Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum camı yarıldı

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler akvaryumuın alt taban camı neden yarılır?benimki yarılmış bende silikonlarda sorun varsandım sonra şışıp ses geliyordu hayvanları kaba aldım boşalttım akvaryumu alt taban yarılmış bildiğin içine taş vsde koymaıdm neden olabilir aceba?ısıtıcımı yarmış olabilir bizimkiler kaşınmak için altına girip çıkıyorlardı?

Cvp: akvaryum camı yarıldı

hayvanlar büyük kabukları serttir çarptılarsa kırılma ve çatlama olabilir onun için kalın cam yapılmasını şart koşuyoruz. 12 cm üstü hayvanlar için özellikle 6 mm cam bu açıdan risk teşkil eder.

abi biliyorsunn akvaryumu değişecekdim zaten ama bunun olabileceği aklıma gelmedi şimdi gidip yenisini alıcam hayır elimdekinin durumuna mı yanayım elimde avucumda para olmadan yenisini nasıl alacam ona mı yanayım bilemedim?

bu işte her olasılığı değerlendirmek gerek onun için daha hayvan alma dedim zaten. kaplumbağalar balıklardan masraflıdır. her hayvan maliyeti çift kat artarır. akvaryumdaki hayvan fazla olduğu için bu çarpmalar olağan hal alıyor. hayvanlar büyüdükçede hem akvaryum hem de cam kalınlığını büyütmek gerekiyor. yeni alacağın akvaryumda 6 mm cam olursa bu olay yine olacaktır.

[url=mailto:/DMXk3o][img]mailto:/DMXk3o.jpg[/url][/img]abi görünüyormu bilmiyorum ama derin yarık bu sanki çizilmiş gbii duruyor ama çok su çıkıyor ..

bunun camı ince akvaryum bitmiş. bir noktadan darbe alıp çatlak yürümüş. götürüp söktürüp yeni alt taban yaptırabilirsin. ama bu bir haftada ancak kullanılabilir. tabi adamın birebir kesmesi lazım. taban bulunduğu yere tam oturuyor muydu. altı düz değilse baskı da çatlaşmış olabilir. alt cam 6 mm olmalı. ve akvaryum siliconu olmalı.

abi dümdüzdü altı gitmişmi diyosun yani :( birde ben şimdi abi yenisini alırken kalınlığına dikkat ederim ama benim erak ettiğim şimdilik 70 cm en maxsimum alabileceğim annemle gideceğim için almaya düzmü olsun bombeli mi olsun yine ?

abi ben kuru alan yapmayı planlarken başıma gelene bak ...bende ısıtıcı vurdukça omu yardı diye düşündüm çelikya benimkisi abi *

bombeli alırsan ortada da olsa eni geniş olur. ama üste kuru alanda sıkıntı verir. akvaryumun eninin en geniş olduğu noktaya göre kuru alanın enini yaptırmak zorunda kalırsın. alabileceğin max sınırda al. ne kadar büyük o kadar iyi

valla abi hala babamın evinde olduğum için en max 70-80 cm düz al diyorsan alırım sıkıntı yok sen büyüğümüzüsn daha iyi bilirsin :)

düz alırsan eni en azından 30 cm olsun ki iş görsün. 80*30*40 gibi daha büyüğü daha iyi tabiki.

Sincan'da Gözde Akvaryum var.Ellerinde imalat fazlası varsa uygun fiyata bulabilirsin veyahut yaptırabilirsin.Fiyatları piyasaya göre düşüktü diye hatırlıyorum.

Gözde Akvaryum İletişim

Gözde akvaryumla ilgili kötü anılarım var benim, başka yerlere de sor araştır önce derim

tetenoss' Alıntı:
Gözde akvaryumla ilgili kötü anılarım var benim, başka yerlere de sor araştır önce derim

Anlatın biz de bilelim ve kanaate varalım ki başka kişileri bilgilendirirken ona göre hareket edelim.

Bir internet sitesine fiyatlar yazılmış ona göre sipariş vermek için aradım, fiyatlara ekleme yaptılar (yok işte şunu ekliycez bunu ekliycez diye).. Tutumları hoşuma gitmedi açıkcası.. Ama belki de bana öyle gelmiştir bilemiyorum

yol veya kargo parası hariç tutulur. onun harici ne eklenecek özel yapım olsa kayıt kuşak eklenip cam kenarları rodajlanır ama bunlar o ölçüdeki akvaryum için olacak şeylerdir sonradan bunları yapacağız denmez.

bu kırılanı gözde akvaryumdan aldım sincandaki furkan daha alışveriş yapmam ben ordan ve abi 80 cm var ama enden kısa

sağa sola bak. dediğim ölçülerde bulabilirsin. eni daha dar olursa hayvanlar için iyi olmaz.

abi 60cm alıcam annem yüzünden ...hiç sorma neden diye kavgalıyız şuanda 200 walt elektirik yüklüyüm ama negatif..

asi kız' Alıntı:
bu kırılanı gözde akvaryumdan aldım sincandaki furkan daha alışveriş yapmam ben ordan ve abi 80 cm var ama enden kısa

50 cm'lik akvaryumda çeşitli büyüklüklerde 6 kaplumbağa bakmanın sonucu bu.Artık senin için önemli olan alabileceğini söylediğin akvaryum göz önünde bulundurulduğunda boyuttan ziyade cam kalınlığı.Standart bir akvaryum aldığın taktirde yine aynı sorunu yaşayabilirsin.Benim tavsiyem imalatçıları dolaşıp yeterli cam kalınlığında istediğin boyutta yapabilecekleri akvaryumların fiyatını alıp pazarlık yapman.

o dediğini denedim adamlar yapmıyorlar en az diyor 90cm ve üzeri yapıyoz diyor manyaklar...benimde okadar yerim yok malesef :(

Geri