Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Donanımı

BrkGltkn86

Bronz 1 Üye
Merhaba arkadaşlar ben tahminen 2 aya kadar akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. ( 100x60x50 ) Yaptıracağım akvaryumu hangi malzemeler ile donatmalıyım ? ( Isıtıcı, filtre vb )
NOT : Akvaryumda balıklar yaşayacaktır.
Ve akvaryumu nereye yaptırabilirim ? Bütçem kısıtlı.

İsitici hakkinda pek bilgim yok . Ama filtre konusunda yardimci olabilirim . Benim akvaryum 100 litre su var . Tetra ex 600 dis filtre kullaniyorum . Senin akvaryum benimkinden daha buyuk . O yuzden ex 700 senin icin ideal olabilir . Ama butcen kisitliysa bu biraz pahali gelebilir . 190 tl juen pet markette .

Cvp: Akvaryum Donanımı

Teşekkür ederim yardımcı olduğun için :smile:

Sen biraz eksik okumuşsun :D Akvaryum yaptıracağım daha yaptırmadım.

Hee ben suan bi akvaryumun var ama yenisini yaptiracaksin sandim :D sadece balik mi olacak ?

Kaplumbaga olsaydi 42 yada 52 w halasoft isitici ampul birde o ampulu kaldiracak massive marka mandalli lamba gerek . Halasoft 4.90 tl , massive lamba da 29.90 olmasi gerek dicektim :)

Aslinda kaplumbagalarla baliklar bir arada yasiyabiliyor . Ama baligin kaplumbagadan daha buyuk olmasi gerek :) o zaman baliga dokunamiyor :)

Bende zaten yunus beslemeyi düşünüyordum :D

Yem konusunda yapmam gerekenler neler ? Balığa yem atarsam belki kaplumbağa yiyecek ?

Öncelikle 300 lt kapasiteli bir akvaryum olacak. Bana sorarsan balık akvaryumu için 100*50*60 çok iyi olmaz mı? Yani yükseklik 60 cm. Ölçü 100*60*50 ise cam kalınlığı minimum 7 mm, 100*50*60 olursa cam kalınlığı minimum 9 mm olmalı.

Ekipmanlar;
Dış filtre: EX 700 kesinlikle yetersiz. Öncelikle Eheim, olmazsa Tetra. Bu hacme uygun olanlar. Melzemelere balık durumuna göre değerlendirme yapılabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11299&ad=eheim-2217-02-dolu-dis-filtre
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4580&ad=tetra-tec-ex-1200-dis-filtre
Isıtıcı:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4574&ad=eheim-jager-akvaryum-isiticisi-200-watt
Hava motoru:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3533&ad=eheim-3704-hava-motoru

Bunlar kesinlikle gerekli olacak. Dekor, kum, canlı yada ipek bitki, kaya vs gibi dekorları balık türüne göre değerlendirmeli. Aydınlatma için armatür sistemi olacaktır. Onun içinde gene balıklara uygun bir floresan düşünülür.

Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada boyut öyle yada böyle kaplumbağa ile balık beslenmez. Defalarca test edildi. Sonuç balık bir şekilde can veriyor.

Büyük balıkta olsa yüzgeçlerini koparır.

Birde akvaryumu MAS akvaryum, akvaryum dizayn merkezi, yağmur akvaryum gibi firmalara yaptırabilirsiniz. Görüşüp fiyat almak gerekiyor.

Malzemeleri Emre abi detayli vermis zaten.

Benim deginecegim konu ise balik kaplumbaga iliskisi. Bir haftalik denememde gördumki kesinlikle ikiside mutlu olamiyor ayni mekanda ve hem kaplumbaga gordugunde onun yemini affetmiyor, hemde balik kaplumbaga yemi yememezlik yapmiyor. Ozellikle raffy I yemini nerdeyse baliklar daha cok yuketeceklerdi. Tabu bunun sagliklari acisindan bir zarari verdir diye dusunuyorum, sonucta ikisininde sindirim ve bagisiklik sistemi farklidir ve bu yemler hayvana gore ozel yapiliyor.

Ben hizli baliklar diye ciklet turu verilen baligin en hizli cesitleini almistim, kaplumbagalara karsi savunma sistemleri hiz olsun diye ama daha yavru ikrn benim canavarlar bu kadar rahatsiz ettiyse ileride hic affetmezlerdi. 5. Gununde komsunun cocuguna verdim zaten baliklari.

Bana kalirsa birine yönel ve onda devam et derim

Sen 5. gün vermişsin Emin. Benim başıma gelen bu;
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-ile-oscar-astronot-baligi-sorunu.html

Yem, uygun ortam, su şartları konusunu değerlendirmeye dahi gerek kalmıyor.

Emre abi daha uygun birşeyler yokmudur ? Bütçem kısıtlı. Öğrenciyim :(
Ve dış filtreyi akvaryuma nasıl sabitleyeceğim ?

Yani dış filtrenin boruları akvaryuma nasıl girmeli ?

http://www.akvaryumdizaynmerkezi.com/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Fiyatteklif&Itemid=90
Ve bu akvaryum ölçü ve seçenekleri sizce en iyi ve en uygun fiyatlı nasıl olur ?

Dış filtre kırulumu var. Cem filtreler bölümünde sabit konuda tetra olanı anlattı. O zor değil. Yardımcı oluruz.
mailto:/forum/Konu-tetratec-ex-1200-kurulumu-resimli.html

Daha uygun fiyata malzemeler var tabiki ama ben kullandığım markalardan yazdım. Genede dış filtrede dolphin yada atman düşünebilirsin. Daha uygun fiyatlılarda düşünülenler arasındalar. Ama bozulur, sızdırır, performans kaybeder vs bilemem.

Hava motoru en uygun fiyatlısıda alınabilir. Çekvalf takarak kokayca tedbir alınır.

Isıtıcı konusunda bahsettiğimi almayıp başka markaya gidersen 300 w alman gerekecek. Hem fiyat farkı çok uçurum değil. Hemde tüketim artar.

Teşekkür ederim.

Peki bahsettiğim linke ne dersiniz ? Sizce ne olmalı ?

http://www.akvaryumdizaynmerkezi.com/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Fiyatteklif&Itemid=90

Geri