Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kapağı

elif.

Gümüş 5 Üye
4 yaşında kırmızı yanaklı bir su kaplumbağam var. Birkaç ay sonra yeni bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Evde bir kedi var bu yüzden kapaklı olsa iyi olur. Üstünün kapalı olması bir sıkıntı yaratır mı? Ya da nasıl delikler/boşluklar olmalı kapakta? Mesela file gersem üzerine?

4 yaşında kırmızı yanaklı bir su kaplumbağam var. Birkaç ay sonra yeni bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Evde bir kedi var bu yüzden kapaklı olsa iyi olur. Üstünün kapalı olması bir sıkıntı yaratır mı? Ya da nasıl delikler/boşluklar olmalı kapakta? Mesela file gersem üzerine?
Ayrıca uvb lamba önerirebilirseniz çok sevinirim. ????

Kaplumbağa akvaryumunda kapak olmaz. Tepeden ısıtma lambası uv lambası vs. Konumlandırılıyor. Nemin uçması lazım. Aşırı nemli ortamda hayvanı rahatsız eder.

File gerilebilir ama nasıl tutturacaksın. kedinin ayağı girerse çıkaramaz. Lamba altı olmaz. Isı eritip kokutur.

Kimse yokken kediyi o odaya almayın.

Ömürlük yaptıracaksan onun mobilyası olur. Ayrı bir köşeye alırsan kedi çıkamaz.

Uv ampuller şu an pahalı. En uygun olan uva +uvb içeren kompakt ampul olarak exo terra uvb 100, 5.0 uvb oranlı ampul. Bunun 13 W, 25 W ve 26 W güçte ampulleri mevcut. Emsallerine göre biraz daha hesaplı olsa da pahalı.

Isıtma lambası kullandığımız için sadece uvb içeren bir ampul alabilirsin bunlar daha ucuz. Ağırlıklı çin malı üretim.

Kaplumbağa akvaryumunda kapak olmaz. Tepeden ısıtma lambası uv lambası vs. Konumlandırılıyor. Nemin uçması lazım. Aşırı nemli ortamda hayvanı rahatsız eder.

File gerilebilir ama nasıl tutturacaksın. kedinin ayağı girerse çıkaramaz. Lamba altı olmaz. Isı eritip kokutur.

Kimse yokken kediyi o odaya almayın.

Ömürlük yaptıracaksan onun mobilyası olur. Ayrı bir köşeye alırsan kedi çıkamaz.
Tamamdır. Teşekkürler

Uv ampuller şu an pahalı. En uygun olan uva +uvb içeren kompakt ampul olarak exo terra uvb 100, 5.0 uvb oranlı ampul. Bunun 13 W, 25 W ve 26 W güçte ampulleri mevcut. Emsallerine göre biraz daha hesaplı olsa da pahalı.

Isıtma lambası kullandığımız için sadece uvb içeren bir ampul alabilirsin bunlar daha ucuz. Ağırlıklı çin malı üretim.
https://m.n11.com/decdeal-25w-halojen-isi-lambasi-uva-uvb-P455581917
Burada halojen ısı uva uvb diyor ama yorum da yok iyi midir bilemedim.

Bunda uvb oranı yazmıyor. Kaplumbağalara uygun olan 5.0 uvb.

Satıcıya sordum 2.0'mış almayacağım, teşekkürler.

Forumda birkaç arkadaş çin malı olan reptiglo uvb 5.0 kullanıyor. Bu ampulün ömrü hakkında bir bilgim yok fakat exo terra markasının 400-500tl olduğunu düşünürsek bu ampul oldukça uygun.

HTB16fpSKVXXXXXLaXXXq6xXFXXXD.jpg

Geri