Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum İçin Önerileriniz

StyleALP

Yeni Üye
Merhabalar;

Klasik olacak ama en acilinden cevaplarınıza ihtiyacım var. Bir adet akvaryumum bir adette ölüm fanusum var. Toplam 6 tane kapluşum var. Ölüm fanusunda gözleri iltihaplı iki kaplumbağımı tedavi için kullanıyorum. Akvaryumun boyutu biraz ufak ama yavruları biraz daha büyütüp ardından akvaryumuda değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi filtre, ısıtıcı, ışıklar hakkında önerdiğiniz ürünleri paylaşır mısınız? Ek olarak akvaryumdaki kayalığı kaldırıp cama sabitlemeli bir kuru alan oluşturmak istiyorum bunun için neler kullanabilirim?

mailto:/2mrtx8j.jpg

Cvp: Akvaryum İçin Önerileriniz

Sanırım bu akvaryum yaklaşık 40 lt hacminde. Öncelikle sizin şu an akvaryum değişimini yapmanız gerekiyor. 6 kaplumbağaya şimdi 200-250 lt, erişkin olduklarında da 600 lt ve üzeri sistem gerekir. Yani bu masraf boşa olacağı gibi belki farkındasınız 6 kaplumbağa için bu akvaryum ölüm fanusunun camdan yapılmışı gibi oluyor.
Ancak ben buna uygun şu ürünleri verebilirim.
Isıtıcı;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4572
İç filtre;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4572
Isıtma lambası;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
Kuru alan;
mailto:/Hagen-Exo-Terra-Turtle-Bank-Kaplumbaga-Adasi-Orta-Boy-,PR-4859.html
Orta boy ölçüleri akvaryuma uymazsa aşağıda ufak boyunu da veriyorum ama buda 6 kaplumbaya yetmeyecektir.
mailto:/Hagen-Exo-Terra-Turtle-Bank-Kaplumbaga-Adasi-Kucuk-,PR-4858.html

Isıtma için kullanacağınız ampulü takacağınız bir mandallı lamba da almalısınız.

Ayrıca bu akvaryuma uygun filtreyi yazmama rağmen hatta hangi uygun filtreyi kullanırsanız kullanın temizliği sağlamanız mümkün olmayacak. Çünkü canlı miktarı uygun hacime göre fazla.

Aek abi sen çok iyi birisin,ama herkeze en pahalı ürünlerin linklerini veriyorsun evet kaliteli ama pahalı herkezin bunu almaya imkanı olmayabilir,ve yüksek fiyat bazı kişilerin ürünlerini almamasına sebep olabilir mesela bir çocuk bu çok pahalı der ve almaz ve plastik kapta bakmayadevam eder...mesela kuru alan cd kabından ısıtıcı 2. el yada 15 20 tl lik alabilirsin kardeşim emre abinin söylediği ürünlerde ömür boyu gider..

Açıkcası bende başka ürünlerin linkini vermek isterim ama genelde kullandığım ve çalışmasından memnun olduğum ürünleri öneri olarak veriyorum. Yani daha sonradan bunu önerdiniz çabuk bozuldu durumu yaşayıp mahçup olmamak için.
Örneğin eheim ısıtıcı ile atman ısıtıcı arasında fazla fiyat farkı yok ama ben bildiğimi ve kullandığımı önerdim. Aslında yüksek fiyat farkları sadece dış filtrelerde. O zaman farklı alternatifler verilebilir.

Evet doğru ama banada hak veriyosun demi?

Tabi hak veriyorum Mustafa. Ben genelde bunlardan daha hesaplısı var mı diye sorulduğunda çoğunlukla sizlerin sıkça kullandığı birkaç daha uygun ürünü de öneriyorum. Sadece ilk başta kendi kullandığım ve memnun olduklarımı belirtmeyi uygun buluyorum. Eğer arkadaşa fiyatları uygun gelirse ısıtıcı ve filtre için alternatif sunabiliriz.

Evet,anlaştık Emre abi yeni başlayanlar soğumasın diye,yoksa tabiki en iyisini alıp 1 kere alsınlar.

Zaten yapıcı ve taşvik edici olarak yazdığını biliyorum Mustafa. Daha ekonomik davranmak isteyenlere görede alternatifler olduğunu belirtmeli.

resun ve jeneca marka filtreler; roxin marka ısıtıcı hesaplı ve güzel. kenarlarından takacak şekilde vantuz alın ve bununla ya cd kabı yada pembe straforun 5 cm'liğinden alarak kuru alan yapın bu şekilde suyu da yükseltmiş olursunuz. bu akvaryumun içine o su hacmiyle ne ısıtıcı ne filtre sığar. bir sene zarfında düşünürsek bunun en az iki katı hacimde akvaryum ve su oranı ortalama tepeden 5-10 cm kalacak kadar olmalı. hepsini aynı yere koyun o kapta olmaz ve o jeli kaldırın atın o öldürücüdür.

Toros 220 volt 15W elektronik ısıtıcı aldım akvaryuma yerleştirdim sudaki ısınmayı sağladı. Ek olarak birde Kenis K-366 100watt ısıtıcı aldım yedek olması için. Ancak Kenis i çalıştırdığımda acayip bir ısı yaratıyor ancak suya Toros gibi ısı veriyor. Isıtıcıya dokunduğunuz zaman eliniz yanıyor kaplumbağalara zarar verir diye şuan Toros u kullanıyorum. Isıtıcının fazla sıcak olması normal mi?

ısıtıcılar o şekilde ısıtır zaten yalnız 100 w çok büyük ısıyı ayarlayamazsınız. o kadar bir su için 22-23 dereceye ayarlamanız lazım ki dengeye gelsin. 15 w'lık yeterde artar. diğerini kullanmanıza gerek yok. hayvan üstüne geldiğinde ısıyı algılayacağı için kaçar.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sırada filtre ve lambalarımız kaldı. Ek olarak kuru alan bölgesini akvaryum camına sabitlemeli bir platform yapacağım.

Geri