Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonuydu

missgenc

Yeni Üye
Merhaba.KAplumbağamın uzun süredir gözünde şişlik var ve yaklaşık 1-2 aydır çok iştahsız.Özlellikle 2 haftadır hiç yemiyor.Gözündeki şişlik için sitenizde okudum ve akciğer enfeksiyonu olduğu belirtileri gösteriyodu.Bende tetradox alarak antibiyotik tedavisi uyguladım.Ayrıca terramycin kullandım.Acaba kış uykusuna mı yatmıştı.Ama bugün hayvanım öldü :( Yinede siteniz için çokteşekkürler.

Cvp: akciğ

Ölüp ölmediğine hemen karar vermeyin moderatörler bu konu hakkında fikir sahibi. Bazı yöntemler var öldüğünü kontrol etmek için.

Ayrıca 2 aydır bu problemi yaşıyorken keşke buraya bu kadar süre sonra değilde daha erken gelseydiniz muhakkak bir çözüm yolu bulunurdu

RE: akciğ

Başı ve bacakları tepkisiz sarkıyorsa yada kaskatı kesildiyse ölmüştür. Başınız sağ olsun.

Cvp: akciğer enfeksiyonuydu

akciğer konusunda veterinerden yardım ve antibiyotik almak daha iyidir. tetradox ve monodoks gibi ilaçlarla şahsi tedavi uygulamak dozaj ayarlaması zor olduğu için öldürücü olur.

gözdeki şişlik akciğerle bağlantılı olmayabilirdi. genellikle bu suyun kirliliğine bağlı olarak oluşan bir enfeksiyondur. hayvanın kış uykusuna yatma ihtimali böyle bir havada imkansızdır. kuru bir karton üzerine veya kap içine koyup sabaha kadar bekle kuruma ve buna bağlı sertleşme varsa hayvan ölmüş demektir. o halde başın sağolsun.

Geri