Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum içi filtre ve uv lamba

bottomofheaven

Bronz 4 Üye
IMG_8887.png
uzun bir aradan sonra merhaba cem bey memati ile ilgili uzun zaman önce sizle görüşmüştük kabuğunda yumuşama ve beyazlaşma vardı önerdiğiniz vitamin ve yemleri düzenli kullandık şu an büyüdü ve kabuk değiştiriyor akvaryumumuzda büyük eksikler var ve bende fazlasıyla acemiyim rica etmem akvaryum içi filtre uv lamba, ısıtıcı ve akvaryum içi kum önerebilir misiniz bir diğer sorumda son birkaç gündür iştahı çok azaldı ve sık sık kuru alanda vakit geçirmeye başladı bunun sebebi nedir ne yapmam gerekiyor

Ekli dosyalar

• 16CA238A-457C-4377-827B-C16E9D7BDA00.jpeg
    16CA238A-457C-4377-827B-C16E9D7BDA00.jpeg
    443.6 KB · Görüntüleme: 18
Havalar soğumaya başladı mevsimsel geçişte iştahsızlık olabiliyor.

Isıtma lambası da yok sanırım. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası en önemli malzemeler. Bunlar hayvanın metabolizmasını canlandırır üşümesini önler.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Isıtıcı da tetra ht 100 watt alın. Bu tam batabiliyor yalnız su yükseltisi 15 cm olmalı. Akvaryum bu olanağı sağlıyor mu?

Akvaryumu da yenileme vakti gelmiş. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum birkaç sene götürür.

Uv ampulde acele yok ama alırsanız sadece uvb içeren 5.0 oranlı olanı alın. Nerede satılıyor bilmiyorum.

ısıtıcı lamba mı öncelikli alayım yoksa su içi ısıtıcı mı bütçem kısıtlı biraz öğrenci olduğum için

Her ikisi de önemli ve gerekli, evde çalışma lambası vs. var mı? Yada arkadaş akrabalara sorun. Ona göre lambayı sonra alırsınız.

Lambaya bakın max kaç watt kaldırıyorsa ampulü ona göre alın. Lambalar max. 25-40 ve 60 watt kaldıracak şekilde üretiliyor. Olduğundan yüksek wattlı ampul takarsanız patlar. Buna göre klasik akkor armut ampul yada halojen armut ampul alacaksınız. Yukarıda yazdığım konuda resimleri var.

Tetra ht pahalı gelirse tam batan bir model alın. Olmadı resmini atın uygunluğuna bakayım.

IMG_9156.jpeg
böyle bir ısıtıcı aldım 26 dereceye sabitledim güzelde ısıtıyor aldığım günden beri enerjik ve iştahı açıldı sadece tek bir sorun var ısıtıcının üzerine çok çıkıyor yakacak kadar bir sıcaklık olmuyor ama bir problem olur mu acaba

Isıtma lambası geldi mi? Gelince ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

Su şu an uygun ısıda değil o yüzden hayvan yakın duruyor. Ayakları 28 derece olduğunda yanabilir ama sorun olmaz hemen çeker. Böyle böyle öğrenir. Su içinde zaten.

Su şu an uygun ısıda değil o yüzden hayvan yakın duruyor. Ayakları 28 derece olduğunda yanabilir ama sorun olmaz hemen çeker. Böyle böyle öğrenir. Su içinde zaten.au iç

Su şu an uygun ısıda değil o yüzden hayvan yakın duruyor. Ayakları 28 derece olduğunda yanabilir ama sorun olmaz hemen çeker. Böyle böyle öğrenir. Su içinde zaten.
su içi ısıtıcısını aldım lamba henüz gelmedi eve gittiğimde dereceyi 28 derece yapacağım

Geri