Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Aldım :D:D

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Herkese öncelikle Merhabalar artık ben de ölüm fanusundan kurtuldum.2 hafta oldu ama yoğun iş temposuyla simdi yazabiliyorum.Fotoları sonra sizlerle paylaşacağım.Boyutları 50*30*30 simdilik idare ediyorum.Dıs filitrem ve uvb lambam var.Ama bazı sorularım olacak.
Suyun azaldığını görüyorum bazen bu filitreden dolayımı?
Bİrde ben antalyada yasıyorum bildiğiniz gibi 40C+ Uvb lambası yakıyorum.Ama suyu falanda ısıtıyor.Yazın uvb acmasam olur mu?


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
İyi yapmışsınız gözünüz aydın diyim o zaman adınıza sevindim :) Sorularınıza gelince suyun azalması buharlaşmadan dolayıdır hem lambadan dolayı hem de suyun sıcaklığından dolayı buharlaşma oluyor su eklemezseniz ara ara. Uv lambayı güneşlendirme imkanınız olmadığı zamanlarda kullanın eğer hiç yoksa her zaman kullanabilirsiniz. Yaz aylarında da kullanın yani. Sıcaklık sorun oluyorsa ısınma lambasını bir miktar daha uzağa koyun ya da lambayı daha düşük watt lı bir lambayla değiştirin.
 
RE: Akvaryum Aldım :D:D

Akvaryuma gecmeniz guzel haber. Lamba suyu isitiyorsa yaz aylari isiticiyi cikarabilirsiniz. Ben kullanmadigim halde su sabit 25 derece.
 
Akvaryuma geçmeniz çok güzel olmus:) Bence ısıtıcınız açık kalsın zaten akvaryumun sıcaklığı yeterliyse ısıtıcı çalışmıyor,soğuduğunda tekrar çalısmaya baslıyor..yani benmki öyleydi:)
 
RE: Akvaryum Aldım :D:D

Veterinerin neden isiticiyi cikar dedigini anladim ben. Pazar gunu isiticiyi cikarmistim kabloyu cekmeyi unutmusum disindaki plastik erimis dahada koymadim dereceyle olctum 25 dereceydi aksam baktim ayni gecede ayni bosuna isitici calistirmaya gerek yok dedim zaten 25 dereceydi ayari. Ben bu yuzden kullanmaya gerek yok dedim. Miniklerde bir degisiklik yok onlarda ayni hiperaktif anali ogullu onlari tuhaf buluyoruz :D bu arada resimler nerdeeee :p
 
Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.Boyutlar daha iyi olabilirdi ama yinede fanustan kat kat iyi tebrikler
 
tebrik ederim.hayırlı olsun akvaryumunuz.keşke biraz daha büyük alsaydınız daha rahat ederdiniz.aradabir üzerine su ilave edin.dinlenmiş olanlardan.eğer su lambayla ısınıyorsa çıkartın ısıtıcıyı.ısınmıyorsa dursun.ben hala kullanıyorum.çünkü geceleri burası çok soğuk oluyor.
 
Geri
Üst