Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum fotoğraflarım

mithat

Bronz 2 Üye
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)) eksik gördüklerinizi söylerseniz sevinirim

mailto:/a/img24/6754/img00385201301200208.jpg

mailto:/a/img843/8591/img00382201301200203.jpg

mailto:/a/img717/6466/img00377201301192001.jpg

mailto:/a/img407/9649/img00373201301191948.jpg

RE: AÇILMAYAN AKVARYUM FOTOĞRAFLARIM :))

Gayet saglikli duruyor :D kapluslariniz bir omur mutluca yasarlar ins.

Cvp: RE: AÇILMAYAN AKVARYUM FOTOĞRAFLARIM :))

zeynep09' Alıntı:
Gayet saglikli duruyor :D kapluslariniz bir omur mutluca yasarlar ins.

ınsallah :)) buyusunler diye kıyma, canlı lepistes falan atmayı dusunuyorum daha dun yaptım akvaryumu :)

Cvp: AÇILMAYAN AKVARYUM FOTOĞRAFLARIM :))

mithat akvaryum güzel fakat çok dolu o eflatun çiçekleri çıkar. hayvanlar hem kuma değsin hemde rahat yüzsün. suyuda florasanın tam üstüne gelecek şekilde artır kaplumbağaların ufak camdan o mesafede çıkmazlar. o florasan su içinde kullanılıyor.

Bir canlıyı büyütmek için başka bir hayvanı ona canlı canlı yedirmek.. Benim vicdanım kaldırmaz doğrusu. Karides protein açısından zengindir ondan vermeniz yeterli. Reptomin, raffy p gibi kaliteli ana yemlerde kullanmalısınız

cem' Alıntı:
mithat akvaryum güzel fakat çok dolu o eflatun çiçekleri çıkar. hayvanlar hem kuma değsin hemde rahat yüzsün. suyuda florasanın tam üstüne gelecek şekilde artır kaplumbağaların ufak camdan o mesafede çıkmazlar. o florasan su içinde kullanılıyor.

ben o florasanı kaya parçasını sıcak tutsun dıye dısarda koydum. ayrıca eger suyun yukseklıgını arttırırsam bu sefer kuru alan kalmıyo florasan su ustunde kalsa sıkıntı olur mu?

cem' Alıntı:

ayrıca cıcegı cıkardıgım zaman kumu yerler dıye tereddut edıyorum sonra hastalanabılırler. boyle cok mu rahatsız edıcı ?

Cvp: Akvaryum fotoğraflarım

Kaplumbağalar sindirim için kum yerler. Bir sorun olmaz. Tabi kum doğalsa.

AEK' Alıntı:
Kaplumbağalar sindirim için kum yerler. Bir sorun olmaz. Tabi kum doğalsa.

sanırım değil petshoptan aldım zarar verir mi? buarada dipteki yeşillği de çıkardım

İmkan varsa doğal sarı ince silis kum alın. Ben dahil bir çok arkadaşım kullanıyoruz ve memnunuz.

Akvaryumda mümkün olduğunca doğal malzeme kullanmak özellikle plastikten kaçmak en iyisi. Bitkiyi çıkarmanız iyi olmuş. Kayalar sağlam duruyorsa ince bir kaya daha oturtup su seviyesini biraz daha yükseltebilirsiniz. Benim bir akvaryumum bu şekilde doğal kayalardan kuru alana sahip. Genel olarak yaşam alanı güzel olmuş. Kuru alan için ısınma lambası vardır sanırım. Mavi floresanın dışında soft bir ampul.

ben o florasanı kaya parçasını sıcak tutsun dıye dısarda koydum. ayrıca eger suyun yukseklıgını arttırırsam bu sefer kuru alan kalmıyo florasan su ustunde kalsa sıkıntı olur mu?

ayrıca cıcegı cıkardıgım zaman kumu yerler dıye tereddut edıyorum sonra hastalanabılırler. boyle cok mu rahatsız edıcı ?
[/quote]

o florasanın kaya için bir faydası olmaz. ama akvaryum kapaklı ise su yüzeyini biraz ısıtır, nemlendirir ben önceden denemiştim su üstünde de çalışıyor. tabi 6w idi benimki. emrenin dediği gibi kum ufaksa sorun olmaz. eşelenir vakit geçirirler. koymuş olduğun ve şimdi çıkardığın plastikler. banyo gider süsü. giderde kullanıldıkları için en adi plastikten yapılır suya salınımıda cabası.kaplumbağaların o suyu içtiklerini düşünürsen.

Cvp: RE: Akvaryum fotoğraflarım

AEK' Alıntı:
İmkan varsa doğal sarı ince silis kum alın. Ben dahil bir çok arkadaşım kullanıyoruz ve memnunuz.

Akvaryumda mümkün olduğunca doğal malzeme kullanmak özellikle plastikten kaçmak en iyisi. Bitkiyi çıkarmanız iyi olmuş. Kayalar sağlam duruyorsa ince bir kaya daha oturtup su seviyesini biraz daha yükseltebilirsiniz. Benim bir akvaryumum bu şekilde doğal kayalardan kuru alana sahip. Genel olarak yaşam alanı güzel olmuş. Kuru alan için ısınma lambası vardır sanırım. Mavi floresanın dışında soft bir ampul.

valla anca bu 4 kaya var bır tane daha bulamam sanırım su sevıyesı dusuk mu sızce ? ayrıca ısınmaları ıcın lamba yok nerden temın edıp nasıl monteleyebılırım hıcbır fıkrım yok acıkcası ?

cem' Alıntı:

o florasanın kaya için bir faydası olmaz. ama akvaryum kapaklı ise su yüzeyini biraz ısıtır, nemlendirir ben önceden denemiştim su üstünde de çalışıyor. tabi 6w idi benimki. emrenin dediği gibi kum ufaksa sorun olmaz. eşelenir vakit geçirirler. koymuş olduğun ve şimdi çıkardığın plastikler. banyo gider süsü. giderde kullanıldıkları için en adi plastikten yapılır suya salınımıda cabası.kaplumbağaların o suyu içtiklerini düşünürsen.
[/quote]

akvaryumun ustu acık fıltreden dolayı. o florasan dısarda dursa kaplumbagaların gozlerıne zarar verır mı ? ıcıne aldıgım zaman uzerlerıne cıkıp zarar gorurler dıye almıyorum

Isınma lambaları:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
Bunları alamazsanız normal soft (içindeki akkor telin gözükmediği beyaz olan) ampul alarak kuru alanı ısıtabilirsiniz. Kuru alanın ısısını derece ile kontrol edip 31-33 derece sıcaklıkta olduğundan emin olmalısınız. Aksi halde uygun ısı sağlanmazsa hasta olabilir yada kuru alana çıkmayabilir. Floresan yeterli ısıyı sağlayamaz.

Ampulü takmak için Bauhaus gibi marketlerden mandallı lamba alabilirsiniz. Yada aşağıdaki ürünü bulmalısınız.
mailto:/en/products/glow_light.php

AEK' Alıntı:
Isınma lambaları:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
Bunları alamazsanız normal soft (içindeki akkor telin gözükmediği beyaz olan) ampul alarak kuru alanı ısıtabilirsiniz. Kuru alanın ısısını derece ile kontrol edip 31-33 derece sıcaklıkta olduğundan emin olmalısınız. Aksi halde uygun ısı sağlanmazsa hasta olabilir yada kuru alana çıkmayabilir. Floresan yeterli ısıyı sağlayamaz.

Ampulü takmak için Bauhaus gibi marketlerden mandallı lamba alabilirsiniz. Yada aşağıdaki ürünü bulmalısınız.
mailto:/en/products/glow_light.php

öncelikle tüm sorularıma içtenlikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ürünlere baktım ama benim sormak istediğim şu bu lambalar kara ıcın ısınması ıcın degıl mı ? bir de uvb lambası denılıyor onu nereden alırım ve nasıl montelemem lazım sımdıden cok tesekkurler

Her iki lambanın gerekliliğini burada kısaca yazdım.
mailto:/forum/Konu-uva-mi-uvb-mi.html

Bu lambaları kuru alanı ısıtmak için kullanmanız gerekiyor. Yani masa lambası yada bahsetiğim mandallı okuma lambası (tabi duy kısmı normal ampul için olanlar, ledli olanlar değil) ile konumlandırıyorsunuz. Bu hayvanların kuru alanda dururken ısınması için gerekli.
UVB lamba da D vitamini sentezi için gerekli. Onuda kullanmanız gerekiyor. Aynı şekilde ayrı bir lamba ile de bunu kuru alana konumlandırmalısınız. Burada uvb lamba önerisi hakkında konuşuyorduk.
mailto:/forum/Konu-hangi-tur-uv-lamba-tercih-etmeliyim.html?pid=87920#pid87920

Aşağıdaki kendi kuru alanlarımdan örneklerle nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html
mailto:/forum/Konu-46x30x30-41-lt-ufaklik-icin-gecici-yer.html
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html
mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarimin-kuru-alan-keyifleri.html

AEK' Alıntı:
Her iki lambanın gerekliliğini burada kısaca yazdım.
mailto:/forum/Konu-uva-mi-uvb-mi.html

Bu lambaları kuru alanı ısıtmak için kullanmanız gerekiyor. Yani masa lambası yada bahsetiğim mandallı okuma lambası (tabi duy kısmı normal ampul için olanlar, ledli olanlar değil) ile konumlandırıyorsunuz. Bu hayvanların kuru alanda dururken ısınması için gerekli.
UVB lamba da D vitamini sentezi için gerekli. Onuda kullanmanız gerekiyor. Aynı şekilde ayrı bir lamba ile de bunu kuru alana konumlandırmalısınız. Burada uvb lamba önerisi hakkında konuşuyorduk.
mailto:/forum/Konu-hangi-tur-uv-lamba-tercih-etmeliyim.html?pid=87920#pid87920

Aşağıdaki kendi kuru alanlarımdan örneklerle nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html
mailto:/forum/Konu-46x30x30-41-lt-ufaklik-icin-gecici-yer.html
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html
mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarimin-kuru-alan-keyifleri.html

tesekkur ederm yardımınız ıcın

Önemli değil. Sağlıklı büyürler inşallah.

Geri