Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Dezenfekte

Emirhan41

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar benim teyzemde boyu 28 eni 38 genişlik17cm olan bir akvaryum vardı onu aldım içinde taşlar vardı onları attım çünkü akvaryum 2 senedir beri yatıyor ve hasta balık beslenip beslenmediğini bilmiyorum ben iyice sildim içinde filtresi falan yok nasıl dezenfekte ederim?

Akvaryum küçük ele gelir. Anti bakteriyel sıvı sabun veya sıvı deterjan ile yıkayıp iyice durula. Birkaç gün bir kenarda dursun üstündeki sabun kokusu gitsin.

Kuru alan olarak kullanacaksın değil mi ?

Cvp: Akvaryum Dezenfekte

Hayır cem abi hayvan beslicem 1 ay sonra büyük akvaryum alcam. ondada kuru alan olarak kullanırım :)

Hayvan bakmak içindemi Deterjan kullanmalıyım?

Sadece ilk sefer akvaryumu dezenfektede kullanacaksın sonrasında kullanılmaz hayvan kimyasala maruz kalmamalı.

Tuzlu su daha iyi olmaz mı? Hem deterjana maruz kalmamış olur

Akvaryumu Deterjanlı bulaşık süngeriyle siliyom bir sıkıntı olmaz değilmi ? Abi ben biraz kalın kafalıyım zor anlarım kusura bakma seni yorduysam.

Estağfurullah. Bu ilk yıkamada uygulanacak sadece antibakteriyel sabun varsa onu kullan activex veya protex. Yoksa sıvı bulaşık sabunu kullan. Bulaşık süngerine az oranda dök. Akvaryumun içine çok az su doldurup süngeri köpürterek yıka. Sonrasında iyice durula suyu doldur boşalt.

Hatta tam temizledikten sonra içine ağzına kadar su doldurup öyle beklet. Ertesi gün bu suyu boşaltıp bir daha durula sabun kokusu gitmişse temiz su koyup sıcaklık uygun hale gelince hayvanı içine al. Durularken duşu kullan.

Dilan akvaryum küçük elde taşınabilir olduğu için ve akvaryum ikinci el olarak bir kenarda beklediği için pislik bağlamıştır. Bunları tuz çıkarmaz. Yıkayıp durulaması kolay olur. Banyoda duşu açıp tazyikli su tutulur.

Büyük akvaryumlarda bunu yapamayız. Yerinden kalkmaz bunlarda tuz kullanırız Sabunlu suyu temizlemek zordur.

Çok teşşekür ederim abi konuyu kapatabilirz :).

Keşke ilk aldığımda bende öyle yıkasaydım sadece suyla yıkadım

file:///C:/Users/emirhan/Desktop/IMG_20160126_141739.jpg Bunla yapsam bi sıkıntı çıkarmı limonlu falan diyo ondan.

Limon aromalı piril ile yapsan sıkıntı çıkarmı. foto gitmedi:D

Farketmez işlem sonucu akvaryumda kalıntı yada koku kalmayacak biçimde tertemiz olmalı.

Geri