Cvp: Akvaryum Boyutları
Söylediğiniz filtre bir paludaryum filtresi ve ayarlanabilir debiyle birlikte max 250L/h debisi bulunuyor. Ben ilk aylarda paludaryumumda eheim mini flat kullanmıştım. Tabii ki daha sonrasında hiç bir işe yaramadı.
Bu teraryum filtresinde ufak bir sünger dışında hiçbir şey yok ve debisiyle beraber su temizlenmez.
Ben size "Tetra Easy Crystal 600" ü öneririm. Bu hem bir iç filtre, hem de dış filtre performansı sergiliyor. Eheim Biopower seriside öyle ama seçim size kalmış.
Bu söylediğim filtrenin boyutları eğer su seviyenizi geçiyorsa Tetra Easy Crystal 300 e bakabilirsiniz. Bu filtrenin içerisine Tetra ht ısıtıcınızı koyabiliyorsunuz.
Bu da performansı (Tetra Easy Crystal 300)
https://www.youtube.com/watch?v=9RBIzB-0bpU
Benim normal bir iç filtre yerine bunları tavsiye etmemin nedeni, bende 1 adet su kaplumbağası vardı ve 100x31x41h lik bir akvaryumdaydı. Ben o akvaryumda Tetra ex 800 plus dış filtre (içi full tetra, sera ve jbl filtre malzemeleriyle dolu), Eheim pick up 2012 ve eheim skim up kullanıyordum ama bunlara rağmen her hafta 3/1 su değişimi yapıyordum. Eğer su değişimini 1 hafta aksatırsam su pis gözüküyordu.
Bu dış filtreyi 2 ayda 1 temizliyordum ve o kadar pislik dolu oluyorduki 4-5 saat temizlemesi sürüyordu. İç filtre ve yüzey filtresini ise 1 haftada 1 temizliyordum ve onlar da çok pislik oluyordu. Bunlar 1 adet su kaplumbağası için olan şeyler ve kaplumbağam o zamanlar 7cm di. Bu yüzden alabildiğiniz en kaliteli iç filtreyi almanızı öneririm.