Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

aklıma takılan 1 kac şey...

ismailkocaali

Bronz 4 Üye
Katılım
17 Mar 2018
Mesajlar
48
merhabalar öncelikle sorularım şunlar

1. 1 kaplumbağanın gündelik yemi kafası kadar olacak şekilde verilecek mesela kafası kadar yem  4 adet kadar geliyor 2 tane sabah 2 tane akşam olcak sekildemi verilmeli yoksa 4 sabah 4 akşam şekilde versem olurmu 

2. sorum kaplumbağlarıma yemek saatleri hep değişiyor mesela sabah 9  bazen sabah 11 gibi veriyorum akşamlarıda saat 8 veya 9 gibi değişiyor problem olurmu

3. Cem bey benim ufaklığı biliyosunuz yemek yemiyordu ama artık yiyor problem şu hem karada kalıyor  sadece karnı acıkınca suya giriyor hep ışık altında karada uyukluyor dinleniyor  nadir suya girdiğini görüyorum ama karnı acıkınca suda oluyor yani dediğim gibi 1.5 ay oldu hala 3.5 kabuk boyunda cok sakin hic benden kacmıyor bile suda sevmemede izin veriyor cok abartınca sevmeyi kacıyor hic korkakta değil ama büyük olan 1.5 ayda 4 cm den 5.5 cm boyuna ulaştı o hep korkar kacar tedirgin karaya cok nadir cıkıyor 

problemim büyükle değil sadece daha anlaşılır şekilde yazmak istedim... kafama takılan ufaklı 3.5cm olan.

sebeplerim bunlar iyi hafta sonları.
 
1. 2+2 olacak tam ayarlayamıyorsan bir fazla verebilirsin küçükler fazla hareketli ve büyüme aşamasında olduğu için bunu tolere eder obez olmaz.

2. Yemek saatleri belli olmalı. En fazla 1 saat rötar olabilir. Yalnız akşamları 19:00 civarı ver. Hayvan yedikten sonra hazmedecek süre olsun ve akabinde uyusun. Hayvanlar en geç 21:00 de uyumalı.

19:00’da ısıtmayı kapat. Kalan iki saatlik bir süreçte normal yada hafif biçimde akvaryumu ışıtacak birşey yakabilirsin. Geceden sabaha loş bir ışık yeterli sokak lambasından gelen ışık yada sensörlü led gece lambası da olur. Kendi açılır kendi kapanır. Osramın pinpon topu şeklinde kendinden fişli var bir lambası Bu gece uyanıp hareket etmesi durumunda akvaryum içinde herhangi bir cismi görüp gözü dalaşmasın.

3. Hayvanı kendi haline bırak istediğini yapsın halsizlik var hala. Yalnız ısıtma lambası ısısı 31-32 aralığında olsun hayvan çok durduğu için su kaybı yaşayacaktır. Fazla ısı beynini uyuşturmasın. İstediği zaman inip suyunu içsin. Yalnız dikkat et iştahsızlık baş gösterirse gentaya başlayalım yine.

Hayvanın kaçmaması halsizliğinden toparlasın o da ötekine uyar.

Hayvan tam sağlığına kavuşunca uzamaya başlar
 
Cvp: aklıma takılan 1 kac şey...

ışısığın sıcaklığını suya koyduğum dereceden ölcebilirmiyim nasıl öceceğim acaba
 
Lambanın altına gelen noktaya hayvanı ikame bir yükseltide birşey koyup derecenin vantuzunu çıkarıp koy yarım saat bekleyip sonuca bak. Ona göre mesafe ayarı yaparsın.
 
Cvp: aklıma takılan 1 kac şey...

ısıtıcıyı kapatma sebebim nedir acaba kapatmasam birşey olurmu
 
Su ısıtıcı sürekli çalışacak ısıtma lambası 12 saat yanacak. Işık gece yanarsa hayvanlar uyumaz. Yada çok az uyur.

Kuru alanda uyuyan var ise 40 wattlık mavi bulamazsan kırmızı renk armut ampul alıp kullan. Kırmızı da bulamazsan yeşil alırsın. Öncelik mavi renk. En loş ışığı bu verir.
 
Geri
Üst