Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Filtre

Yürüyen Yosun

Yeni Üye
Merhaba, Ortalama 150Lt bir akvaryum için iç filtre arayışım var.
İç filtre olarak ne önerirsiniz?
İç filtre dışında almam gerekenler neler? Zemin için 0.5mm silis kum arıyorum fakat bulamıyorum.
Kaplumbağa akvaryumunda olmazsa olmazlar nelerdir?

Hayvanların kabuk boyu kaç cm?
150lt için 15Watt iç filtre uygundur. Venusaqua 6001f filtre kullandım bir sorun yaşamadım.
Su ısıtıcınız var mı? Su sıcaklığı kaç derece?
Isıtma lambanız var mı?
Kullandığınız yemler neler ne ile besliyorsunuz?

Merhaba, Ortalama 150Lt bir akvaryum için iç filtre arayışım var.
İç filtre olarak ne önerirsiniz?
İç filtre dışında almam gerekenler neler? Zemin için 0.5mm silis kum arıyorum fakat bulamıyorum.
Kaplumbağa akvaryumunda olmazsa olmazlar nelerdir?
kg başı en uzun bunu bulmuştum ben, düşünürseniz eğer

150lt için 15Watt iç filtre uygundur. Venusaqua 6001f filtre kullandım bir sorun yaşamadım.
Isıtma lambanız var mı?
Su ısıtıcıyada ihtiyacım var su ısıtıcımda yok, Su sıcaklığım ortalama 24-25 derecelerde. Isıtma lambam var uvb.
Sera marka yem ve kuru karidesle besliyorum.
Bir tanesinin kabuk boyu ortalama 10cm, diğerinin kabuk boyu 4cm tahminen.

Su ısıtıcıyada ihtiyacım var su ısıtıcımda yok, Su sıcaklığım ortalama 24-25 derecelerde. Isıtma lambam var uvb.
Sera marka yem ve kuru karidesle besliyorum.
Bir tanesinin kabuk boyu ortalama 10cm, diğerinin kabuk boyu 4cm tahminen.
Su ısıtıcı link

Öncelikli olan ısıtma lambası. 40-60Watt akkor ampul yada 42-52watt halojen ampul kullanıyoruz.

Yardımınız için teşekkür ederim, Zemin için önerebileceğiniz birşey var mı?
Tabanda sadece 0.5 silis kum kullanıyoruz vitasand78. Bulamazsanız boş bırakabilirsiniz.

Daha Kalın kumlar hayvana zarar veriyor. Taşlar çakıllar deniz kabukları pislik tutar bu yüzden kullanılmamalı.

Akvaryumdaki dekorlar ve ağaç dalları hayvanın yuzmesine engeldir bolca yuzmesi lazım.

Şunları eklemekte fayda var.

Kuru alanı ne ile yaptınız?
Ampul tutucu olarak ne kullanıyorsunuz?

Hayvanların boyut farkı var. Bu kavga etmelerini tetikleyebilir.

Kullandığınız su düzenleyici ve ilaçların isimlerini yazın.

Foruma hoşgeldiniz.

Su yüksekliği kaç cm?

Akvaryumun ölçüsü nedir?

Lamba olarak hem ısıtıcı hem uvb mi var sadece uvb mi?

Kumda vitasand pro78 marka sarı silis kum tercih sebebi bulamazsanız atakanpetshop.com sitesindekini alın.

Şunları eklemekte fayda var.

Kuru alanı ne ile yaptınız?
Ampul tutucu olarak ne kullanıyorsunuz?

Hayvanların boyut farkı var. Bu kavga etmelerini tetikleyebilir.

Kullandığınız su düzenleyici ve ilaçların isimlerini yazın.
Kuru alanda sahte çim var, Ampul tutucu olarak yurt dışından hareketli ampul tutucu almıştım onu kullanıyorum fakat çanak vs. yok.
Su düzenleyici olarak sadece bazen reptivit kullanıyorum. Düzenli olarak kullanmam gereken bir şey varsa paylaşırsanız onları tedarik ederim.

Foruma hoşgeldiniz.

Su yüksekliği kaç cm?

Akvaryumun ölçüsü nedir?

Lamba olarak hem ısıtıcı hem uvb mi var sadece uvb mi?

Kumda vitasand pro78 marka sarı silis kum tercih sebebi bulamazsanız atakanpetshop.com sitesindekini alın.
100x50x50 ölçülerinde bir akvaryum, Lamba olarak sadece uvb lamba kullanıyorum. atakanpetshop taki ürünün linkini paylaşırmısınız rica etsem.

Isıtma lambanız var mı?
Bahsettiğiniz filtreyi aldım, bu filtre suda bir sirkilasyon oluşturuyor bu yüzden filtre sürekli açık mı kalmalı? Hayvanlara bir zararı var mı sürekli açık kalmasınız? Yorulma vs.

Kuru alanda sahte çim var, Ampul tutucu olarak yurt dışından hareketli ampul tutucu almıştım onu kullanıyorum fakat çanak vs. yok.
Su düzenleyici olarak sadece bazen reptivit kullanıyorum. Düzenli olarak kullanmam gereken bir şey varsa paylaşırsanız onları tedarik ederim.
Çanak ampulün ısısının kuru alana gitmesi için gerekli. Reflektorlü ampuller ise hayvanı yakar.

Sahte çim olmaz. Arasina yem artıkları kaçtığı için hayvan biraz büyüyünce bu çimleri kopartıyor.

Reptiviti 10 günde 1 yemlerine 2 damla damlatarak verin.

Uvb 9cm kabuk boyundan sonda gerekli. Öncelikli ve şart olan ısıtma lambasıdır.

Filtre suyu döndürdüğü için akvaryumda hayvanın tutunup nefes alıp dinlenebilecegi birşey olmalı.
Kuru alan rampasına tutunup nefes alırlar. Kuru alana uzak bir noktaya yuzeye cama yaķın bir konuma vantuzlakuş tüneği yapıştırabilirsiniz.

Reptivit su düzenleyici değil,vitamin bunu suya damlatmıyoruz. Bu suda alg ve yosunu coşturuyor. Haftada bir büyüğün ilk stick yemine 2 damla damlatıp suda hemen önüne atın. Küçüğe de 1 damla olsun.

Uvb ampulü en çok çıktıkları saatte 1-2 saat yakın. Büyük olana göre ayarlayın. Küçük radyasyondan fazla etkilenmesin.

Isıtma ampulü şart. Hatta uvb ampulden daha önemli.

Filtre 24 saat çalışacak. Hatta dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun olur.

Kum bu.

Teşekkür ederim, dediğiniz ampulu ve tutucu çanaktan alıyorum hemen. Bu kum'u da sipariş veriyorum. Bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bir damla ilaç vs. birşey varmı? Onlarıda almak isterim uzun süre bu canlarla beraber olmak istiyorum :)

Derece yoksa sera precision marka derece alın evladiyelik gider. Büyük akvaryumlarda bunu ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandırıp bakıyor ve ısıtıcıyı ona göre ayarlıyoruz.

Yem seranın hangi yemi, gammarus açık mı kapalı kutu mu?

Geri