KırpıkKurabiye
Elmas 2 Üye
Kaplumbağamın suyu 29 derece ve siteden gelen önerilerle roxin ısıtıcı aldım yani su sabit.Odamda cam açtırmıyorum kapının altında sünger var.1 hafta önce hava 27.5 dereceydi ben de balkonda 1 saat güneşlendirmeye çıkardım çok hareketliydi hiç bir sorunu yoktu.Belirti olarak şüphelendiğim:Kuru alanda çok vakit geçiriyorEskisi gibi hareketli değilİki gözü de kapalı çok arada açıyorBunun dışında yem yiyor sera raffy p'yi 2 parçaya bölerek veriyorum ek yem olarak 2 günde bir karides veriyorum ayda iki kez de ince rendelenmiş havuç veriyorum.Alt kabulta pembeleşme ya da eğri yüzme, gözlerde çapak,şişme; nefesten hırıltılı sesler gelmesi ağız ve burundan salya çıkarması yok ama arada bir ağzından baloncuk çıkarıyor.Başladığım tedavilerVeteriner önerisiyle)
Doksiliksin (Vibramycin) ilacını 1 ml sini ölüm fanusuna damlatıp su koydum ve de ısıtıcıyı 32 derece ayara getirdim.Bu daha ilk günü yaptığımın 10 gün daha devam edeceğim hastalığın iyileşmesinde bir gelişme olmazsa yine gideceğim veterinere.Veterinere anlattım belirtileri bunlar var bunlar yok diye o da teşhisi koydu ve çözümünü anlattı ben de ona göre yaptım başka ne yapabilirim arkadaşlar çok çaresizim önerilerinizi bekliyorum.
Doksiliksin (Vibramycin) ilacını 1 ml sini ölüm fanusuna damlatıp su koydum ve de ısıtıcıyı 32 derece ayara getirdim.Bu daha ilk günü yaptığımın 10 gün daha devam edeceğim hastalığın iyileşmesinde bir gelişme olmazsa yine gideceğim veterinere.Veterinere anlattım belirtileri bunlar var bunlar yok diye o da teşhisi koydu ve çözümünü anlattı ben de ona göre yaptım başka ne yapabilirim arkadaşlar çok çaresizim önerilerinizi bekliyorum.