Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

aktif karbon kullanımı

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
Nereye yazmam gerektiğini bilemedim. Bu aktif karbon zehirlenmelerde mide yıkadığımız aktif kömürle aynı şey mi. yani o tüpte ve sıvı halde. resimdeki ise öyle görünmüyor. ben aktif kömürü yani hastalara verilen şeyi filtreye sıksam bir sorun olur mu. işe yarar mı?
 
Dediğiniz şeyi anlamadım ama siz işinizi garantiye alı,aktif karbonu petshoplardan edinin kullanın.
 
Mantık olarak görevleri aynıdır. Mide yıkamada kullanılmasının sebebi zehirlenmeye neden olan maddeleri tutarak vücut tarafından emilmesini ve zehirlenmeye yol açmasını engellemektir. Tuttuğu maddelerle emilemeyen bir yapı oluşturur ve zehrin böylece vücut dışına atılmasını sağlar. Zehir alındıktan sonra 1 saat içinde kullanılırsa daha etkili sonuç verir. Su filtrasyonunda kullanılmasının nedeni ise suyu bozan ağır metalleri tutarak suyun kalitesini iyileştirmektir. Fakat ikisinin içeriğinin aynı olduğunu sanmıyorum bu yüzden denemeyin derim. Sizin bahsettiğiniz toz halde olur ve filtreye koyduğunuzda suyun rengini değiştirip siyaha çevirir. Normalde aktif karbon dış filtrelerde ve son zamanlarda bazı iç filtrelerde bir torba içine konularak kullanılır. Böyle olunca da suya renk vermez zaten kullanmadan önce suda iyice yıkamak gerekli. Aktif karbonun belli bir süre ömrü vardır 3-4 hafta sonra daha fazla iyon ve element tutamaz hale gelir hatta tuttuklarını da suya geri vermeye başlar bu yüzden su değişimlerinden belli bir sonra filtreden çıkarılması daha doğru olur.
 
Teşekkürler anladım satılmışın aktif kömürle teması sakıncalı yani. O zaman yarışmada 3. olmam lazım ki aktif karbonu da olsun satımın :)
 
İç filtreniz aktif karbonlu değilse dış filtre de kullanmıyorsanız çok yararı olmaz ama yine de normal bir iç filtrede de kullanılabilir diye düşünüyorum aktif karbon. Bahsettiğiniz aktif kömürü toz halinde filtreye katmanız sakıncalı olabilir evet. Şimdiden başarılar dilerim size :)
 
Arkadaşlar aktif karbon kullanan var mı aranızda? Dış filtreye koyacağım ama simsiyah suyu akıyor. Bütün akvaryum suyunu mahvedecek. Kararsız kaldım. Normalde de böyle mi oluyor acaba bir bilginiz var mı?
 
Ben kullanıyorum tamamen su değişimi yaptığım zamanlarda 2-3 hafta kullanıp çıkarıyorum. Filtreye koymadan önce biraz su altında tutun sadece yeterli gelir. Merak etmeyin filtreye koyduğunuzda suya herhangi bir salınım yapmıyor. Önemli olan sadece su değişimlerinden sonraki 2-3 hafta kullanmak. Daha sonra mutlaka çıkarmak gerek. Aktif karbon yapısı gereği içerdiği serbest boş bağları sayesinde sudaki bazı elementleri tutarak bağlıyor. Böylece suyun daha kaliteli olmasını sağlıyor. Anck bir süre sonra tüm karbonlar doyunca daha fazla element tutamadıkları gibi tutmuş olduklarını da suya geri vermeye başlıyor. İşte bu yüzden mutlaka 2-3 hafta sonra çıkarmak gerek filtreden. Bir de malzeme dizimine de dikkat edin. En altta seramik, üstünde sünger, sonra aktif karbon, sonra yine bir parça sünger (ya da elyaf), en üstte de elyaf olcak şekilde bir dizilim idealdir.
 
Dün iyice yıkadım hala siyah siyah akıyordu ben de napıyım dedim koydum filtreye hakikaten su siyahlaşmadı. Sıralarını okumuştum zaten kat kat dizdim :) Bakalım inşallah suyu hemen kirlenmez yine.
 
Merak etmeyin karbondan dolayı problem yaşamazsınız. Su miktarınız da biraz fazlaysa zaten uzun süre (2-3 ay) tamamen su değişimi yapmadan idare eder sizi dış filtre.
 
Geri
Üst