Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kurulumu için yardım..

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba arkadaşlar 1 hafta sonunda çitlembiğimin akvaryumunu kuruyorum :) ve yine bir ton soru ile karşınızdayım ^^  öncelikle bu zamana kadar yardımını esirgemeyen herkese ve sukaplumbağası.com'a çok teşekkür ederim hepiniz hakkı var çitlembiğin üzerinde :) şimdi sorulara gelelim..

-4 KG silis kum var akvaryuma koymadan önce yıkamama gerek varmı ?

-filtreyi ve ısıtıcıyı dikey konumda koymak istiyorum aralarında 15 CM kadar mesafe bırakıcam iyimidir ?

-2 Damacana tatlı su aldım yeni geldiği için sular biraz soğuk suyu akvaryuma boşalttıktan sonra hemen ısıtıcıyı çalıştırayım mı ? Yoksa suyun kendi kendine biraz ısınmasını bekliyeyim mi ?

-ısıtıcı ve filtrenin kabloları suya dayanıklımıdır ? Yani bir problem çikarmi kablolarin suda olmasından ?

-elimde birde hava motoru var bazı arkadaşlar kullanıyormuş çok olmasada az biraz faydası varmış, kurulumu nasıldır acaba ?

-kuru alan sıcaklıgını nasıl hesaplarım..?

Biliyorum çok soru var :) ama bu soruları cevapladığınız anda bir can feraha kavuşacak :) Şimdiden herşey için çok teşekkür ederim yardımcı olmak için yorulan gözleriniz parmaklarınız dert görmesin inşallah varolun  :133:

Bir soru kaçırmışım.. Akvaryumu kurduğum gibi kaplumbağamı suya koymalımıyım ?

Su uygun ısıya gelmeden akvaryuma hayvanı koyma.

Kuru alana lambayı konumlandırdıktan sonra hayvanı ikame kibrit kutusu koy. Üstüne de cam derece evde varsa o da olur. Koyduktan sonra 20-30 dakika bekle 32 dereceye göre mesafeyi ayarlarsın. İlk 15-16 cm'ye konumlandır sonra netleştir.

Kablolar suya dayanıklıdır. Hayvan büyüyüp ısırmadığı sürece birşey olmaz.

Isıtıcıyı filtrenin önüne doğru koy ısınan suyu diğer köşelere sirküle etsin.

Hava motoru akvaryumun yanında olacak hortumun ucuna hava taşı takıp (bunda çeşit çoktur) bunu tabana gömeceksin. Yalnız hava motoru tarafına çekvalf alıp tak yoksa elektrik kesilirse su geri basıp dışarı akabilir. Motor gürültülü yada titreşimli çalışıyorsa altına sünger koy. Bulaşık süngeri gibi.

Sıralama şöyle hava motoru>kısa bir serum hortumu>çekvalf>akvaryum tabanına kadar uzayacak hortum>havataşı.

Hortuma hayvanın dalaşmaması için serum hortumu tutucu vantuzlardan alıp yan cama yapıştır. Tabanda kum hortumu gizler sadece yan cama sabitle yeter.

Diğerlerini diğer konuda yazdım.

Cvp: Akvaryum Kurulumu için yardım..

Cem abim sen birtanesin herşey için çok teşekkür ederim ben yavaştan kurmaya başlıyorum akvaryumu :) :518811: :yuppi: :thanks:

Geri