Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Donanımı

Mertcan bütçe açısından düşünsende kapasite olarak yetersiz kalır. Filtre kapasitesi akvaryuma uygun olup marka yönünden elverişli fiyatlara yönelmeli.

Akvaryum dizayn merkezine ilk akvaryumum için dolap yaptırmıştım. İşçilikleri ve işi teslim zamanları güzel. Açık söylemek gerekirse birkaç firma arayıp fiyat almalı. Uzun zamandır fiyatlardan uzak kaldım. Akvaryum boyutları, dolap isteği vs herşeyi tasarlayıp bu firmayı, mas akvaryumu ve yağmur akvaryumu ara derim. Dizayn akvaryumda var, istersen ara ama bana zamanında çok yüksek fiyat vermişti.

Cvp: Akvaryum Donanımı

Şunu da belirteyim bizim köşede bir camcı var. Daha önce oraya cam balkon yaptırmıştık. Dükkana gittiğimde birkaç akvaryum görmüştüm. Gayet güzeldi. Sizce oraya mı yaptırayım ? Tanıdık olduğu için daha indirimli yapacağını düşünüyorum. Akvaryumu buraya yaptırırsam ki büyük ihtimalle böyle olacak bildiğiniz bir mobilyacı falan var mı ?

Emre abi yunus balığı besleyeceğim. Aksesuarlarında linklerini atarmısın ?

İşte o akvaryumcu uygun ölçülerde mobilyayı yapar. Çelik kafes istersen öylede yapar. Dolabın arkasında filtre hortumları için delikler boşluklar vs olur. Normal mobilyacıya yaptırma derim.
Yunus bakığı besleyeceksen akvaryumu kayalık yap derim. Ama kayrak tarzı kayalar. Daha detaylı da araştırırız. Ben şimdilik bu balıkları besleyen arkadaşımda gördüğümü paylaşıyorum. Ama akvaryum.com adresinede bir bak netten.

yaptıracağın akvaryumu balıkta kullanacaksan o kadar yüksekliğe gerek yok. bu ebatta akvaryum için sanırım büyük balık alacaksın. büyük dediğim gövde bazında en az 10 cm veya daha büyük olacak. boyu büyüdüğünde dahi 10 cm'yi geçmeyecek balık için bu kadar büyüğe gerek yok.

300 lt bir akvaryum için ısıtıcı olarak ben jbl proterm 200 w; tetra ex 1200 dış filtre; kullanıyorum. 40 kg civarı silis kum var. balıklar için o kadar yüksek bir kuma gerek yok. 3-4 cm kalınlık yeterli olur.

ayrıca dekorasyon için bitki ve kaya tarzı birşeyler alabilirsin. bir de hava motoru ve hava taşı da olmalı. su bol oksijen almalı. veya serum hortumu takılan yeri olan bir iç filtrede kabarcık yapar. bu 15 w üstü güçte olmalı.

ayrıca akvaryumun kapağı ve kapağın içinde balastlı düzeneği olan çubuk florasan olmalı. bu kapaktan dolayı bunu camcıya değil akvaryum imalatçısına yaptıracaksın. bir de gece için loş bir lamba olacak. bunu dalgıç florasan ile halledebilirsin.

mobilyaya gelirsek yarım ton kaldıracak güçte bir şey yaptıracaksın. akvaryum ölçüsünden önce bu moilyayı koyacağın yeri hesapla ve ölçüsünü al ona göre bir ölçü belirle derim. sonradan sıkıntı olmasın.

ben işi basit detayları ile anlattım emre biraz daha detaya inmiş. kısaca kuru alan ve lambası hariç herşey aynı düzen olacak ama üste kapak şart. bu kapağı yaptırırken arkada dış filtre boruları için giriş boşluğunu unutma. ayrıca kapağın kenarlarından nemin uçması için deliklerde açtırmalısın. bu da florasanın güvenliği için. zaten akvaryumcu bu işi bilir.

Çok teşekkür ederim :smile:

Evet yunus balığı besleyeceğim ebatları yaklaşık 10 cm olacak ve ileride tecrübe kazandıktan sonra köpek balığı besleyeceğim, hangi cinsleri önerirsiniz ?

balık beslemeyeli nerdeyse 20 sene oldu. şimdi çeşitte çoğaldı. isimlerini bilmiyorum. yalnız köpek balığının ona kedi balığı da diyorlardı galiba 30 cm kadar olanını görmüştüm. daha da uzuyor mu bilmem. fazla büyük balıkta hoş durmuyor ona göre boyu uzun akvaryum lazım. birde çok büyük balık aldın mı ona göre alacağın adette az oluyor. şimdi ismi aklıma gelmedi. şu cama yapışan vantuz balıktan kesin al.

http://www.akvaryumdizaynmerkezi.com/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Fiyatteklif&Itemid=90
Bu linkteki akvaryum ölçü ve seçenekleri bölümünde ;
Mobilya seçeneği, kapak seçeneği, aydınlatma seçeneği, baza seçeneği, filtrasyon seçeneklerinden hangisinin fiyatı ve kullanılabilirlik açısından uygundur ?
Akvaryum ölçüleri : 100x60x50

o boy akvaryum için mobilyada mdf en iyi seçimdir. biraz pahalı ama suntalama göre kalitedir kalın olursa ağırlığı kaldırır bendeki mdf. kompoziti bilmiyorum

kapak olarak aluminyumu tercih et paslanmaz ve hafiftir. ahşap ağırdır. su değişiminde iki kişi kaldırmak gerek. aluminyum taç üst çerçeve ise akvaryumu tutması açısından olabilir.

aydınlatmada led olan su geçirmez tip olursa 12 volt olduğu için az yakar ve güzel gözükür. fiyatı pahalıdır. metresi 15 tl gibi bir şeydi sanırım. ama parayı elektrikten çıkarırsın adaptörü akvaryum dışında olsun. T5 ve standard olanda uyar. buna sen karar ver. bakıp görmek daha iyi.

baza alt çerçeve sanırım kapak aluminyum olduğuna göre aluminyum olsun.

filtreyi kendin al.

benim akvaryumdan örnek vereyim fikrin olsun.
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html

Cem in önerileri güzel. İmkan varsa mobilya mdf yerine lakede olabilir hem görüntüsü güzel hemde su damlalalarına karşı daha dayanıklı. Tabi fiyatı yüksektir.

Çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı :)

Emre abi ve cem abi alacağım ürünleri kararlaştırdım. Eğer yanlış birşey varsa fikrinizi alabilirim ?
mailto:/JBL-CristalProfi-E701-Green-Line-Akvaryum-Dis-FiltreYuksek-Teknolojili-9-W-Satte-700-Litre,PR-7244.html
mailto:/Resun-Balik-Kepcesi-125-cm,PR-5538.html
mailto:/Sobo-SB-8804-Hava-Motoru-Iki-Cikisli,PR-7835.html
mailto:/Eheim-MP-Thermometer-Akvaryum-Derece-Olcer-Cam-,PR-7158.html
Yem olarak ne alabilirim ve eksiklerim nelerdir ?

mailto:/TETRA-EX-1200-Akvaryum-Dis-Filtre-1200-lthr,PR-64.html

Burak, filtre senin yazdığın yetersiz. Yukarıdaki Cem in ullandığı filtre. Zaten fiyat farkı yok. Onu al.

Bunun fiyatı biraz daha yüksek ama en iyi derece. Vantuzu diğerinde br süre sonra özelliğini kaybederken bu gayet dayanıklı.
mailto:/Sera-8902-Precision-Hassas-Termometre,PR-2449.html

Eğer büyük balık alacaksan kepçeyi büyük alki hayvan zarar görmesin.

Hava motorunu yukarı koyki su geri kaçmasın. Bunlar kaliteli ürün yapmayan markalar.

Isıtıcıyı hallettin mi burak?

Hava motorunda Eheim tabiki kalitelidir.

Isıtıcı olarak sizin ve cem abinin dediği ısıtıcıların arasında kaldım.

Burak tüm konuya bakamadım ama Cem in dediği ısıtıcı jbl ise kalitelidir. Plastik güvenlik kaplumbağaların ısıtıcıya zarar verme olasılığını ortadan kaldırır ama balık akvaryumunda zorunlu değil. İmkan varsa Eheim en iyisi.

burak o dereceyi alma sarı cam çubuk şeklinde olanlar güzel. derece mesafe aralığı da çok. dediğim tip jbl ve roxinde var. diğerlerini emre açıklamış. hava motorunda çift çıkış şu işe yarar birisini kum dibine serersin diğerini de hava kabarcığı ile hareket eden dekoratif ürüne takarsın. hani şu dalgıcın tuttuğu sandığın kapağının inip kalkması gibi.

filtre olarak tetratec ex1200 almayı kararlastırdım. Bu ürünün sepetlerine ne gibi malzemeler ekleyebilirim sıralarmısınız ?
Simdiden teşekkür ederim.

Ve yunus cichild besleyeceğim. Ne tür yem önerirsiniz ?

Geri