Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum araştırması

baranb

Bronz 3 Üye
Katılım
10 Nis 2013
Mesajlar
77
merhaba herkese bu gün yolum akvaryumcuların olduğu bir sokağa düştü yine 200lt lik akvaryumların fiyatı 80-90tl arası değişiyor aynı yerde başka bir dükkana daha sordum 300 lt liğe de 175 tl fiyat verdi (pazarlıksız) ayrıca üstten cam kuru alanı da 20 liraya yapabileceğini söylüyorlar.deneyimli arkadaşlara sorum sizce fiyatlar nasıl.almışken bu fiyata 200 yerine 300lt almak daha mantıklı mı sizcede.yorumlarınızı bekliyorum
 
Fiyatlar bence uygun ama cam kalınlığını ölçün. Genelde fiyatları uygun yaparken cam kalınlığından tasarruf ederler. Kaplumbağa akvaryumlarında genelde önerim boyutlara uygun kalınlıktan 1-2 mm daha kalın olmasıdır. Kuru alan gibi yükler bu anlamda sınırdaki akvaryumu daha çok zorlar.
 
Cvp: akvaryum araştırması

300 ltlik 8 mm di nasıl sizce?
 
En, boy ve özellikle yükseklik önemli. İyi bir ölçü ama kontrol etmeli.
 
Cvp: akvaryum araştırması

peki herşey tamam olduğunda sizce iki tane 6-7 cnm lik res için o büyüklükteki akvaryum ekipmanlar vs erken mi olur yani buyumelerini bekliyim mi yoksa şimdiden kendilerinin okyanusta hissetmelerini sağlamakta sakınca yok mu?
 
Cvp: akvaryum araştırması

baran önce akvaryumun net ölçüleri al. kalınlık güvenli mi değil mi bakalım. özellikle en ve yükseklik belirleyici olacaktır. 20 tl'lik kuru alandan hayır gelmez. onu ince yaparlar ve ağırlığı kaldıramama riski var. geçen gün emre ile bu konuda görüşme yaptık. özellikle taban kısmının 8 mm olması konusunda görüşümüz aynı oldu. yazdığın fiyatlar haddinden ucuz.

son mesajına gelirsek o konuda sen bilirsin. ister alıp su seviyesini belli oranda tutup zaman içinde yükseltirsin ki bu ekipman açısından sonrasında yeni alım yapmanı gerektirecek. ister tam noktasında kullanırsın. geniş alan hayvanlar açısından yani gelişimleri açısından sağlıklı olur. bir defada alayım ve ekipmanlarda hesaplıya gelsin dersen bu şekil uygun düşer. şu an o boydaki hayvanlar için 120 civarı su, hayvanların kabuk boyu 10 cm'yi geçkin götürür.
 
Cvp: akvaryum araştırması

yani aslında şöyle ben adama istediğim şeyi söyledim o tahmini bi fiyat söyledi üstten kuru alan yapılıyosa ben onlara kalın camdan kaliteli birşey yaptırırım tabiki .camların kalınlığı garantisi falan iyi geldi bana bi yamuk olmasın .zaten almaya karar verdiğim zaman ölçülerle gelirim
 
Cvp: akvaryum araştırması

ölçüleri şu açıdan istedim akvaryumun yüksekliği arttıkça cam kalınlığınında ona göre yüksek olması gerekiyor. su derinliği o oranda iç basıncı artırıyor.
 
Cvp: akvaryum araştırması

buna göre kullanmam gereken dış filtre de ex1200 olması gerekiyor sanırım?
 
Cvp: akvaryum araştırması

ben de 300 litrelik akvaryum var. 220 litre su var. dediğin modeli kullanıyorum. tetra güzel çalışıyor bir problemim yok şimdilik. güzel mal. eheim'ın yan ürünü. fluval'ede iyi derler ama incelemedim. eheim bu konuda en iyisi. ucuz fiyat / kalite oranında tetra öne çıkıyor. üzerinde "new" yazanı almalısın bunu belirteyim. eski modelleri contadan su kaçırıyormuş.
 
Cvp: akvaryum araştırması

anladım dış filtreyle ilgili olanı.ya ben şuan karekter özelliği olarak gaza gelmiş durumdayım ve yanlış birşey yapmak istemiyorum 300 lt bir akvaryum alarak üstten kuru alanla bir çoğunu doldurmak istiyorum.ama bazen de daha yavru olan iki tane kaplumbağa için bu çokmuş gibi geliyor.büyük akvaryuma geçmek durumunda kalıcam bir süre sonra ama bu neden 200 yerine 300 olmasın diye düşünüyorum sonra.baya kafam karışık yani napıcağıma karar veremedim canım sıkıldı
 
Cvp: akvaryum araştırması

şimdilik seni götürüyorsa ara akvaryum almana gerek yok. tek seferde evladiyeliği düşünürsen daha karlıya çıkar. herşeyi bir kez alacaksın ömür boyu gidecek. ben iç kuru alan kullanıyordum şimdi dış kuru alan yaptırıp suyu artırıcam. su 260'lara çıkacak. kalın cam bu açıdan da önemli benim akvaryum 10 mm kalınlıkta tahminen kuru alanda 10 kg'den aşağı olmayacak.
 
Cem den çok farklı sözler söylemeyeceğim ama imkan varsa en büyüğünü yapmak hayvanların gelişimi içinde sizin huzurunuz içinde en iyisi.
Kendi akvaryumunu örnek vereyim. Kurduğum akvaryum 150*80*70=840 lt. Üstte kuru alanım olduğu için yaklaşık 800 lt kapasite ile kullanıyorum. 10 ay kadar önce kurdum. İçinde şu an 11-12 cm iki res 9 cm civarında bir cumberland var. Hayvanların keyfini geçiyorum görsel olarakta muhteşem ve onların huzuru banada keyif veriyor. Su yüksekliği 65 cm yada daha yüksek. Ben buna 6 cm boydaki hayvanı koydum ve gayet güzel yüzüyor. Bu arada 10 ayın ortasında sadece mango kökü çok sararttı diye suyu bir kez değiştirdim. Eh bendeki köklerde biraz iri :) Hiç dip çekimi yapmadım. Sadece buharlaşan yerine haftada yaklaşık 40-50 lt su ekliyorum. Filtreyi hiç temizlemedim. Yaklaşık 10 ay sonra ilk defa temizleyeceğim. Bir iki haftaya bunu yapmayı düşünüyorum. Kuru alan keyifleride yerin büyüklüğü sebebiyle çok iyi. Eğer yaptırma yöntemine gidilirse dizaynda ölçülerde ve cam kalınlığında yardımcı oluruz. Benim akvaryumun ideal cam kalınlığı 12 mm olsa olurdu. Ama yukarı kuru alan yapılıp ek yüke geleceği için ben 15 mm kalınlıkta yaptırdım. Rodajlı cam ve kayıt kuşaklı sistem. Şimdi yaptırdığıma çok memnunum. Bir sene geçti sayılır ilk filtre temizliği ve ikinci komple su değişimi. Akvaryumda da tek yosun alg yok. Filtre eheim olunca ve iç malzeme iyi okunca inanın rahat ediyorsunuz. Bende iki tanede 96 lt akvaryum var. Biri tetra biri daha iyi kapasiteli eheim. Gerçekten eheim olan su ile tetra olan arasında fark var. Aynı kapasitede olsaydı yetişemezdi, orası belli oluyor. Sonuçta iç malzeme aynı. Tabi tetra da egeim den sonra gelir.
İmkan varsa en son sistemi kurmalı. Nasılsa yapılacaksa arada çöp olacak ek masrafa gerek yok.
 
Cvp: akvaryum araştırması

emre bugün senin akvaryum ebadında gördüm. mobilyasının içine sump sistemi yapmışlar. 100 litrelik akvaryumdan büyüktü.

40-50 litre buharlaşma varsa işin iş. içerde durulmaz nemden. ben üsten biraz su aldığım halde haftalık 10 litre tutmuyor.
 
Evet bende sump yapsaydım o şekilde olacaktı ama filtre gayet yeterli. Benimde kuru alan bomba, 50*80*40 yani 160 lt hacmi kuru alan yaptım :)

Biliyorsun ölçüleri Cem, yüzey alanı çok büyük. Bende yüzeyi hareketlendiren iç filtre var, çift çıkışlı hava motoru var. Filtre fiskiyeside yüzeyden 1-2 cm yukarıda olunca su kaybı daha çok oluyor. Kışın dahi evde bir camım üstten sürekli açık. Bu sebeple nem duvarlarda soruna sebep olmadı. Ama içeride hissediyorum diğer odalar gibi değil. Ama bu ısıda bu kadar büyük bir su kütlesi eve iyi ısı yayıyor. Bu kış ısınma için doğal gazı çok az kullandım.
 
Cvp: akvaryum araştırması

üstüne yarısı kadar cam kestirip koysan belki cama yapışan nem tekrar suya damlar. ben filtrenin su çıkış borusunun son parçasını çıkarıp suya eğdim sirkülasyonu sağlıyor. tabi senin akvaryumun uzun mecburi iç filtre lazım. hatta içindeki süngeri çıkarıp kullanırsan debisi yüksek olur.
 
Cvp: akvaryum araştırması

cem' Alıntı:
üstüne yarısı kadar cam kestirip koysan belki cama yapışan nem tekrar suya damlar. ben filtrenin su çıkış borusunun son parçasını çıkarıp suya eğdim sirkülasyonu sağlıyor. tabi senin akvaryumun uzun mecburi iç filtre lazım. hatta içindeki süngeri çıkarıp kullanırsan debisi yüksek olur.

Kuru alan tarafı senin dediğin şekilde ve akvaryumun 1/3 kısmı üstten kapalı oluyor. Eh diğer taraflarda hayvanlar için açık kalabilir. Aslında buharlaşma işime geliyor. Taze su eklemek su değerleri için iyi oluyor. Bu sebeple buharlaşma durumu işime geliyor. İç filtre eheim 2012 Cem. Suyu bayağı kuvvetli itiyor. Yüzeyde kullandığım için de hemen hemen hiç kirlenmiyor.
 
Geri
Üst