Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Arıyorum

cimbomluali

Yeni Üye
Arkadaşlar ben kaplumbağa bakma olayına yeni girdim ölüm kabı diye adlandırılan kapta bakıyorum kuzularıma ama vicdan azabıda çekiyorum bana hazır akvaryum satabilecek ya da bu işlerden elini ayağını çekip daha bakmam diyenler varsa ondan alabilirim varsa elinizde bana bir fotoğrafla paylaşırsanız görüşelim.

Hazır akvaryum bulmak biraz zor . Arada bir kaplumbağalar ile birlikte veren oluyor . Siz kendiniz kurmayı deneyin yavaş yavaş . İlk önce aciliyeti olan malzemeleri temin edersiniz . Geri kalanı yavaş yavaş olur zaten .

Cvp: Akvaryum Arıyorum

ben buyutcem akvaryumumu su an 65 70 lt civarı.amaa daha da buyugunu alcamm. bunu 70tlye almıstımm .

akvaryum imalathanelerini dolaşmakta fayda var. bazen sipariş edilip alınmayan akvaryumlar oluyor. yer işgal ettiği için biraz daha ucuza veriyorlar.

bazı petshoplarda da ikinci el bulmak mümkün.

Ben elimdekini degistrsem akvaryumcu değiştirir mii baska bi yerden aldim ana farklı akvaryum cu alir ki acaba aliyrlar mi

petshoplar büyüğünü alacağın zaman eskiyi alır. ama kaç paraya alır bilmem.

gıttım konustumm amaa cok ılgılenmedıler. benn mobılyalı 200lt falan ıstıyorum ya da 250 . 4 kaplumbagam var elımdekı 70 lt falann az dımı. dahaa kucukler ama buyuyecekler

70'lik seni bahara kadar rahat götürür. diğer akvaryuma gelirsek en azından 300-360 lt bir şey düşün.

bi arastırayımm bakalımm .

Senin 70 lt Cem in bahsettiği gibi kış sonu değişmeli. 4 hayvan için ömürlük 500 lt akvaryum gerekir. Ama bu kadarını alamam dersen tekrar Cem in bahsettiği gibi 300-360 lt bir geçiş akvaryumu kurup hayvanlar 12-13 cm olana kadar idare edersin.

bullldum bıtane mobılyalıı da guzell baya bakalım onu alıcam sanırımm.

nedir ölçüler ? cam kalınlığı ?

http://www.sanalpazar.com/100x40x60h-240-Litre-Mobilyali-Akvaryum-350tl-Beyaz__isp6100280#imgd akvaryum bu ama nsıll bılmıyorum. bunu almadan once bı yere daha bakacagımm daha buyuk olculerde bulursam oradan alcam

fena değil ama o ayaklar o ağırlığı taşır mı bilemiyorum. fiyat gayet uygun. armut rengini bilmem ama ceviz ve venge yakışır. isteğe bağlı da yaptırılabiliyormuş.

cevız dusundumm ben acıkcasıı bılmıyorum kıı nasıl olur. yarın bı baska yere bakıcamm orası olmazsa bunu alayım dıyorum daha buyugu zaten eve sıgmıcakk .

Cam kalınlığı sanırım belirtilmemiş. 10 mm olmalı. Arayıp sormakta fayda var.

yükseklik 60 cm olduğu için 8 mm alt sınırda yalnız bırakacağın kuru alan payı sebebiyle kalınlık uygun. fakat akvaryum üstü kuru alan olmaz. o zaman su yükseltme durumu olacağı için tehlikeye girer.

akvaryumu tamamıyle dolduramaz mıyım bunu alırsamm ne kadar bosluk bırakmam gerekır kıı? bı kac yere daha bakayımm o zaman ya

Alt sınır 9 mm. Kaplumbağa akvaryumlarında 1-2 mm fazla öneriyoruz. Bence uygun değil.

Geri