Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Hk genel bilgi ( Yardım)

ninjaturtle16

Yeni Üye
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
2
Merhabalar aranıza yeni katıldım.

Bir arkadaşım vasıtasıyla bir kaplumbağa ve akvaryum sahiplenmiş bulunmaktayım.
Akvaryum ölçüleri 
yükselik 30 , uzunluk 50 ,derinlik 25 cm .
Kaplumbağa boyu da ortalama 5,6 cm.
_____________
Su ısıtıcı 50 w , kuru alan ,ısıtıcı var lamba var. Sünger filtre var.

İç dizaynı ve tabanını tam olarak nasıl yapsam daha uygun olur diye karar veremedim ve bir kaç değişik tasarım denedim. Bu denemeler sonucunda suyun derinliği de değişiyor tabiki.
Bu akvaryuma uygun tasarım , su derinliği ve taban malzemesi olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor açıkcası kararsız kaldım.
Kendi zevkime uygun değilde hayvanın yaşam kalitesini göz önünde bulundurarak hareket etmek istiyorum.
Bunun yanı sıra iç fitre olarak sünger filtre var.(Yeterli olduğunu düşünüyorum).Dış filtre taktım denedim ama bu ebattaki akvaryum için uygun olur mu bilmem.
Suyu ve dipteki pislikleri sürekli temizleme sorununu dış filtre ile çözerim diye düşündüm açıkcası. Dış filtre denerken tabanda herhangi bir malzeme yok şuan. Silis kumu koyarsam bu diş filtre kumu çok hareket ettirir mi acaba su devir daim yaparken dipte.
Sünger filtre de çok bir etki yapmıyor diye gözlemledim.Dipte yine yem artık vs vs çok yoğun oluyor.Aslında bu yüzden dış filtre düşündüm.

Resimleri ekliyorum bunların üzerinden yine fikir yürütebiliriz ve bir sonuca varabiliriz umarım.
Görsellerin linkleri alttadır. Kaplumbağamın cinsi ve cinsiyeti hakkında da hiç bilgim yok.
ilk olarak bu haldeydi sonra değiştirdim.
Bu da son hali
https://i.hizliresim.com/v6oZYv.jpg
Kaplumbağa görseli
 
Foruma hoş geldin. Hayvan ufak olduğu için iç filtre yeterli. Dış filtre ufak akvaryum için gereksiz bir maliyet olur onu ömürlük akvaryumda öneriyorum. Ki almışsın. Eğer gücü yani debisi uygun ise kullanabilirsin. Güçlü ise su sirkülasyonu yüksek olacağı için hayvanı savurur.

Süngerden kastın iç filtre değilde pipo filtre ise o ve şelale tip filtreler bu hayvanlarda işe yaramıyor.

Tabanda silis kum tercihen vitasand marka ve yüzeye yakın ipek yapraklı bitki kullanabilirsin. Yüzeye yakın olursa hayvan tutunup dinlenebilir ve uyuyabilir. Gece su içinde sadece burnu dışarıda uyur ve bu üşümesini önler.

Silis ağır kumdur. Yine de su emiş borusu kumdan 10 cm kadar yukarıda olursa iyi olur. Su veren boruyu yatay ve yukarıya doğru konumlandırma imkanı olursa kumu havalandırmaz. Filtre malzemeleri de kullanırsan su kalitesi çabuk bozulmaz.

Şimdi resmine baktım hayvan çizgili dere kaplumbağası bu hayvanlarda 2-3 mm'lik dere kumu kullanılır. Bu hayvanlar kum yemez ama kuma kendilerini gömerler.

Suyu olabildiğince yükselt. En az yarısı kadar olsun. Su ısıtıcı tehlikeli duruyor. Eğer tam batan modelse üzerinde completely submersible yazar yada kutusunda resim vardır. Yatay olarak tamamen batırırsın. Dik konumlandırmalı ise su plastik kısmına kadar gelmeli. Cam tamamen su içinde olacak. Aksi halde yüksek ısı camın tavını bozup patlamasına neden olur. Onu sıcaksa soğumasını bekleyip öyle suya batır yada suyu yükselt. Patlarsa suya akım verir. Isı algılamasında da havayı algılıyor. Bunu hemen düzeltip önlemini al.

Fazla gereksiz dekor kullanma bu hayvanlar ferahlığı seviyor.

Yemde sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. Sera, jbl, tetra, prodac ve tropical markalar kaliteli olanlar.
 
Cvp: Akvaryum Hk genel bilgi ( Yardım)

Merhaba, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. 
Fitre olarak pipo filtre var evet. Suyun berraklığını çok güzel sağlıyor.Pipo filtreler iç filtre görevi görmez mi ?
İç filtre öneriniz nedir ?(küçük olacak şekilde) O da su berraklığını sağlıyor mu ? Onu alırsam pipo yu kaldırayım mı ?
Dış filtre de hayvanı çok şiddetli olarak savurmuyor. Dış filtre ile pipo filtre birbirine uyum sağlıyor gibi geldi.
Hem temizlik hem berraklık olarak 2 si birlikte yeterli olmaz mı ? İç filtre almam şart mı ?
Aklıma gelmişken sanırım bayadır dışkısını yapmıyor.Stresli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hiç hırçınlığı yada kaçıp saklanma vb hareketli yok gayet mutlu ve sıcak yuvası var.Elime geliyor seviyorum yediriyorum.
Tabana lav kırıkları koydum acaba uygun olur mu ?
Kuru alan olarak şimdilik bunu yaptım fakat daha sonra biraz yukarıda ve rampa şeklinde çıkabileceği bir kuru alan yapacağım. Eski halinde o vardı zaten. Onu da yaptıktan sonra tekrar suyu yükselteceğim. 
Fotoğrafını tekrar attım cinsiyeti hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Yem adeti olarak günlük 4-5 tane belli aralıklarla veriyorum.Onun haricinde 2-3 günde bir kurutulmuş karideslerden de veriyorum. Bu şekilde uygun mudur beslenmesi.

Taban kumu için bu olur mu ? Renkli olanları çıkaracağım
Lav kırıkları hoş görünüyor ve sevdi
Cinsiyeti nedir
Son hali bu şimdilik
 
Pipo filtre kiri yüzeyde tutar. Vakumlama etkisi komple açık olduğu için bir iç filtreye göre yetersizdir. Çıkarırken kiri suya döker. İç filtre haznelidir kiri hazneye alır. Yani pipodan bir tık öndedir. Ama çıkarmadan evvel fişi çektikten sonra poşete geçirip çıkarmak yerinde olur. Yalnız dış filtre sirkülasyonu rahatsız etmiyor ise iç filtre almana gerek yok. Dış filtre işini fazlasıyla görür. Piponun eğer faydasını görüyor isen kullan. Yoksa çıkar, kalabalık etmesin. Dış filtrede filtre malzemesi olarak ne kullanıyorsun?

O lav taşlarını dış filtreye koy ama evvela bir kaynatman iyi olur. İçinde pislik, zararlı bakteri oluşumları gitsin. Filtre içine koyunca orada döngü yapan bakteri kolonileri oluşur. Yarısı yeter diğeri kısmını kuru olarak sakla. Bu hayvanlar eşelenmeyi sever. Onun için iri taşlar engellememeli.

O kum olur. İçindeki siyahlar quartz'a benziyor ama çok sivri değil durabilir onlar, sadece renklileri, iri taşları çıkar yeterli.

Hayvan daha ufak 10 cm kabuk boyu civarı netleşir. Şu an erkeği andırsa da sonradan belirtiler değişebilir.

Dışkıyı yiyor yada dış filtre çekiyor olabilir. Hayvanda iştahsızlık görünmüyor durağan hal yok ise kabız değildir.

Hayvan 8 cm kabuk boyuna kadar günde 2 öğün sonrasında tek öğün beslenir. Günlük toplam kafa hacmi kadar olur. Bu saatleri fazla esnetmemeye çalış. Akşam 19:00'dan sonra verme. Sindirip uykuya hazırlanma süresi var. En geç 21:00' de yatıp uyusun.
 
Geri
Üst