Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Aydınlatmaları Watt Gücü Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum.

PowerfuL

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar merhaba yeni bir akvaryum tasarlıyorum sizlerden ekipmanlar için yardımcı olmanızı rica ediyorum özellikle gece ışığı ve gün ışığın watt gücü su altı platformunun üstünde olucak mandallı lamba ile koyulacak. ayrıca gün ışığı için Exo Terra modelinin hangisini tavsiye edersiniz? gün ışığını yuvarlak ampul istiyorum bulamadım. Watt gücünde takılıyorum. ayrıca kızıl ötesi ışığa da gerek varmıdır?

Akvaryum Ölçüleri Uzunluk 70 Cm / Genişlik 35 Cm

mailto:/ifbreg.jpg
Atman SIF-700 Akvaryum İç Filtre 400 LH 40-70cm

mailto:/33djbb5.jpg
Exo Terra Night Glo Neodymium Moonlight Lamp 50 Watt

mailto:/jjy14j.jpg
Exo Terra Heat Glo Infrared Heat Lamp 50 Watt

mailto:/315ctcm.jpg
Exo Terra Sun Glo Neodymium Daylight Lamp 40 Watt

mailto:/2ef0yza.jpg
Rep600 Kaplumbağa Su Altı Platformu

mailto:/1yo7a.jpg
Exo Terra Repti Flo 250 Sirkülasyon Pompası

Cvp: Akvaryum Aydınlatmaları Watt Gücü Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum.

Gün ışığı yerine normal bildiğimiz ısıtıcı ampuller yeterli olmazmı ki ? zaten 12 saat açık kalıyor. Çoğu kişi ecolite 52 watt halasoft ampul kullanıyor (bauhaus) larda 4,75 TL ye satılıyor bu ampul. Gerçi çoğu kişi dediğim bende başka bi emre birde cem abiyi biliyorum kullanan. Gece ampulu ise malesef ki 3 kere kullanmaya teşebbüs ettim, biri kırık geldi kargodan. Birini ben elden aldım petshop tan taktıktan 45 dk sonra patladı. Uyarmışlardı beni çok hassas ve kullanışsız bir şey olduğunu ama açıkcası byu kadarını beklemiyordum. Eğer kuru alanda uyumuyorlarsa açıkcası pek kullanmana gerek yok ama yinede sen bilirsin. Bu ampuller için yine bauhaus dan 60 w kaldıran massive beyaz mandallı lambayı alabilirsin. Bununla hem 50 w kadar gece lambasını hemde 52 watt ecolite ampulu kullanırsın. Kızıl ötesi ışığında kullanıldığını bilmiyorum. Açıkcası o kara kaplumbağaları için olduğu aklımda kalmış araştır derim. Bende turtle topper ( su altı platform) aldım kullanıyorum ve çok memnunum. ampuller rahat takılıyor ve hem 15 cm hemde 25 cm ye kadar mesafe ayarlama imkanın oluyor. Ben ısıtıcı ampulu 15 uv-b ampul ise 25 cm den kullanıyorum.

mailto:/3720incim4697636.jpg

hayvanlar geceleri kuru alanda durmuyorlarsa almaya gerek yok. sadece yatana kadar ışık olsun dersen dalgıç florasan al. ama konumlandırırken tepesi su dışında kalacak şekilde koy aynı dik duran ısıtıcılar gibi. gece yatarken de söndürüp loş ışık veren bir gece lambasını fişe takıp aydınlatabilirsin. bunda da ya kendinden sensörlü birşey alırsın. ya da fişli duy alıp renkli 5 wattlık ampul alıp ona takarak kullanabilirsin. eğer sokak lambasının ışığı dışardan vuruyorsa ona da gerek yok.

gün ışığı için ecolite 52 w buzlu ampul yeterli olur. bauhaus ve baumaxx'ta satıldığını biliyorum. eğer bunun yanına uva+uvb ampul alacak durumun yoksa o zaman sadece uva içerikli bir ampulde alabilirsin o ampul aynı zamanda ısıda verdiği için ekstra ısıtıcı lamba almana gerek kalmaz. içeriğinde uvb olan hiç bir ampul ısı vermez.

gösterdiklerinden pembe olan uva içerikli olup ısıda verir. ama ömrü konusunda kullanmadığım için bilgim yok. infrared yani kırmızılar bizimkilere uyumlu değildir. ve muazzam sıcaklıkları vardır. kaplumbağaları kızartır. bu ampul çöl hayvanları için uygundur. buna rağmen hayli uzak mesafeden teraryumu genel olarak sıcak tutma da kullanılır. yani sulu alan canlıları ile canlı bitkilere göre değildir.

bende bunun 100 wattlık olanı var. ben onu soğuğa bağlı kas gerilmesinde 5 dakika kadar ağrıyan bölgeye tutup kullanıyorum. bu tip sorunlarda işe yarıyor. ki bu sebeple almıştım phillips'ten. adamlar bu iş için yapmışlar.

Gece lambası kuru alanda uyuyanlar için uygun. Ama kuru alanda uyuyan hayvan yoksa gece o bölgeyi ısıtmak için ek ampule gerek yok. Bu lambamım amacı ayı simüle etmek ve kuru alanda üşümesini engellemek için ısı vermek. Oda zaten zifiri değilse ay simülasyonuna gerek yok.

Kızılötesi lambaya gerek yok. Bu çöl hayvanları için gereklidir.

UVA içerikli 40 w exo terra ısıtma lambası bence uygun. UVB lamba kullanmayanlar için kesinlikle uva içerikli ısıtma lambası öneririrm. UVB kullananlar bu ampullerin uva içeriği sayesinde ısıtma için basit (örneğin ecolite) soft ampuller kullanabiliyor. Bu uzun yapıdaki ampul bu ve buna benzer su teması yani su damlası sıçraması söz konusu kuru alanlarda kullanılabilir. Aksi halde diğer kuru alanlarda su sıçraması, hayvanın ulaşması gibi etkenlerden ötürü riskli.

Kuru alana diyecek söz yok. Hepimizin önerdiği bu akvaryumla kullanabileceğiniz bir kuru alan. İleride hayvan büyüyünce hem akvaryum hem kuru alan yenilenmek zorunda kalacak.

Exo terranın akıntı pompasına gerek yok. Akarsu kaplumbağaları için gerek olur ama bizdeğiler göl yani durgun su kaplumbağaları. İç filtrede zaten yeterince suyu hareketlendirecek.

Bunun dışında su için ısıtıcı unutulmamalı. 100 w yeterli olur. Marka derseniz önce Eheim arkasından Tetratec, JBL, Atman derim.

Şimdiden hayırlı olsun.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Tüm söylediklerinizi dikkate alarak yeni akvaryum düzenimi kuracağım inşallah. İyi forumlar.

Hayırlısı olsun şimdiden. Akla takılan konu olursa gene sorun.

Geri