edilir. sonra kesilir. bu ufak birşey kalması halinde onu tamamen yok etmek içindir yoksa enfeksiyon antibiyotikten dolayı yıpranmış hayvan için daha ağır olarak yine başlar. hayvanın boy atmaya başlamasına kadar titiz bakılması lazım. boy uzaması ile birlikte hastalıktan kurtulduğu anlaşılır.

bir tane genta damla al her gün bir yemine bir damla damlatıp hayvana ver. vitamin damla mıydı mineral yem miydi ?

Cem bey sizi hatırladım.Sizinle geçen konuşmuştuk,o zaman yeniden ses çıkarmaya başlamamıştı.Dün yeniden o garip sesi çıkarmaya başladı ama davranışları normal.Bende hem sera reptilin vitamin hemde mineral yem var.Siz hangisinin tarihi daha önce bitiyorsa ona başlayın demiştiniz.Bende bugün vitamine başladım.Ortam sıcaklığına dikkat ediyorum.Sürekli kaplumbağaları kontrol ediyorum.

tamam hatırladım. mesaj yoğunluğu olunca karıştırıyorum. diğerine de haftada bir damla yeterli. vitamin canlandırıp kırgınlığını alır. yemini +1 hatta +2 yaparsın bu hafta. genta ile vitamini uzak saatlerde ver. biri sabah biri akşam gibi kuru alanda dururken tepesinden birer damla da gözlerine damlatırsın. diğerinin gözünede damlatabilirsin. zararı olmaz. suya da dış filtre kullanmıyorsan ve varsa iki günde bir iki damla metilen mavisi damlat. yeni ismiyle dezopur.

Tamam :) genta'yı nerden alabilirim? eczane?

eczaneden alacaksın. ampul değil normal damla plastik şişede olanı 0.3 gentamisin içereni.

boyu ne kadardı ?

hah! anladım.Kaplumbağamın boyu 4 cm

tamam genta günde bir damla yeter. fazlası çok gelir.

Genta'yı hem yemeğine hemde gözlerine mi damlatacağım?

evet. kuru alanda fazla durursa göz kuruluğunu giderir. bir şey varsa temizler.

tamam teşekkürler :)

Dün genta damla aldım,kullanmaya başladım.Sormayı unuttum,ilacı kaç gün vermeliyim?

1 hafta devam et. bir kaç günde bir durumu hakkında bilgi verirsin.

Tamam.Birkaç gün sonra durumu hakkında bilgi vereceğim.

Geri