Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum dezenfekte

Dilan1903

Taç 2 Üye
Aylık su komple su değişimi yaptığımda suyu dipten çekerek bosaltiyorum daha sonra iç camı sungerle temizliyorum su yardımı ile daha sonra o suyu tekrar çekiyorum 2 kere 10 litre su döküp akvaryuma Kumu elimde havalandirarak suyu tekrar çekiyorum suyu doldurup biopotol ve metin mavisi dokuyorum 2 saat su bu şekilde dinlendikten sonra hayvanları akvaryuma alıyorum dezenfekte için yapmam gereken ek bişe var mıdır?

Cvp: Akvaryum dezenfekte

yanılmıyorsam dış filtreniz varsa yılda bir komple su değişimi ve bu dedikleriniz yapabilirsiniz, ki yinede tavsiye edilmez. onun dışında benim gördüğüm başka bişi yapmanıza gerek yok komple dezenfekte etmişsiniz.

Aylık su komple su değişimi yaptığımda suyu dipten çekerek bosaltiyorum daha sonra iç camı sungerle temizliyorum su yardımı ile daha sonra o suyu tekrar çekiyorum 2 kere 10 litre su döküp akvaryuma Kumu elimde havalandirarak suyu tekrar çekiyorum suyu doldurup biopotol ve metin mavisi dokuyorum 2 saat su bu şekilde dinlendikten sonra hayvanları akvaryuma alıyorum dezenfekte için yapmam gereken ek bişe var mıdır?

Dış filtre varsa hastalık mantar vb durum olmadığı sürece komple su değişimi yapılması tavsiye edilmez. Kısmi su değişimi tavsiye edilir.
İç filtre varsa su miktarı, canlı sayısı, filtre kapasitesine göre sık sık filtre temizligi ve kısmı su değişimi tavsiye edilir.

Akvaryum yosun tutuyor ve kokuyor komple su değişimi olmazsa bununla başa çıkamıyorum

yapmanız lazımsa maksimum %50 oranında yapın, yaralı bakterileri de yok ediyorsunuz her ne kadar dış filtreniz olmasa da azda olsa olan yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz her ay

akvaryum direk güneş görüyorsa yosunlaşma fazla olur. koku varsa iç filtre yetersiz kalıyordur. 
bu durumlarda sık ve tam su degişimine ihtiyac duyuyor olabilirsin. şuan vaktim olmadıgı için bakamadım akvaryumun ile ilgili konun var sanırım. ilk fırsatta bakıcam.  ^^ 
Hastalık falan yoksa temizlik için yaptıkların yeterli görünüyor ve sanırım Cem konunu takipte, gerekliyse ekleme yapacaktır.

Yok iyi temizliyorsun. Yalnız metileni çok dökme açık mavi olacak kadar. Ölçüyü vermiştim sanırım.

Cem bu temizliği aylık mı yapıcaz ben 6 aylık diye biliyordum yanlış mı biliyorum?

İç filtreli sistemlerde döngü yapan bakteri olmaz o sadece sump ve dış filtreye özgüdür.

İç filtreli sistemlerde zararlı bakterilerin, yosun ve algin ürememesi için kısa süreli kısmi değişimler ve ayda bir mutlaka komple su değişimi ve akvaryumla birlikte içerdeki ekipmanın iyice yıkanması gerekir.

Dış filtre sumplı sistemlerde ise akvaryum hacmi kaplumbağa sayısına göre gereken orandan büyük değilse yine kirlenme oranı yüksek olacaktır. Bu da hem akvaryumun hemde bu filtre sistemlerinin temizlenme aralığını kısaltır.

Yine bu sistemlerdeki bakterilerin zarar görmemesi için kullanılan su kısmi değişimde olsa klorlu su ile yapılmamalıdır.

Dış filtreli sistemde süre eğer akvaryum büyük hayvan az ise 6 ayı bulabilir. Bu sürede tesbiti ise dış filtreyi açtığındaki kirlilik yoğunluğu ve suyun kalitesindeki düşüşe göre saptayıp süreyi düşürürsün. Mesela suyun sararmaya başladığı zaman gibi; bu noktada artık filtrenin temizleme özelliği tamamlanmıştır yada sepetler arası kaçak gelen suyu süzmeden geri göndermesine neden olmuştur. Her iki durumda da filtre açılıp temizlenmelidir. Haliyle suda değiştirilecektir

Ben konuyu 1 kere açmıştım ama 2 tane üst üste açılmış. Evet metilen ayarını vermistiniz bana açık mavi zaten 2 damla tam ayarinda oluyor haftada 1 10 ltrelik su değişimi ayda 1 komple su değişimi komple su değişimi olmasa imkanı yok başa çıkamazsın hem su sararıyo hem müthiş bi koku oluyo bulunduğu odaya dahi girilmez

Konuları birleştirdim.

Aylık su değişiminde de biopotol c kullanıyorum kaplumbağa için olan biopotol t yi bulabilicegim yer var mı peki ?

Geri