Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum köpürdü.

fireforce15

Bronz 5 Üye
Katılım
31 Eki 2012
Mesajlar
20
Arkadaşlar öncelikle merhaba gece bir arkadaşım su motorunun fişini çekmiş ve daha 1 saat önce takmak aklına gelmiş taktıntan sonra suyun köpürüdüğünü söyledi. Akvaryuma baktıgımda cam kenarlarında köpüğü görebildim ve motorun borusunun yanlarında su köpüğüne benzemiyor deterjan köpüğü gibi fakat deterjan köpüğünün içindeki rengli baloncuklardan görünmüyor yani kimyasal değil gibi fakat tedirgin oldum köpüğü elime alınca kalıyor elimde :S

Sizce motorun fişinin 10 saat falan takılmamasından dolayı olabilirmi yoksa içine bir şey mi düştü :S

kaplumbagalar gayet hareketli suan normal görünüyorlar
köpüğün fotorafını cekmek isterdim ama heyecenla hemen kurutlmaya calıtım baska bi şişenin içine cekip bosalttım
 
Cvp: akvaryum köpürdü

filtre hareketsiz kaldığı için içindeki kirler mayalanıp bakteri üretmiş. arkadaşınız düzenli olarak haftada iki kez filtreyi temizlesin. üst kısımdaki pis suyu alıp tazelesin birşey olmaz.
 
Cvp: akvaryum köpürdü

gerçekten teşekkur ederim az daha değiştirecektim suyu üstteki pis suyu aldım zaten filtreyide 3 gün evvel temnizlemiştim su koyayım bari kenarada yarın tazeleyim sularını tekrar saolun :)
 
kaplumbagalrim kis uykusunda :(

Kis uykusuna yatti kaplumbagalrim fakat sadce erkek yatti .s disi tam tersine cok hhareketli ve camlara vuruyor .s suyun sicakligi 24 derecede . Ne yapmaliyim uyandrmali miyim suyun sickligi nasi olmali ? Erkek kaplumbagam hasta olablr mi ? Bi cok yerde farkli farkli seyler yazio ne yapicgm knusunda bi fkrm yok .s.s nolur yardimci olun ...
 
15 derece üstünde kış uykusuna yatmazlar. Daha doğrusu metabolizma kış uykusu moduna giremez. Başka bir sorun var. Hayvan muhtemelen hasta.


Veterinere göstermek en mantıklısı.
 
Ilk once kaplumbagalariniza gerekli malzemeleri isiticidir filtredir bunlari alin 24 derece olmamasi gerekir ama kis uykusuna yatmak icin yinede sicak bir sicaklik kis uykusunda hic hareket olmaz dakikada 1 kere kalpleri atar ve 15 derecenin altinda olmasi gerekir zaten emre abide soylemis bunu
 
Cvp: Akvaryum köpürdü.

Su sıcaklığı 27 - 28C ayarlanmalı, Kuru alan ısısı da 31-33C arasında sabitlenmeli.
 
Cvp: Akvaryum köpürdü.

benimde kaplumbağam kış uykusunda 45-50 gündür yem yemiyor sadece kuru alanda duruyor suya günde 1 kere ortalama 30 dk. kadar giriyor bazen hiç girmediği de oluyor ara ara kuru alan rampasında su hizasına gelip su ihtiyacını karşılayıp tekrar kuru alana geçip uykuya devam ediyor kuru alanda uyku esnasında bazen kafası tamamen dışarıda olabiliyor kabuğunda gözlerinde solunumunda sıkıntılı bir durum şuana kadar gözlemlemedim kış uykusu konusunda buradaki arkadaşların dediği gibi aslında uygun ortamda böyle bir durum olması biraz zor ben bunun için veterinere de gittim bana bunun normal olduğunu söylemişti ama ben yine de normalden daha uzun süre gözlemlemeye başladım bir sıkıntı oluşmaması adına ben kaplumbağamı (çizgili dere kaplumbağası) doğadan bulduğum için içgüdüsel olarak kış uykusuna yatmış olduğuna vardık (buradaki bir arkadaşım bu konuda fikir yürütmüştü hatta) sendeki durum sadece ısıtıcı kaynaklıda olabilir eğer ısıtıcı konusunda da bir problemin yoksa hastalık belirtilerini gözlemle derim yine de olumsuz bir durum fark etmezsen emin olmak için veterinere götürmen en doğrusu olur
 
Tekrar tekrar ediyim ozellikle cizgili 10-12 derecelerde kis uykusuna yatsada varsayalim kis uykusunda hareket etme gozlemlenmez ozellikle suya gorme sonra rampaya cikma vs. hic olmaz
Ama 40-50 gun cok uzun bir sure ve hic normal degil bilgili bir veterinere goturun acilen
 
Cvp: Akvaryum köpürdü.

hayvanın kış uykusuna yatması için önce yeterli oranda yağ depolaması gerek. kış uykusuna hazırlık sürecinde hayvan, 22 dereceden itibaren ısının kademeli olarak düşmesiyle kendini hazırlar. 15 dereceden itibaren kış uykusuna yatma süreci başlar.

su ısısı 24 derece olduğu için kış uykusuna yatmadığı kesin. fakat hayvan üşüdüğü ve enerjisini korumak için metabolizmasını kapamış. hasta olma olasılığıda olabilir. suyu 28 dereceye getirip, vitamin takviyesine başlanmalı. bu konuda en iyi damla vitaminler sera reptilin ve jbl aqua'dır. öncelik bunlar olsun. hayvan iştahsız olduğuna göre başını dik tutup ağız çevresine sürülmesi yoluyla yutması sağlanmalı. suya damlatılmaz. bunu ilk iki gün bir damla sonraki haftadan itibaren haftada bir damla vermek gerekir. iştahını açıp kırgınlığını azaltır. yem yediğinde yeme bir damla damlatılarak verilecek.

kuru alan ve ısıtıcı lambada gerekli olan ekipmanlardır. hayvan sürekli suda kalmamalı. kuru alan ısısı 32-33 derece gibi olsun. bir tanede cam iç derece alıp net ısıyı bundan kontrol etmekte fayda var. ısıtıcı su hacmine göre orantısız ise gösterdiği ısıyı vermeyecektir.
 
Evet, çizgilide bu durum için bende doğasındaki şartlanmanınn etlisi olabileceğini belirtmiştim. Ama 24 derecede metabolizma yavaşlamadan iştahsızlık göstermesi bence iyi değil. Normal kış uykusunda bünyedeki depoladıkları yağı yakıp idare ederler.
 
Geri
Üst