Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum için gerekenler

oğulcan

Yeni Üye
Evet arkadaşlar bu gün itibariyle akvaryumunu almış bulunmaktayım.Ebatları 70 35 uzunluğu bilmiyorum ama bana iyi geldi. Akvaryumum için şimdi sizden malzeme istiyorum motor , ısıtıcı gibi .Sıfır akvaryuma neler lazımsa onları yazar mısınız bide yanlarına fiyat. Şimdiden teşekkürler.

RE: akvaryum

Yemin varmı ? Yoksa onun icinde. y ardımcı olalım ..

RE: akvaryum

Akvaryum ebatlarını tam bilmek gerekir. Yada biliyorsanız su hacmini. Ekipmanları buna göre önerebiliriz.

Cvp: akvaryum için gerekenler

su hacmi 130 litre. Yem var ama bitmek üzere onun içinde yardımcı olursanız. Bu arada akvaryumcudan tam silis kum alacaktım ki akvaryumcu ufak taşlı birşey verdi. bu daha iyi dedi senin kaplumbağan için.(8cm) bu arada mango kökü filan onları da yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=281&urn=12822 bundan biraz daha büyüktü

Silis kum elinde yokmuymuş acaba. Bu satıcılara sadece net alınacaklarla gitmek daha iyi. Ben ince kum öneririm. Ama bakmak gerekir doğalmı anlamında. Bütçeyi bilmediğim için kendi kullandıklarımdan ve kaliteli olanlardan tercih ediyorum.
Isıtıcı seçenekleri;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4573
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=2487

Filre seçenekleri (tercih dış filtre ise ki bu akvaryum hacmi için dış filtre öneririm); Bunlara filtre malzemeleride alınmalı. Kararınıza göre yardımcı olurum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=5214
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=11763
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4531

Filre seçenekleri (iç filtre ise); Buna bu kadar para verene kadar
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=5513

Mango kökünü akvaryumculardan pet shoplardan görerek aramanız daha iyi ama bulamazsanız juen petten alabilirsiniz.

Akvaryum yüksekliğine uygun ipek yapraklı bitki öneririm. Bir kaç link vereyim. siz boylardan su yüzeyine yakın olacak olanı tercih edin derim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13968
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13971
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15566
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15565
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15559

Cam derece almayı unutmayın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=1141

Atladığım bir konu varsa sorabilirsiniz. Kuru alan konusunu ayrıca değerlendirip ne yapacağınıza karar verdikten sonra lamba tercihlerindede yardımcı olurum.

Benim gittiğim pet shopta tetra motor vardı onu alırım. Peki niye mango önermiyorsunuz. Bu arada hangi kum konusunda juenpetten bir link verirseniz öyle bir şey alırım. kuru alan konusunda hazır satılan kuru alandan alacağım gibi bu arada yükseklik 45 cm. bide 9 cm kaplumbağa için yem, vitamın gibi önerir misin.

pardon mango kökü için dediklerinizi okumamışım :d

bide juen petten alış veriş yaparken kredi kartı gereklimi

emre bey siz hangi kumu kullanıyorsunuz akvaryumda

mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15566

Yükseklik 45 cm ise yukarıdaki bitki alınabilir. Minimum 30 cm olanlardan seçmeli. Ama su yüzeyine ulaşan dinlenmeler için daha iyidir.

Uygun kum bu. Bir çoğumuz bunu kullanıyor.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104

Ana yemler; En az iki seçenek alınki çeşitlilik olsun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1250
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=14881
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2219

Ek yem; Kurutulmuş gammarus yada karides. Tercihime göre sıraladım. Birini almanız kafi.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1242
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2340
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=13411

Bitkisel yem; 8 cm sonrası önemli.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1245

Destek yemler; İkisinden öncelikli mineral, mümkünse ikiside.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1254
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=11854

1 gün aç kalsın.
5 gün öğünün 2/4 oranı ana yem, 1/4 oranı ek yem, 1/4 oranı bitkisel yem olmalı.
1 gün destek yem verilsin.
Arada bir kaç gün taze sebze vermek uygundur. Günlük öğün kafa hacmi kadar olsun ve tek seferde verilsin. Mümkünse aç kalacak gün her hafta farklı günden seçilsin.

Emre bey bu arada benim akvaryumumun camları 5 mm . Diyorum ki 25-30 cm su. bide mıknatıslı kuru alan sizce bunları taşır mı. http://atlantispetstore.com/detay.php?pix=214

Taşır sorun olmaz. Ama yukarıya kuru alan yapamazsınız.

mıknatıslı kuru alan poliüretan içerikli olduğu için suda kaldıracaktır. juende kredi kartı avantajlı. bunun haricinde çalıştıkları bankalardan birinde hesabın varsa eft yollu gönderim yaparsan ücret almıyorlar; normal havale de 20 tl havale ücreti alıyorlar.

Geri