Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum öneri

yasins

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar aranıza bu gün katıldım
kaplumbağalar hakkında fazla bilgim yok yeni yeni öğreniyorum herşeyi eşimin 2-3 yıldır plastik kapta beslediği kaplumbağası vardı eve getirdim ölüm fanusu olduğunu öğrendim kaplumbağayı hemen akvaryuma almak istiyorum fakat bu konuda hiç bir bilgim yok hangi boyutta bir akvaryum almalıyım neler gerekli nerede alabilirim bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum en kısa zamanda kaplumbağasyı akvaryuma almak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• image.png
    image.png
    894.1 KB · Görüntüleme: 243
Hayvan o kaptan dolayı bayağı ufak kalmış. Kabuk ise alg ve pislik kaplamış. Kabuğu ıslak diş fırçasına tuz veya karbonat döküp derisine değdirmeden yavaşça ovalayıp emsal sıcaklıktaki su ile durulayın.

Diğer konu için önce bu konuyu okuyun ondan sonra aklınızda kalan soru işaretleri varsa cevaplayalım.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: RE: Akvaryum öneri

cem' Alıntı:
Hayvan o kaptan dolayı bayağı ufak kalmış. Kabuk ise alg ve pislik kaplamış. Kabuğu ıslak diş fırçasına tuz veya karbonat döküp derisine değdirmeden yavaşça ovalayıp emsal sıcaklıktaki su ile durulayın.

Diğer konu için önce bu konuyu okuyun ondan sonra aklınızda kalan soru işaretleri varsa cevaplayalım.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

merhaba

linkteki bilgileri okudum bakımı oldukça zahmetli bir işmiş biraz karışık ama pes etmek yok
akvaryuma gelince 1 kere alıp birdaha uğraşmayacağım birşey olsun istiyorum 100*40*50 ölçülerinin uygun olduğu söylenmiş bu akvaryumlar mobilyalı oluyor galiba resimlerde çoğu öyle nereden alabilirim sizin önerileriniz nelerdir

Hayvan dişi olabilir eni 50 cm olsun yani 100*50*50h iyi olur. 10 mm cam kalınlığı olacak. Yükselik kaçış boşluğu bırakılacağı için önemli. İkinci bir hayvan alırsan 60h olsun. Bunu akvaryum imalatçısına yaptıracaksın. Mobilyayı ister oraya istersen mobilyacıya yaptırabilirsin. Yarım ton ağırlık çekecek kapasitede olsun. Sağlam olsun. 40 kg silis kum konulacak.

Netten firmalara bakıp fiyat alabilirsin. Camlar rodajlı olsun. Yani köşeleri traşlansın.

cem' Alıntı:
Hayvan dişi olabilir eni 50 cm olsun yani 100*50*50h iyi olur. 10 mm cam kalınlığı olacak. Yükselik kaçış boşluğu bırakılacağı için önemli. İkinci bir hayvan alırsan 60h olsun. Bunu akvaryum imalatçısına yaptıracaksın. Mobilyayı ister oraya istersen mobilyacıya yaptırabilirsin. Yarım ton ağırlık çekecek kapasitede olsun. Sağlam olsun. 40 kg silis kum konulacak.

Netten firmalara bakıp fiyat alabilirsin. Camlar rodajlı olsun. Yani köşeleri traşlansın.

nette en uygun fiyat burada çınar akvaryum ürün kalitesizmidir firma hakkında bilginiz  varmı sahibinden de çıktı karşıma yada sizin önerebileceğiniz bir firma varmı

İstanbulda mas akvaryum ankarada tay-mur akvaryum var. Çınarı duymadım.

Cvp: Akvaryum öneri

MERHABA arkadaşlar,
benim 5 senedir bir kaplumbağam var. Maalesef ona çok iyi bakamadım gibi hissediyorum. Şuan Zuzu çok büyüdü 20 cm çapında. ona iyi bir akvaryum ve tüm gereklilikleri sağlamak istiyorum. Su ısıtıcısı ve kuru alanı ve iç filtresi var. bunların dışında hiç bir şeyi yok ::(ncelikli olarak bu büyüklükteki kaplumbağa için ne büyüklükte bir akvaryum gerekiyor. nerden temin edebilirim. Acil teşekkürler.

En azından 150 litre su alan bir akvaryum iyi olur. 80*50*50h 8 mm cam kalınlığı; yada 100*50*50h 10 mm cam kalınlığında olabilir. Akvaryumda üst sınır yok. Alt sınırda boy 80 yada 100 cm; en de 40-50 cm boyda kaçış boşluğunu hesap edersek 50 cm civarı uygundur.

İkinci el alırsan silikonlarının bastırdığında esnemesine dikkat et sertleşmişse yeniden yapılması gerekir. Çatlak çizik bir şey olmasın.

cem' Alıntı:
En azından 150 litre su alan bir akvaryum iyi olur. 80*50*50h 8 mm cam kalınlığı; yada 100*50*50h 10 mm cam kalınlığında olabilir. Akvaryumda üst sınır yok. Alt sınırda boy 80 yada 100 cm; en de 40-50 cm boyda kaçış boşluğunu hesap edersek 50 cm civarı uygundur.

İkinci el alırsan silikonlarının bastırdığında esnemesine dikkat et sertleşmişse yeniden yapılması gerekir. Çatlak çizik bir şey olmasın.

ceylan akvaryum da  100 x 40 x 50 8 mm cam buldum . RESMİNİ SİZE GÖNDEREYİM İSTİYORUM. kuru alanları bana garip geldi ama buraya yükleyemedim resimleri.  Nasıl yükleyebilirim acaba? akvaryum konusunda fikrinizi almak istiyorum . fiyatı 150-200 arası  işe yaramaz bir akvaryuma bu kadar para vermek istemiyorum çünkü. dosya olarak ekledim. Fikrinizi alabilir miyim? [attachment=2663]

Ekli dosyalar

• AKVARYUM.JPG
    AKVARYUM.JPG
    194.1 KB · Görüntüleme: 159
Akvaryum ölçü ve cam kalınlığına göre fiyat açısından uygun. Sıfırdan yaptırayım dersen iki katına çıkar. Yükselik 50 cm kesin değil mi ?

Yalnız hayvan dişi ise enin 40 olması biraz sıkıntı yaratabilir. Üst sınırda 30-35 cm kabuk boyuna ulaşıyorlar. Manevrada sıkıntı olur. Erkek ise sorun değil direk al. Dişi için ise 20 cm üstü büyüme yavaş seyrediyor. En az 5 sene gider. Tabi her hayvan 35 cm olacak diye bir durum yok.

Kuru alanı söktürüp cam üstü kuru alan yaptırırsan suyu yükseltme olanağın olur. Kuru alan taban ve rampa 6 mm; yan camlar 5 mm camdan olacak. Daha kalını ağırlığı artırır.

Üste kayıt atmışlar. Bunları söküp kenarlardan kuşak atılmalı bu halde rampa ile kayıt çakışır. Üstün komple boş olması lazım.

Geri