Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum açık verdi.

Çitlembik0216

As 5 Üye
Arkadaşlar akvaryum alttan açık verdi ön taraftan (koselerden degil) sabaha kadar suyun yarisi akmis resmen sansa uyandim baktim yarisi yok kurtardim allahtan.

Ne yapmam lazim silikon olarak normal silikon kullanamazmiyim ? Perisan oldum bende hayvanlarda sabah 7 den beri varmi bir çaresi ?

Yanarım yanarım bir leğende duruyor hayvanlar sinirlerim bozuldu bakamıyorum bile üzüntüden sicakta tutmam lazim stres yaptilar vallahi bir cozum lazim suna :/

Cvp: Akvaryum açık verdi.

normal silikon olmaz hayvanlar ölür ! balıklarımda denemişdim hepsi öldü !

akv silikonları var onları kullabilirsiniz ;

ayriyetden acık enredeyse foto atarsanız daha iyi ve net cevplar alırsınız

Akvaryum slikonu kullanman lazım ısıtıcıyı da legene koy usumesin yavrular. Yavrular soğuğa gelemez

Sista marka akvaryum silikonu alacaksın. O akan kısımdaki silikonu temizlemeye çalış. Sonra iyice kurut. Kuruduktan sonra biraz kalınca o kısımdan silikon çek. Bir hafta kadar kuruması yerinde olur. Sakın ıslak iken silikon vurma. Ya da en sağlıklısı camcıya gidip o akıtan cam paneli komple çıkarttırıp silikonu temizlendikten sonra yeniden çektir.

Bu akvaryumları kimden aldıysan ya adam gibi yapılmamış yada eskidiği için silikon sertleşmiş. Özellikle ikinci el olmak üzere akvaryum alırken silikonları incele. Bastırdığında esneme olmuyorsa silikonlar ölmüştür.

Abi cok afedersin ama satan petshopn şeref yoksunu 85 lira aldi su kucucuk akvaryuma su rezalete bak 1 haftada pert. Tamam abi iyice bir temizliyorum silikonu ustune kalin sista silikon cekicem veya camci bulabilirsem ona giderim vallahi yanarim hayvanlara yanarim icim rahatti boylr olunca tam rezillik 3-4 gun vitamini bol veriyim bari napiyim abi cok fazla olmamak sartiyla

Normal yem düzenine devam et. Derin bir kaba alıp ısıtıcıyı yabana yapıştır. Kap yada leğenin ortasına çıkacakları birşey koyarsın. Ters çevrilmiş büyük bardak gibi. Çıkacakları birşey olsun. Tutunacakları da.

İsitici legeni yakmazmi abi ? Silikonu hallettim dedigin gibi legenide hazirlicam

Yakmaz su içinde yatay yatıracaksın. Yaksa üzerindeki plastik korumayı yakardı. Tutarsa tabana vantuzlarını yapıştır. Tutmazsa üstüne tabandan kalkmayacak şekilde bir ağırlık koy. Gerçi hayvanlar ufak kaldıracak güçleri yok.

Hallettim abi 15 litrelik tastan guzel bir idarelik kurdum :) isiticiya gerek kalmadi kaloruferler surekli yaniyor ve son 8 saattir su 27 derecede :). Akvaryumun her tarafini silikonladim silikonlu olanlarin ustune tekrar silikon bastim iyice havasini aldim acik yerede elimden geldigince en iyi sekilde bastim silikonu birkac kat yaptim sista silikonda bomba gibiymis hakikaten bakalim artik kurumaya biraktim. Vallahi sabah perisan oldum butun gun ugrastim ama oldu. Bu is kolay is degil cem abi ya senin akvaryum gibi lazim heleki bazilarinin 450 lt lik akvaryumlari bir koseden patliyormus oyle bir durumu dusunmek bile istemiyorum.

Odadan uzak bir yere koy. Kokusu gidip sertleşsin. En az 3-4 gün dursun. Ama 1 hafta daha sağlıklı olur. 3-4 günde kurur ama darbeye karşı yumuşaktır.

Büyük akvaryumlarda camlar rodajlı olmalı bu camların birleşme noktalarının pürüzsüz ve max yapışmasını sağlar.

Tamam abi ben yine 5-6 gün tutucam sağlam olsun napıyım bir daha patlama gibi bir hadise gerçekleşsin istemiyorum.

50 litrelik bir adet saklama kabı edin karaköy de 25-30 liraya bulabilirsin hem çeşme suyu bekletirken iyi hemde böle durumlar için iyi. 500 litre ve üstü için mdf den akvaryum yapılablinir aslında

Bulaşıcı hastalıklar ve akvaryuma sonradan eklenen canlılar için elde bir tane karantina akvaryumu tutmak gerekiyor.

Kubilay diğer akvaryumu ne yaptın ? Duruyorsa onu da elden geçirseydin.

Abim kusura bakma yeni gördüm mesajını, vallahi benimde o aklımda istanbula geldim bu sabah istanbuldaki evdeydi akvaryum şuan karşımda duruyor bir kose ayrik gotursemmi napsam otobusle canim cikmisti digerini gotururken ama bu zaten sıkıntılı halde bagaja atsam gider herhalde.

Oda 70x30x35 ölçülerinde bir akvaryum işe yarar aslında

Ölçüler neredeyse aynı aslında

Altına yumuşak birşey koyup bagaja atabilirsin. Mukavva kutu altına strafor, gazete parçaları veya bez parçaları koyup götür. Yada battaniye birşeye sar.

Geri