Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum bilgi

misafir

Yeni Üye
Yeni akvaryum kurucam nasıl olmalı 80 uzunluk 50 yükseklik 40 genişlik yapmayı kuru alan içinde olmayacak şekilde düşünüyorum sanırım 160 litre gibi bişey yapıyor tek kaplumbağa ne kadar kalır bu akvaryumda bide hangi filtre kurmam gerek @cem cok karıştıracak mesaj olmazsa sevinirim teşekkürler şimdiden

Bu akvaryum ömürlük olmaz. Kaçış boşluğu kum vs. dersek eheim kaldırır.
Hayvanın kabuk boyu kaç cm idi?

8 mm cam olursa dişiyi 5 seneye kadar götürür. Hayvan erkek çıkarsa biraz daha uzun.

Akvaryum üstü kuru alan olursa suyu da max yükseltirsiniz. Tepeden 7-8 cm boşluk olacak kadar. Hayvan rahatça yüzer.

Tamamdır bu plan yaparım erkek çıkarsa bu akvaryumda mı kalıyim bide filtre dicektim bu akvaryuma nasıl filtre alıyım bide eheim jager 100w kullanabilirim demi

Eheim 100 watt özel yapısı sayesinde 120-140 litre aralığında bir suyu ısıtabiliyor. Tam kapasite su doldurmazsanız götürür.

Ömürlük akvaryum 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryumdur. İleri dönük düşünürseniz tetra ex 1000 plus dış filtre alın. Tekrar alma derdi olmasın. Hayvan 7 cm kabuk boyuna gelene kadar acelesi yok. Bu süreçte indirimli yakalarsanız alırsınız.

30 cm üstü su olursa sobo 808c köşe filtre alın. Alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite koyarsınız.

Benim anlamadığım şey kusura bakmayın ekipmandan çok anlamıyorum bu dediğiniz sobo 808c filtre bu akvaryumda kullanılır mı dış filtre olmadan 7cm kabuk boyuna kadar

Bu köşe filtre dik konumlandırmalı kullanılıyor.

Hayvan ufak olduğu için bunun üst haznesine zeolite koyarsınız bu idrar kaynaklı amonyak, nitrit ve nitratı absorbe eder.

Hava kabarcığı veriyor yön çevirme ve üstünde debi ayar musluğu da var.

Tek sıkıntı hazne tutma tırnaklarında. Kırılacakmış hissi veriyor.

Merhabalar,arkadaşımın akvaryumu ve dış filtresi için bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz.. 1 adet yetişkin kaplumbağası var..Önceki sahibi çok kötü bakmış ve arkadaşım o kaplumbağaya çok durumu olmasada sahiplendi..
Akvaryum yaptırdı ölçüsü , 1 ×50×50
Akvaryumcusu
100 ltrenin maksimum 30 lt doldurun yoksa icjne dışına koyacağınız ekipmanlarla çatlar veya kaldiramayabilir dedi....
Kuru alan yapması lazım fikri olan varmı pvc paspas ve meyve kasasından yapabilirmi acaba,
Veya uygun filtre önerisi olan
Dış filtre aldı sunsun marka debisine bakamadım internette de yazmadı forumda cem abi iyi diye bahsetmişti sanki bir başkasının gönderdiği linke bakarak..
Şimdiden teşekkür ederim

Akvaryum böyle

Ekli dosyalar

• IMG-20250507-WA0013.jpg
    IMG-20250507-WA0013.jpg
    95.5 KB · Görüntüleme: 9
Dış filtrede budur iade etsin mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-07-13-16-30-694_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-05-07-13-16-30-694_com.android.chrome.jpg
    754.4 KB · Görüntüleme: 6
Akvaryum ölçüsü tam nedir? Cam kalınlığı kaç mm?

O dış filtre iç filtreden hallice birşey. Normal bir dış filtre değil.

Son düzenleme:
100*50*50h ölçü öyle anladım. Doğru mu? Bunun için cam kalınlığı çok ince yani akvaryum güvensiz kategorisinde.

Hayvan paniklediğinde kırabilir. Üst camlar kayıt ve kuşak ister. Yoksa suyu yükseltme işi de riskli. Su basıncı camları kasar.

Bu haliyle suyu yükseltme imkanı yok. Öyle olunca da dış filtre kullanmanın imkanı yok. Su az kalacak.

Eheim pahalı. Akvaryum tam kapasite olsa tetra ex 1000 plus uygun olur.

Lifetech 835 3 sepetli, 838 4 sepetli, iyi bir filtrasyon için 4 sepet daha fazla filtre malzemesi alır.

Balık için bir derece gider akvaryum ama kaplumbağa açısından riskli. Biz bu ölçüdeki akvaryum için güvenli olan 10 mm cam kalınlığı öneriyoruz. Alt sınır ise 8 mm.

Geri