Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ekipmanları

beyoğlu

Gümüş 3 Üye
Katılım
26 May 2013
Mesajlar
172
Arkadaşlar benim yüksekliği 28cm,eni 35 cm ve boyu 21 cm olan bir akvaryumum var bu akvaryuma filtre alıcağım.Acaba hangi filtreyi tercih etmeliyim ve ölçüsü kaç cm olan bir filtre almalıyım.Ayrıca vantuzlu bir kuru alan istiyorum.Birde akvaryumumu beyaz süs taşları ile konbimliyceğim.Birde aklıma takılan bir soru var illa taban malzemesi olarak kum almalımıyım?Alırsam beyaz kum kum almam olur mu?İnşallah temmuz ayında bu istediklerimi alıcağım.Birde temmuz ayında evime minik bir kaplumbağa daha gelicek :w00t:


Arkadaşlar birde bu istediklerim ekipmanların fitatı toplamı ne kadar olur?
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

Bu akvaryum tamamen su dolsa 20 lt. Kaçış boşluğu vs derken içerisine maksimum 15 lt su alır almaz. Bu akvaryum şimdi dahi tek kaplumbağaya uygun değil ki ikinci kaplumbağa burada düşünülmemeli. Akvaryum tek kaplumbağa içinde uygun değil konusu filtre içinde geçerli. Ancak iki ay daha gidecek bir akvaryum bu. Genede tabi filtresiz olmaz. Aşağıdaki filtre bu ebatlar için uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3508
Silis kum arasına dışkı ve yem artığı hapsetmez. Böylece su kalitesi çabuk bozulmaz. Bir özelliğide deri değişimlerinde sürtünen el kollardaki ölü derilerin çabuk atılmasını sağlamaktır. Diğer bir faydasıda arada yerler ve sindirime destek olur. Renkli taşlar salınım yapar, bu sebeple tavsiye etmem.
Ancak bu akvaryuma yapılacak masraf yakın zamanda çöp olacak. Sebebi filtre ve ısıtıcı uygun akvaryuma yeterli gelmeyecek. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

emrenin diğer önerileri bir yana, suyu gene fazla söylemiş buna kuru alan konulduğunda üstteki pay ve kuru alan farkı dahil ancak 10 litre su alır. sonuç olarak alacağın filtreye vereceğin paraya yazık. bir an önce güzel bir akvaryum almalısın bunu da hastalık durumunda karantina akvaryumu olarak kullanabilirsin. bu işe yarayacağı gibi bir yere nakilde kullanabilirsin. tatile gitmek gibi. ama diğer ekipmanlar paranı çöpe atmaktan başka bir şey olmaz.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

Peki 100 litrelik bir akvaryum alsam iki kaplumbağa yetiştirmeme uygun olurmu ve bana o akvaryum ne kadara malolur.Bütçem kısıtlıda.
 
100 lt akvaryum yetmez en az 200 lt olması lazm ama bende 100 lt lik akvarum alıcam 2-3 sene götürür :D
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

Arkadaşlar bütçem 200-170 arası içinde 100litrelik akvaryum ve ekipmanları için yeter mi?Bu arada Cem ve Emre abi söylemlerinde çok haklılar.Fatihede katılıyorum ama dediğim gibi bütçe sıkıntılığı var.


Çevremde yavru su kaplumbağası besleyenler var onlara eski akvaryumumu satabilirim.Acaba ne kadara akvaryumumu satsam?
 
Bendede bütce sıkıntılığı var akvaryuma bir fiyat bicince buraya yaz benim aklımdada bir fiyat olussn ben de akvaryum alıcam aileme söledim fiyatlarını ögren dediler :) sizce 100 lt lik bi akvaryumu kaca yaptırırim :ff:
 
Öncelikle şunu söylemeliyim. 120-140 lt akvaryum olsa kaçış boşluğu ile 100 lt kullanılsa bir kaplumbağayı ömürlük götürür. İki kaplumbağayı ise iki sene götürür. Bu süre sonunda akvaryum, ısıtıcı ve filtre çöp olur. Yada yok pahasına gider. Bu anlamda ya akvaryumu iki kaplumbağa için baştan büyük almak yada tek kaplumbağa ike devam etmek gerekir. Yada ben bunları atar iki sene sonra baştan sistem kurarım derseniz oda bir seçenek.
Bunun dışında eldeki akvaryum kalsın. Zaten çok ufak. Yenisini 20-30 yl fiyata sıfır bulur yada camcıda kestirirsiniz. Bu sebeple 5-10 tl ye onu vermeyip elde tutmak daha iyi. Karantina ve tedavi dutumlarında kullanılır.

Fiyatları şu an net hatırlamasamda litre başına ortalama 100 lt akvaryum 100-200 tl arasında çıkar. Akvaryumu araştırıp ekipmanlar toparlanır. Önce iç filtre ile de başlanabilir.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

cem alacağın akvaryumun sağlıklı olması açısından eni minimum 40 yükseklik ise minimum 50 cm olmalı. bu şekilde boyunu hesap edersin. emrenin dediği gibi iç filtre ile başlarsın. ısıtıcıyı mesela 300 watt alarak ilerde evladiyeliğe geçtiğinde de kullanabilirsin. kuru alan lambaları standard her boyda akvaryumda kullanılır. kum desen aynı şekilde. bitkidir mango köküdür aynı. işin sonu dış filtre olur.
 
Yani 80*40*50=160 lt olsa boşlukla bunun 100-120 lt hacmi kullanılır.


İki kaplumbağa içinde ömürlük düşünülürse 100*50*50= 250 lt alınıp bunun 200 lt hacmi kullanılabilir.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

Teşekkür ederim.Bende durmadan akvaryum değiştirerek daha fazla masrafa girmek istemiyorum.250 Litrelik yaptırırsam yaptırıcağım.Ama bazı sitelerden araştırma yaptım.250 Litrelik akvaryumu 150 TL'ye satıyorlardı.İçinde filtreleri,yemleme makinası(sanırım balıklar için)yem(balıklar için),arka fon,Uva ve uvb'dahildi.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

70cm akvaryum kaç litre alır arkadaşlar.
 
Akvaryum hacim hesabı; boy•en•yükseklik\1000=hacim
Çarpılacak değerler cm cinsinden, sonuç yani hacim lt cinsindendir.


Bu arada akvaryumun cam kalınlığı önemli. Bazen ucuz yapmak için olması gerekenden ince cam kullanırlar. Maliyet camda olduğu için. Bizede tam tersi kuru alan gibi yükler sebebi ile olması gerekenden 1-3 mm daha kalın cam gereklidir. Bunu göz ardı etmemeli.
 
Cvp: Akvaryum ekipmanları

emreye katılıyorum o fiyata o akvaryum imkansız ki yanındakileri nasıl veriyorlar o da ayrı bir konu. yanında verilenler nerdeyse o fiyat. bu aynı nasreddin hoca fıkrası gibi "bu kedi ise ciğer nerde, ciğer ise kedi nerede"
 
Geri
Üst