Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kurulum Temizliği

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Herkese merhabalar,
Akvaryum kurulum aşamasında kaya tuzu ile temizlik yapılacağını okumuştum. Akvaryumuma bugün kavuştum. 5 kilo kaya tuzu aldım, 2 kilosunu kaynar suda çözdükten sonra yarısından biraz az dolu akvaryuma ekledim. Köşe bucak ovaladım bulaşık süngerinin yumuşak kısmıyla, bu gecelik o şekilde bıraktım.

Geri kalan 3 kiloyu da çözüp akvaryumu tamamen doldurup iki üç gün beklemeyi düşünüyorum. Bir zararı olur mu? Tuz ya da su oranında aşırılık ya da eksiklik var mıdır?

Sonrasında boşaltıp durulayıp temiz sularını koyacağım :)

Sorun yok. Sonra duru su koyunca önce bir süre filtreleyip hayvanları öyle alın içeri.

Bu arada iki kilo ile iki gün filtrelemeniz fazlasıyla yeterli.

Cvp: RE: Akvaryum Kurulum Temizliği

AEK' Alıntı:

iki kilo ile iki gün durması sonra iki gün filtrelemeyi mi yoksa iki kilo tuz ile filtrelemeyi mi kastettiniz acaba? tuzlu suyu filtrelemek filtreye zarar vermez mi?

Cvp: Akvaryum Kurulum Temizliği

yiğit, bir dip sifonu al iki gün bekleyeceğine göre tuzun fazlası dibe çökecektir. suyu dipten çekip en son noktada kalan ufak kısmıda temiz bezle alıp temizle. temiz suyu kenarlarından dökerek yan camları yıka ve ortadaki suyu tekrar al. isteğe göre aynı işlemi fazla su eklemeden yap. daha sonra dış filtren olduğunu varsayarak geri işi ona bırak. iç filtre ise tam temizlik şart.

yiğit akvaryumun ölçüsü 100*50*40 demiştin galiba kaça mal oldu ? bende bugün siteleri gezdim. 100*50*50 'lik akvaryuma boş olarak 200 tl. + ahşap kapak 100 tl + komple dolaplı 500 tl 8mm cam veya 550 tl 10 mm cam. cam olarak şişecamın camı kullanılıyor. eğer istenirse ön camı (100*50) ekstra beyaz cam yapıyorlarmış buda + 50 tl. bir de benim mobilyacı tanıdığım var onla konuşucam. camcısı varmış.

Cvp: RE: Akvaryum Kurulum Temizliği

keratakerata' Alıntı:
AEK' Alıntı:

iki kilo ile iki gün durması sonra iki gün filtrelemeyi mi yoksa iki kilo tuz ile filtrelemeyi mi kastettiniz acaba? tuzlu suyu filtrelemek filtreye zarar vermez mi?

Kaya tuzu ile temizlik yapılacaksa filtreyide çalıştırmalısınızki orasıda dezenfekte olsun. Ben bu şekilde yapmıştım. Aslında iki kiloda fazla bence ama koymuşsunuz. Sonra bu suyu boşaltıp duru su koyunca tekrar filtre edersiniz. Bir günde o şekilde filtre etmenizi öneririm.

cem' Alıntı:
yiğit akvaryumun ölçüsü 100*50*40 demiştin galiba kaça mal oldu ? bende bugün siteleri gezdim. 100*50*50 'lik akvaryuma boş olarak 200 tl. + ahşap kapak 100 tl + komple dolaplı 500 tl 8mm cam veya 550 tl 10 mm cam. cam olarak şişecamın camı kullanılıyor. eğer istenirse ön camı (100*50) ekstra beyaz cam yapıyorlarmış buda + 50 tl. bir de benim mobilyacı tanıdığım var onla konuşucam. camcısı varmış.

Cem o iş biraz değişti, ben sipariş vermiştim 100x50x40 ama dün akşam kız arkadaşım hediye olarak 80x40x50 bir akvaryum almış bana doğumgünü hediyesi olarak o yüzden siparişi az önce iptal ettim. 160L'lik bir akvaryumum var şu anda. Yine Taymur marka. Onun fiyatı da 200 lira civarında sanırım. Yalnız gerçekten Taymur'un farkı hissediliyor diğer akvaryumlarla karşılaştırınca..

Hayırlı olsun. Uzun bir süre idare edecektir. Kurulumu tamamlayınca yuvalarındaki resimleri bekleriz.

bugün bir gideyim tay-murun imalathanesine. bakalım bana uygun birşey bulabilecem mi ?

dün iş çıktı birazdan gidicem.

Geri