Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ekipmanları konusunda destek

Svm

Bronz 5 Üye
Merhabalar yaklaşık dört aydır küçük bir kaplumbaga besliyorum cam akvaryum ve isiticisi mevcut. Ancak filtre konusunda bilgim yok ve edinmem gerekiyor. Şuan küçük bir akvaryumda bakıyorum. 60x40x50 civarı bir akvaryumum var ona geçeceğim ona uygun filtre onerilerinize ihtiyacim var. Teşekkürler

O ölçülerdeki akvaryum için 650-700 lt/h civarı debili bir iç filtre uygun olur. Hava kabarcığı veren bir model olsun.

Hayvan soft shell değil ise kuru alan ve ısıtma lambası da şart. Türü nedir; kabuk boyu kaç cm ?

Kuru alan ve lamba da kullanmam gerekiyor. normal armut tipi sarı ışık altında Kabuk kurutmasini sağlıyorum ancak akvaryuma sabitleyemiyorum bu nedenle baska bi alanda isigi kullaniyorum. Büyük akvaryuma geçince kuru alanı sabitleyeceğim. Kabuk boyu 4 cm ve sarı yanak bir kaplumbagam var.

Res ile aynı düzey sistemde yaşarlar. Lamba olarak kıskaçlı veya deveboynu lamba alabilirsin. Horoz elektrikte var.

Bu işi kısa sürede halletmelisin. Hayvan kendi isteği ile çıkıp inmeli. Bunu günde birkaç defa yapabilir. Isınma ihtiyacı duyduğunda çıkmalı su içme ihtiyacı duyduğunda inmeli. Hayvan küçük. Hasta olma riskinin en fazla olduğu dönem. Akvaryumdan çıkarıp tekrar koyarken üşütebilir.

Anladım. Kısa sürede bulmaya çalışacağım. Filtre için de önerebileceğiniz bir marka model varsa ve eğer buradan yazılabiliyorsa sevinirim. Ilginiz icin teşekkürler

Ucuz düzeyde genelde sobo marka kullanan var. Arkadaşlar tavsiye versinler. Ben o dönem jeneca kullanıyordum şimdi piyasada yok artık.

Yine de almadan evvel linkini atarsan bakıp uygun mu değil mi inceleyelim

Cvp: Akvaryum ekipmanları konusunda destek

dolphin bir çin markası olsa da kalite olarak sanki bana 1 tık daha iyi gibi geldi, dip süpürgesiini hala kullanıyorum ki avrupa menşeili olanı sorun çıkardı diye aldım, genel olarak dış filtreleride başarıylışmış diye duyuyorum

Gecici olarak bu filtreyi aldım umarım uygundur

Fotoğrafı paylaşamamışım. Sobo marka wp950f yazıyor. Akvaryumum küçük eni 35 boyu 20 derinlik 15 suyunun yarısından fazlası dolu. Biraz fazla dalgalandırıyor suyu . Silis kumu da almak istiyorum başka iletide paylaştığınız linkteki kumdan ne kadar almalıyım

Diğer akvaryuma geçip onda kullan. Buna kum da dahil ısıtıcı filtre hiçbir şey sığmaz. Hayvana da yer kalmaz. Filtre komple su içinde olacak. Motor su dışında durursa yanar.

Diğer akvaryum için 12 kg alacaksın. 16 paket alacaksın.

Teşekkür ederim diğer akvaryuma geçince tekrar rahatsız ederim ????

Akvaryuma ısıtıcı lamba takamıyorsan şimdilik hiç çıkarma daha iyi. Isıtıcılı suda idare eder, çıkarıp geri koymandan daha iyi hayvanı hem çıkarıp üşütmezsin hem de strese sokmazsın boşu boşuna. Kuru alan her durumda şart.

Geri