Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum için ısıtıcı ve uvb lamba

serguler

Yeni Üye
Merhabalar,
forumunuzu misafir olarak bir süredir takip etmekteyim. 9 Yıllık Su kaplumbağam var. Aldığım ilk günden beri akvaryumda besledim. Bilgim yoktu ama boş akvaryum vardı biraz şanslıydı bu konuda. İsmi Saldıray. Neden Saldıray demeyin 2 arkadaş getirdiğimde onlara bayağı diklendi, rahatsız oldu sanırım tek yaşamayı seviyor çünkü tek başına çok mutlu :D
Eski akvaryumuna büyük geldiği için yeni akvaryum aldım.
İç Filtre, yüzme alanı, kuru alan gibi şeyleri tamamladım akvaryumumda.
Akvaryumumun üst kısımda ısıtıcı için elektrik girişi var. Fakat ne tür lamba alacağımı bilmiyorum, daha doğrusu UVB dediğiniz lambaları bulamadım buradaki petshoplarda yok.Zaten 2 petshop var burada. UVB lamba veya florasanı nerden temin edebilirim ?
UVB lamba kaç saat açık kalmalıdır ?

Diğer sorum ise; Bir arkadaşım yarısına su doldurmuş akvaryuma. Ben boyunu 3-4 cm geçecek şekilde su alanı doldurdum ve ekstradan kuru alan oluşturdum. Doğru olan hangisidir ?
İyi Forumlar.

Cvp: Akvaryum için ısıtıcı

serguler' Alıntı:
Merhabalar,
forumunuzu misafir olarak bir süredir takip etmekteyim. 9 Yıllık Su kaplumbağam var. Aldığım ilk günden beri akvaryumda besledim. Bilgim yoktu ama boş akvaryum vardı biraz şanslıydı bu konuda. İsmi Saldıray. Neden Saldıray demeyin 2 arkadaş getirdiğimde onlara bayağı diklendi, rahatsız oldu sanırım tek yaşamayı seviyor çünkü tek başına çok mutlu :D
Eski akvaryumuna büyük geldiği için yeni akvaryum aldım.
İç Filtre, yüzme alanı, kuru alan gibi şeyleri tamamladım akvaryumumda.
Akvaryumumun üst kısımda ısıtıcı için elektrik girişi var. Fakat ne tür lamba alacağımı bilmiyorum, daha doğrusu UVB dediğiniz lambaları bulamadım buradaki petshoplarda yok.Zaten 2 petshop var burada. UVB lamba veya florasanı nerden temin edebilirim ?
UVB lamba kaç saat açık kalmalıdır ?

Diğer sorum ise; Bir arkadaşım yarısına su doldurmuş akvaryuma. Ben boyunu 3-4 cm geçecek şekilde su alanı doldurdum ve ekstradan kuru alan oluşturdum. Doğru olan hangisidir ?
İyi Forumlar.

bence doğru olan maximum sudur ne kadar su koyabilirseniz o kadar mutlu olurlar ve yüzecek alanı olur. su ısıtıcısı ve uvb ampul haricinde bir de kuru alan için ısıtıcı ampule ihtiyacın olacak, diğer konularda moderatörler daha doğru ve uygun çözümü sunacaklardır size o yüzden bir şey yazmıyorum

RE: Akvaryum için ısıtıcı

Ben yavruları 35 cm gençler 65 cm su derinliğinde bulunduruyorum.

Uvb lamba için bu firmayı arayıp exo terra uvb100 yani 5.0 istiyorum dersen uygun ampulu 60 tl rakamlarına alırsın. 25 w alırsan zemine 27 cm mesafede 13 w alırsan zemine 18 cm mesafede konumlandırmalı. Siteleri güncel değil bu sebeple yok ama birkaç arkadaş buradan ampul aldık. 13 w olan bir çok mandallı lambaya uyar ama 25 w olan bazılarına oturmaz.
http://www.atakanpetshop.com
Aksi halde iki watt seçeneği ile bu varki iki katı fiyata.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w

Uvb lamba kışın 4 saat, yazın 5 saat sabit yanar. Kullandıkları öğlen vakitleri örneğin şimdi 11:00-15:00 saatleri uygun.

Bu arada ısıtma lambası unutulmamalı. Uvb ampuller ısı vermez. Kuru alan 40-60 w soft ampul ile 31-33 derece olmalı.

Yani iki lamba olacak.

Dogru olani olabilenin en fazlasi kadar su alani olmasi kaplumbaganiz eriskin fakat kucuk kalmis olabilir kabuk boyu kac cm ? Bu kaplumbaga icin kacis boslugu dahil 150 litre civari bir akvaryum gerekir akvaryumunu bunu sagliyor mu ?
Isitici icin onerilerimizi su hacmi dogrultusunda yapariz ben eheim kullanmama ragmen jbl kaplumbagalar icin daha uygun bence plastik korumasi olmasi bakimindan su isitici alindiktan sonra termometre ile su sicakligi olculmeli bu termometre kuru alanda da kullanilabilir su 26-28 kuru alan 31-33 derece olmali

Kuru alan icin bir isitma bir UVa-UVb karma ampule ihtiyaciniz var isitma ampulu 10-12 saat UV ampul 4-6 saat yanar bunu saglamak icin bir zamanlayici almak yerinde olur isitma ampulu icin 40-60 w seffaf olmayan bir ampul uygun olur UVb lamba icinse suanda juenpette bize uygun bir tane secenek var ve cok pahali bunun icin mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html?highlight=Exo+terra bu konudaki adresten almanizi mumkunse yedeklemenizi tavsiye ederim

Akvaryum fotograflarini da eklerseniz gelistirilmesi gereken yerleri soyleyip tavsiyelerde bulunabiliriz

Ben eriskinleri 55 cm suda derinliginde tutuyorum isterseniz 2 metrede tutun birsey olmaz o ayri

Büyük hacimli ve derin suda yüzmek tabiki iyi gelişim için şart.

zaten hayvanlar su içinden çıkmıyor. yetişkinler 5 dakika kadar nefes almadan su içinde geziniyorlar. hareketlerine göre daha uzun sürede kalabilirler. uyuduklarında saatlerce durabiliyorlar. su bu hayvanlar için en büyük gereksinim. bu arada foruma hoş geldin.

uvb lamba için Emre Abinin dediği gibi siteleri güncel değil ama gitti gidiyorda arama kısmına atakan akvaryum yazıp ordan dükkan içinde aratırsan gelicektir uvb lambalar

Geri