Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aksesuar ve yem hk. sorular

mithat

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2 tane küçük su kaplumbağam var dün onlara güzel bir akvaryum aldım içini de elimden geldiğince yapmaya çalıştım fakat bazı konularda eksiğim yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

1)akvaryumda ısıtıcı, dış filtre, çıkabilecekleri gibi kaya, bir tane süs lamba, dipte de kum aksesuar var bunlar yeterli mi?

2)ben sadece yem atıyorum markası sanırım pets family turtle stick bu yeterli mi? büyümesi için ne yapmalıyım?

3)akvaryuma balık da atsam sıkıntı olur mu ? 2 tane küçük kaplumbağam var.

4)az once baktım filtre motorunun üstünde duruyo kayayı neden tercih etmiyolar ara sıra motora yöneliyorlar.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR..

Cvp: Kaplumbağa bakımı konusunda daha yeniyim ve bilmediğim şeyler var ??

kuru alan ve kuru alan ısıtıcısı olmalı

akvaryum boyutlarınız nelerdir su seviyesi yeterli mi

pets family çöp yem bir işe yaramazdır,siz ana yem olarak sera raffy p veya tetra reptomin alın ek yem olarak karides, gammarus,kalsiyumlu yemler alın bu yemlerin marka olarak sera ve jbl öneriyorum

balıkları yerler denemeyin bile

alışmamışlardır zamanla kayaya da çıkarlar

benim düşüncelerim bunlar

öncelikle yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. akvaryum 70-20 cm daha dün aldım fotografını en kısa zamanda paylasmayı dusunuyorum yorumlarınız ıcın. dediğiniz yemleri yarın alayım ozaman bir de şöyle yazılar okudum karıdes haftada 2 3 verin et verin tavuk verin hızlı büyür diye ayrıca bir yerdede lepistes balığını atın iyi beslenme kaynağı diyorlar denemeli miyim ?

rica ederim,ben canlı balık vermeye karşıyım aynı değerlere sahip yemler mevcut. karidesleri 2-3 günde bir verebilirsiniz haftada bir vitamin verebilirsiniz hafta bir de kalsiyum,mineral bakımından zengin yemler verebilirsiniz.Günde 2 öğün toplamda kafa hacmi kadar yem vermelisiniz.

benim kullandığım yemler şunlar belki size yardımcı olabilir

ana yemler

tetra reptomin
sera raffy p

ek yemler olarak
sera mineral
jbl agil,calcil,rugil ve pro baby
karides
ara sırada da havuç veriyorum

fotoğraflarınızıda bekliyoruz :)

teşekkür ederim :)) koymaya çalıştım ama oldu mu bilmiyorum :) canlı yem konusunda daha sağlıklı olacağı kanısındayım :)

Samet karides olarak gammarus degil ne veriyosun? Petshoptan alınan açık yemden mi yolsa hangi marka mı?

Bu arada hızla büyümelerini istiyorsanız sera royal veya jbl energil önerırım karides ve kurutulmuş balık var içinde. Protein bombardmanı.

mithat' Alıntı:
öncelikle yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. akvaryum 70-20 cm daha dün aldım fotografını en kısa zamanda paylasmayı dusunuyorum yorumlarınız ıcın. dediğiniz yemleri yarın alayım ozaman bir de şöyle yazılar okudum karıdes haftada 2 3 verin et verin tavuk verin hızlı büyür diye ayrıca bir yerdede lepistes balığını atın iyi beslenme kaynağı diyorlar denemeli miyim ?

et ve tavuk verme suya bulaştıracağı yağ ve bakteri kalıntıları zarar verebilir. canlı balıkla beslemeye site olarak karşıyız. bunların yerine sera royal alın. beslenme açısından fevkalade bir yem büyük parçaları kaplumbağanın durumuna göre ufaltabilirsiniz. içinde kurutulmuş balıkve karides var.

RE: Kaplumbağa bakımı konusunda daha yeniyim ve bilmediğim şeyler var ??

Ayrıca bırakın normal hızda büyüsünler. Gelişiminin çok yavaş olması gibi çok hızlı olmasıda makbul değil.

banyoterligi' Alıntı:
Samet karides olarak gammarus degil ne veriyosun? Petshoptan alınan açık yemden mi yolsa hangi marka mı?

Bu arada hızla büyümelerini istiyorsanız sera royal veya jbl energil önerırım karides ve kurutulmuş balık var içinde. Protein bombardmanı.

mailto:/5962/Kurutulmus-Karides-Kovadan-Bolme__59620383_0.jpg bu resmi nette buldum bu tarz almıştım sanırım bunlara hem gammarus hem karides diyorlar adam bana karides diye vermişti kaplumbağayı ilk aldığım zaman.ama yavrular için iyi olduğunu düşünüyorum boyutları küçük değil yiyemeyecek kadar da büyük değil memnunum
birde jbl probaby var ama taneleri çok küçük

Bende normal jbl gammarus var ilk taneler buyuktu yarısı bitti ufaklar kaldı suya serpiyorum mecburen. Büyük gammarus tanesi olarak sanırım raffy i buyukmus Emre abinin dedigine gore yani digerlerine göre. Tropical veya prodac big gammarus var onlarada bakmak lazm

Cvp: Aksesuar ve yem hk. sorular

Gammarus Tetra ve Sera kullandım. Sera biraz daha iri idi. Ama o zamanda dediğim gibi aradaki fark 1-2 mm civarında. Pro baby olanı ben yavrular için kullanıyorum ve gerçekten ufak boyutlarda.

Bence gammarus zaten küçük olduğu için markalarda çok az boyut farkı vardır. Sonuçta karides daha büyük canlı. Bence iri yemler ararken markaya göre değil canlının boyutuna göre tercih yapabilirsiniz. Yani iri bir kurutulmuş su canlısı arıyorsanız karides gammarusa göre daha iyi.

Emre abi prodac nutron gammarus un big olanı var yalnız ufak şeyi yok ecem denemişti galiba büyük demişti ona. Sanyunun stick yemini değilde gammarusunuda öneren var. 100 ml likleri olsa alıp deneyceğim 2-3 tanesinden de 250den aşağısı yok. Zaten şimdi jbl energille tetra reptomin alıcam ana yemin son kullanması geldi reptomin baby var. Benimkiler ne bulsa yiyolar yem sıkıntımız yok maşallahh :smile:

Petshoptan karides almıştım zaten ama gammarusların boyları 2-3 cm e kadar da olabiliyor. Bendekiler 0,5-1 cm arası bişey. O yüzden iri taneli gammarus arıyorum ben. Sanırım prodac veya sera deneyeceğim. Ecemle bi konuşayımda bakalım.

banyoterligi' Alıntı:
Bende normal jbl gammarus var ilk taneler buyuktu yarısı bitti ufaklar kaldı suya serpiyorum mecburen. Büyük gammarus tanesi olarak sanırım raffy i buyukmus Emre abinin dedigine gore yani digerlerine göre. Tropical veya prodac big gammarus var onlarada bakmak lazm

ben de bunlar bitince onları alıp bir denicem bakalım , şuankiler birkaç aya anca biter bende önce sen alırsan yorumunu bekliyorum

Sera gammarus da çok beklediğin gibi çıkmayacak Mert. Tropical karidesler gerçekten boy olarak iyi, tavsiye ederim.
Bende hafta sonu energil ve royal aradım ama bulamadım. Juen de royal var sanırım. Sitesinde gördüm. Artık orada tarihine bakar alırım.

Bahsettiğin tropicalin kullandığın karidesi mi boy olarak iyi dedin yoksa gammarus mu? Gammaruslarının protein oranı %32 yazıyor çünkü dolayısıyla büyük değildir protein bakımından zengin olmadığından.

Jbl energil en uygun teleskopakvaryumda royalde var 39 tl üzeri kargo bedava emre abi istanbuldan evine bedavaya gelsin bence :) Bende jbl almak konusunda kararsızım bakalm

banyoterligi' Alıntı:

bu soyledıklerınızı gunluk mu verecegım gunde 2 kez yoksa hafta da 2 3 kez mı ? normal yemı gunde 2 kez verıyorum

bir önerim olacak arkadaşlar ana yem olarak raffy p, tropical gammatus haftada 2 3 defa sonrasında jbl agil haftada 2 , calcil haftada 1 nasıl sizce??

banyoterligi' Alıntı:
Bahsettiğin tropicalin kullandığın karidesi mi boy olarak iyi dedin yoksa gammarus mu? Gammaruslarının protein oranı %32 yazıyor çünkü dolayısıyla büyük değildir protein bakımından zengin olmadığından.

Jbl energil en uygun teleskopakvaryumda royalde var 39 tl üzeri kargo bedava emre abi istanbuldan evine bedavaya gelsin bence :) Bende jbl almak konusunda kararsızım bakalm

Tropical karidesten bahsediyorum Mert. River shrimp olan yemi varya o. Gayet iri.

Ben yemlerin son kullanma tarihine bakmadan almak istemiyorum. Ama bulamazsam dediğin yere bakarım, teşekkürler.

mithat' Alıntı:
banyoterligi' Alıntı:

bu soyledıklerınızı gunluk mu verecegım gunde 2 kez yoksa hafta da 2 3 kez mı ? normal yemı gunde 2 kez verıyorum

bir önerim olacak arkadaşlar ana yem olarak raffy p, tropical gammatus haftada 2 3 defa sonrasında jbl agil haftada 2 , calcil haftada 1 nasıl sizce??

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Burada yem konusuyla ilgili bir kaç önerim var. Dikkate alabilirsiniz.

Emre abi ben netten alışverıs yaptıgımdan mesaj atıyorum son kullanma tarihini ögrenıyorum ona gore alıyorum. Yoksa juenpetten aldım 4 ay kalmıs yemi verdıler daha yarısı bitmeden çöp olcak bu hafta yani. Artık sorduruyorum son kullanmasını :)

En mantıklısı Mert. Önce ben bulmaya çalışayım. Olmadı senin yönteme başvururum :)

banyoterligi' Alıntı:
Emre abi ben netten alışverıs yaptıgımdan mesaj atıyorum son kullanma tarihini ögrenıyorum ona gore alıyorum. Yoksa juenpetten aldım 4 ay kalmıs yemi verdıler daha yarısı bitmeden çöp olcak bu hafta yani. Artık sorduruyorum son kullanmasını :)

kesinlikle katılıyorum ve ben de öyle yapıyorum ilk aldığım sera raffy p 15 günde çöp olmuştu

Geri