Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum dizaynı konusunda görüşünüze ihtiyacım var

meta

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.Yeni katıldım aranıza ve gayet faydalı bilgiler okudum.
İş yerinde çok zor koşullarda yaşamak zorunda kalan ve üzüntüyle izlediğim iki su kaplumbağasını nihayet evime getirdim.İlk iş olarak pet-shopa gidip, önceden buradan edindiğim bilgiyle ;
1-akvaryum
2-ısıtıcı
3-doplhin fr 2000f ( iç mi dış mı bilmiyorum :) filtre
3-roxin adında mavi yanan bir lamba.
4-ince kum
bunları temin ettim.Daha önce bir hayvan besleme sorumluluğu hiç almamıştım.bu konularda çok acemiyim..Kendi çapımda oluşturduğum ortamın fotograflarını gönderiyorum.İlgili tavsiyelerinizi bekliyorum...Şimdiden teşekkürler.

mailto:/o3515.jpg resim bu

neye ihtiyacım varsa hemen çıkıp temin edebilirim.Az önce bir videoda CD kabından kuru alan oluşturma yapmışlardı.Onu yapmayı düşünüyorum.

Su seviyesi daha yüksek olursa daha iyi olur. Filtreniz ise iç filtre :)

Cvp: Akvaryum dizaynı konusunda görüşünüze ihtiyacım var

hoş geldiniz. filtreniz tam su içine girecek şekilde su doldurun hatta ısıtıcınızda su içiyse oda su içinde kalsın. akvaryumun içine birkaç tane de iri taş atarsanız üstü çukursuz çakıllardan olsun. o zaman görüntü olarakta güzel gözükür. bir tane kuru alan için ısıtıcı lamba alabilirsiniz. bunu benim yaptığım gibi mandallı masa lambasına ampulü takıp kapağı kaldırarak cam kenarına takabilirsiniz. kuru alan için cd kutusundan yapacağınız uzun sürerse pembe strafordan da yapabilirsiniz. beyaz köpüğü dişleyip parçalayabilir. hayırlı olsun.

Beyaz köpük kesinlikle zararlı. Su değerleri içinde hiç uygun değil.

Beyaz köpüğü derhal kaldırıyorum.Cd kabından kuru alanıda yapıyorum.Çakıl taşlarından da temin edeyim.Tşk ederim yorumlarınıza.

çakıl taşı dediğim avucunuzla kavrayabileceğiniz ebatlarda yüzeyi kayganımsı taşlardan çevrenizde bahçe veya toprak bir alan varsa oralardan bulabilirsiniz. sonra tencerede kaynatın ve koyun. o kadar fazlaya gerek yok 3-5 tane yeter. maksat renk olsun.

Taşlar başından büyük olsunki yutma riski oluşmasın. Küçük olursa boğazında kalabilir.

Straforu kaldırdım.Burada gördüğüm cd kabından kuru alanıda faaliyete geçirdim.Keyifleri yerinde şimdi :))) strafor varken hiç kıpırdamıyorlarda surekli uyuyorlardı fakat şimdi yerlerinde durmuyorlar :) sanırım hoşlarına gitti.
küçük bi sorunum var ısıtıcım 28 dereceye ayarlı fakat cama yapıştırılan termometrelerden aldım onun derecesi 32 yi gösteriyor.Hangisine inanayım ben sımdı ??
mailto:/hupwg9.jpg son hali

Çok güzel olmuş. Suyu çok az daha yükseltebilirsiniz. Böylece halı kaydırmaza daha rahat tutunurlar.
Cam derece büyük ihtimal doğrudur. Isıtıcı ayarını biraz düşürün. Benim ısıtıcılarda fazla ısıtıyor. Ben de ayarını düşürdüm.

ısıtıcınız su miktarından daha yüksek watt'a sahipse yani güçlüyse böyle azotlu neticeler ortaya çıkıyor. benim aldığımı 25,5 dereceye düşürdüm. cam derecesi 28-29 aralığında seyrediyor. sizin akvaryumunuzu 25 watt'lık bir ısıtıcı rahat ısıtabilir. sanıyorum sizinki 50 watt.

benim ısıtıcı 100 W mış.Dediğiniz gibi dereceyi biraz düşürdüm cam termometrede 28 dereceyi yakaladım ve sabitledim.

Geri