Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum fiyatı

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Yapay gölde kullanacağım akvaryumuma ek yapacağım bir akvaryum buldum 220 lt lik ve dış filtre ısıtıcı ile birlikte 150 tl fiyat sizce uygun mu alınır mı ?

Cvp: Akvaryum fiyatı

O fiyata sadece isitici var nerdeyse kacirma derim

dış filtrenin marka ve modeli nedir. ve tabiki ısıtıcının.

Cam kalınlığı 10mm ama ölçüleri bilmiyorum sadece 220 lt olduğunu söylemiş henüz konuşmadım daha. Filtre ısıtıcı bana önemli değil cem abi duygu1111 den kaplumbağasını yemleri ve uvb lambasını aldım istanbula gittiğim zamanda büyük ihtimal ısıtıcı ve filtreyi alacağım.

10 mm kalınlık iyi. alırken silikon kesişimlerini kontrol et yumuşak mı. taş gibi sert ise bitmiştir. camlar sökülüp yeniden silikonlanmalı. camlarda çatlak var mı ona da dikkat et.

İlan sahibi eli görüştüm akvaryum hala aktif durumdaymisTetra HT200 ısıtıcı ve saatte 1500 litre su çeviren, sessiz çalışan Jebo/Lifetech 829 beş sepetli dış filtre ile birlikte ve birde toplam 6 adet çekmecesi olan lake ile birlikte verecek mış

Bana denk geldi de ne oldu. Adam doneklik yaptı. Bana, sana satacağım diye söz verdi biraz önce aradı diyor bi başkasına sattım

bedavaya gitmiş. her bir ürün tek başına o fiyat ederdi. neyse sağlık olsun.

Aynen öyle sağlık olsun. Gene bulurum ben ekipman konusunda sıkıntı yok ama.

size önemli birşey soracağım cem abi

mailto:/W6EgQ2.jpg
mailto:/99EgDk.jpg
mailto:/Gp5PZZ.jpg

Kabuğunun beyaz işaretli olan yerler şiş gibi duruyor, gri olan yerlerde hafif çökük duruyor ve kabuğu karbonatla fircaliyorum fakat genede geçmiyor

Hayvan nasil kosullarda yasadi yada yasiyor bilmiyorum ama bu durumun nedeni uygun kosullarda gerekli sekilde buyuyemekten organlarin buyuyp sigmamasi ve boyle deformasyonlar gorulmesidir, kirecle alakasi yoktur

Çok kötü koşullarda bakılıyordu onun için aldım tabi kabuk azda olsa düzeldi. Hemde fazlasıyla tek sorun zamanla bu durum geçer mi

Bende gecmedi ama benimkiler yetiskin yani sizde gecebilir kucukte bir ihtimal olsa

plakalarda katmanlaşma var. o kadar ciddi boyutta bir çökme yok. yetersiz beslenme düzeni buna sebep olur. haftada bir gün mineral yem ver. çökük yerlerin kenarlarında çizgi şeklinde çukurlar var. bu tam anlamıyla düzelmesini önler. o izler kalacak. ama fazla çukur yok. zamanla bir parça toparlar. eski plakaların katmanlaşmasının yaptığı baskı veya kalsiyum eksikliğinde yumuşamış olan kabuğun aldığı darbe buna neden olmuş olabilir. bunun harici bu hayvanların kabuklarındaki adacıklar büyüdükçe bir miktar dış bükey şekil alırlar. aşırı protein yüklemesi bu bombeleşmeyi büyütür. dengesiz şekil bozukluğu ortaya çıkar.

ufak bir şekil bozukluğu kalabilir. hayvan açısından bir sıkıntı çıkarmaz. zaten büyüdükçe kabuk yapısı kabalaşıyor. yavru halindeki pürüzsüz düz kabuktan eser kalmıyor.

Yani sağlık açısından bir sorun oluşmaz değil mi.
Birde şu var abi haftada bir gün mineral yemi soracağım. O bir günü sadece mineral yem mi vereyim yoksa raffy p ve raffy ı ile birlikte mi

hayvanın kabuk boyu kaç cm ?

8 cm'yi geçtiyse tek öğün yapacaksın. o zaman haftada 1 gün olacak. eğer daha küçük ve günlük çift öğün veriyorsan hafta içi 2 ayrı günde eşit uzaklıkta çift öğünün birinde tek öğün olarakta verebilirsin.

Geri