Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akıntı ve deri değişimi

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
kaplumbağam sikörtıl filtrenin akıntısına karşı inadına yüzüyor ve anladığım kadarıyla derisini soymaya çalışıyor çünkü vücudundan beyaz deri parçaları kopuyor

Cvp: akıntı

Deri değişiminde en faydalı ürün tabandaki kumdur. Akvaryumda mevcut mu?

RE: akıntı

Mango kökü daha çok kabuk için kullanılır Cemal. Deri değişiminde kumun etkisi çok daha fazla.

RE: akıntı

Ben artvinde yaşıyorum ve Artvinde 1 petshopcu var ve silis kum satılmıyor netten almama izin vermiyorlar yazin 1 e 50 akvaryum alıcam onu tam donanımlı yaparım simdi. Bilmem ne kırığı kum var o olur mu

Cvp: akıntı

mustafa önceden söylemiştim. ince kum lazım silis bulamıyorsan petshopta satılan ince bir kum tercih et. ve lütfen mesajı göndermeden önce okuyup düzelt. ben düzeltmekten helak oldum. ilk baştaki yazdığın nedir onu çözemedim öyle kaldı.

Cvp: akıntı ve deri değişimi

Mustafa bey kredi kartının kullanılmadığı sitelerde var marka vermek istemiyorum fakat ''atakan'' havale usulü ile sipariş alıyor tavsiye ederim.
Ayrıca eğer kredi kartı kullanma olanağınız yoksa pet-shopa gidin silis kumun ücretini peşin verin ve sipariş etmesini söyleyin çok basit.

Kum zorunlu değil, ama olması deri değişiminin daha çabuk tamamlanmasını sağlar. Bazıları rahatsız olup ısırma eğilimine girer. Bunada faydası olur.

Emre bey ''ısırma'' dediğiniz konu nedir ilk kez duydum.

Pardon arkadaşlar, gerekli düzeltmeyi yaptım :)

hayvan deri atarken, kaşınır. bunu kum gibi bir şeyle sürtünüp yapamazsa ağzının yetiştiği yerleri kendi koparmaya çalışır. bu da nadiren ufak yaralara sebep olur.

Kaplumbagama agac alcam (petshoptan) ama nasil birsey almaliyim

bitki diyorsan ipek yaprak dediğimiz ürünlerden almalısın. bu sitede örnekleri görebilirsin.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=284&sayi=50&page=2

ağaçtan kastın o değilse alman gereken mango köküdür. bu kaplumbağalar açısından en uygunu yalnız zaman içinde suya sarı renk verir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=281&urn=5480

Tesekkurler ama mangoyu akvaryumu buyutunce alcam.petshop cuda begenemessem burdakileren alcam.

Plastik bitki kaplumbağama zarar vermez ama degilmi

mango küçük akvaryumda sığması bir yana sarı rengi daha yoğun veriyor bu da sık su yenilemene sebep oluyor. alırken kaplumbağalara uygun şekilde olana bak derim. bu açıdan kendin bakıp seçersen daha iyi olur. genelde V şeklinde ya da ona yakın olanlar tercih edilmeli.

Filtreden sonra onu alabilirim vede akvryum (buyuk) plastik zarar verirmi (plastik bikti)

plastik bitkilerin kokusundan da belli olduğu üzere salınımı var. bu açıdan iyi değil.

cam ne için olacak ?

Geri