Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum nakliyesi konusunda yardım

krator

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar uzun süredir aradığım akvaryumu nihayet satın aldım ölçüleri 160*50*60 Mobilyalı. Bunu istanbul içi sultangaziden beykoza nakliye ettirmem gerekiyor. Tanıdığı olan o bölgede olan makul bi ücret karşılığı ben götürürüm diyen varmı aramızda, yada şu firmaya şu fiyata yaptırabilirsin diye daha önce istanbul içi taşıtan. Taşıma esnasında neye dikkat etmeliyim tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim hasar görürse kısıtlı imkanlarla yapıyorum çünkü tekrar sorun çıksın istemiyorum.

mailto:/qErdEW.jpg
mailto:/QQ9LQV.jpg

Cvp: Akvaryum nakliyesi konusunda yardım

krator' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar uzun süredir aradığım akvaryumu nihayet satın aldım ölçüleri 160*50*60 Mobilyalı. Bunu istanbul içi sultangaziden beykoza nakliye ettirmem gerekiyor. Tanıdığı olan o bölgede olan makul bi ücret karşılığı ben götürürüm diyen varmı aramızda, yada şu firmaya şu fiyata yaptırabilirsin diye daha önce istanbul içi taşıtan. Taşıma esnasında neye dikkat etmeliyim tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim hasar görürse kısıtlı imkanlarla yapıyorum çünkü tekrar sorun çıksın istemiyorum.

+90 535 494 5556. şu numarayı bir arayın konuşun. bilal abi yardımcı olur.

Akvaryum altına şu kalın 5 cm eni olan renkli straforlardan konulup üstüne akvaryum konacak. Çukur çakıra dikkat edilsin. Mobilyada kenar bir yere alınacak nakliye şirketlerinden fiyat al. Straforu sen alacaksın onlarda bez vardır. Ama o olmaz. Sarsıntı akvaryumu kasar. Birkaç kalın şiltede olabilir. Öyle olsun ki akvaryum tabanı yere tam yüzey temas etsin. Bunu en az 3 kişi taşıyacak.

Yük asansörü var değil mi merdivenden çıkarma zor. İkincisi evde konacak yere götürme, dar koridorda döndürerek odaya sokulmaz. Boy olarak uzun. Manevra yapmak zor olur.

Akvaryum güzelmiş hayırlı olsun hayvanlara yalnız kapak kullanılmayacak.

Cvp: RE: Akvaryum nakliyesi konusunda yardım

cem' Alıntı:
Akvaryum güzelmiş hayırlı olsun hayvanlara yalnız kapak kullanılmayacak.

Teşekkür ederim nakliye firması araştırıyorum 2. kattan inecek  benim ev müstakil odaya giriş çıkışlar rahat. Kapak kısmına eski akvaryumdan kuru alan yapıcam ölçüleri tutuyor. Hayırlısıyla eve aktarayım düzenlemeleri konusundan tekrar danışıcam size dış filtre olayım var bide bi yandan ona bakıyorum fx6 da debi ayarı var sanırım benmi yanlış hatırlıyorum ?

Cvp: Akvaryum nakliyesi konusunda yardım

eheim 2217 nasıl olur bu akvaryuma ?
2. el kaça alsam uygun olur bu cihazı ?

Ufak kalır. Hatta tetra ex 1200 bile yetersiz olur. Akvaryumun boyu 1.50 mt. 1500'den yüksek debisi olanlara bak.

Cvp: RE: Akvaryum nakliyesi konusunda yardım

cem' Alıntı:
Ufak kalır. Hatta tetra ex 1200 bile yetersiz olur. Akvaryumun boyu 1.50 mt. 1500'den yüksek debisi olanlara bak.

şuan için yavrularda ufak olmasını göz önünde bulundurarak bunu alıcam gibi maliyeti oldukça uyguna geliyor. 4 5 ay sonra bunu satıp daha güçlü bişey alıcam 5 cm lik 2 yavruyu 5 ay idare eder sanırım

O hesapla almayı düşünüyorsan. Almana gerek yok. Bırak 450'yi 200 litre su koysan iç filtre ile yine kotarırsın. 7-8 cm kabuk boyuna kadar da rahat götürür. Su çok olduğu için kolay kolay amonyak açısından sıkıntı duymazsın. İç filtre ile suyu hareketlendir yeterli. Bu ısıyı yaymak için gerekli. Isıtıcıyı filtrenin önüne konumlandır sıcak suyu dağıtsın. İlerde de sudaki derileri toplamak için kullanacaksın. İç filtre çöp olmayacak. 300 wattlık jbl protemp ısıtıcı akvaryumu götürür. Tabandan 10 cm yukarıya yatay konumlandır. İki tane jbl veya sera cam derece al. Her ikisini de iki ön uca konumlandır. Akvaryum uzun her iki tarafın ısısını kontrol edersin.

Tabandaki kirler için dip süpürgesi kullanıyoruz. Hepsini filtre çekmiyor zaten. Dip süpürgesinde mavi pompası olan 2 metrelik tipler var ondan al. Resun markaydı sanırım. 180 cm'lik olanı da var onu alma sakın uzun olsun. Mavi pompası su dolduğu için ağırlık yapar kovaya bırakırsın. İki el su çekimini rahat yaparsın.

Dış filtreye haybeye para verme.

Geri