Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum özellikleri yardım

Karanfil

Yeni Üye
Merhabalar kaplumbağa severler. Iki tane minik yavru hediye edildi bana ve bunlara yaşam alanı oluşturmak için uğraşırken. Bu siteyi buldum ve çok sevindim çünkü bilgi kirliliği çok internette kaplumbağalarla ilgili bilen bilmeyen herkesin bir fikri var. Bu platformu kuran ve yararlı bilgiler sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar 100×50×60 8mm kalınlığı yeterli midir akvaryum için. Ve kuru alan yapiminda nasil bir asama izlemeliyim ben akvaryumun icersine 35 cm lik bir bölme ayırarak 20 cmsini güneşlenme alanını 15 cm lik de rampa düşünüyorum. Suyu 40 cmye kadar doldurup. Tetra 1200 plus diş filtre bu akvaryum için çok gelir mı kaplumbağalar savrulur mu? Daha iyi kuru alan nasıl yapabilirim? Eheim maher 200 w ısıtıcı aldım akvaryum için yeterli gelir mi yada fazla mı gelir? Ve bu ısıtıcıya kaplumbağalar yaklaşırsa zarar görebilir mı? Mango koku aldım iki adet satıcı bana mango kökünün suyu yumuşatacağını ve ıyi gelmeyeceğini söyledi fakat ben kabul gelişimleri için ıyi olduğunu okumuştum. Isıtıcıyı akvaryumun içinde nereye konumlandirmaliyim? Akvaryumun içine kum atmayı düşünüyorum. Kumu kaç cm atmalıyım ve ne kumu olmalı. Şu anda kış ayında olduğumuz için ev güneş almıyor malesef. Akvaryumun içine alacağım lamba ne olmalı kaç watt olmalı? Dün kaplumbağalara jel sürecektim bu siteye rastladım ve zararlı olduğunu öğrendim. Malesef şu anda ölüm kabı dediğimiz kabın içindeler. Akvaryumum bu hafta elime ulaşacak inşallah. Kaplumbağaların sırtının tam ortası hafiften beyazlamaya başladı. Vitamin takviyesi ya da ilaç olarak ne kullanmalıyım? Akvaryumun içine uzun lamba koysam görsel için kaplumbağalara zararı olur mu? Akvaryumun kapaklı olmaması daha mı iyi olur? Ya da kapak yarim olup kuru alanın üstü mu boş olmalı? Isıtıcıyı kumun altına gomsek akvaryumu ısıtabilir mı? Yem dışında yiyecek ne verilebilir ve hangi miktarda verilmelidir? Aklıma gelen bir çok soru vardı bazılarını forumdan okudum :) herkesin emeğine sağlık. Yardımlarınızı bekliyorum.

Cvp: Akvaryum özellikleri yardım

Merhabalar, soruları sırayla cevaplamaya çalışacağım, aşağıda ki linki okursanız çok yardımcı olacaktır yine de.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Bu akvaryum özellikle hayvanlar dişi çıkarsa ömürlük olamaz ama sizi 3 yıla kadar götürecektir, ömürlük olarak 120*60*60 üstten kuru alanlı ve 10mm bir akvaryum daha uygun olacaktır.

Akvaryumun direkt güneş alması yosunlanma yapar bu sebeple akvaryum güneş almayan bir yere konumlandırılırsa daha sağlıklı olur. Isıtma için transparan 40-60 watt ampuller ve güneşin UV ışınlarını taklit etmesi için UV ampul gereklidir, exo terranın UV100 leri uygundur. (Bu ampuller UVc ışını içermez!)

Isıtıcı uygundur. Fazla gelmez ancak baş kısmı su dışında kalmalıdır, kuma gömmemeniz gerekir.

Tetra fazla gelmez ancak önerdiğim bir marka değildir. Sırasıyla eheim, jbl, atman alınabilir.

Mangoyu önce biraz kaynatarak mikroplarını çıkarın ve sarılığını biraz da olsa atmasını sağlayın. Yaralıdır ama suyu sarartacaktır. Birini koyup diğerini saklayın derim. Kum ise silis kum uygundur, 0.7 mm çapta olan olmalıdır. 3-6 cm arası bir kalınlık yaratması yerinde olur ve bu 50-40 kg ye tekabül eder sizin akvaryumda.

Görsel için uzun lamba sıkıntı değildir. (Mavilerden kullanıyorum)

Kuru alan için biraz sitede gezinmenizi tavsiye ederim, en verimlisi akvaryum üstü kuru alanlardır.

Son olarak akvaryumun üstünün kapalı olması akvaryum içerisinde nem yaratır ve kaplumbağalar akciğer solunumu yaptığından bu onlar için pek iyi değildir.

Foruma hoş geldin. Dediğin ölçüdeki akvaryum için 10 mm cam kalınlığı uygundur. Ben bu şekilde yaptırmıştım.
mailto:/forum/konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Tetrada 1200ex'in plus olanını al bu sonradan yenilendi. İçinde kullanacağın malzemeleri de yazayım istersen. Yada sonraya bırakabilirsin. Sonuçta hayvanlar ufak. Maliyet yükselmesin.

Kuru alan için ben şöyle birşey yaptım. En kullanışlı olan akvaryum üstü kuru alandır.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Silis kum 40-42 kg olacak vitasand marka olacak. Aldığında yıkamasını anlatırım.

Mango köklerini lavaboda su altında iyice fırçala. Özellikle çukur kısımlarını. Arkasından tencereye atıp 40-45 dakika kaynat. Tencereye sığmazsa suyu yenileyip ters çevir. Bundan sonra lavaboda yine fırçala. Kıymık lif varsa bunları söküp sivri kenarları traşla. Duruladıktan sonra akvaryuma koy. Kökler şekline göre 1-2 ay sarı salınım yapabilir bunu kısmi su değişimleriyle inceltirsin. Bu özsu pH değerini düşürür. Bu da dış filtrede kullanacağın malzemelerle su kalitesini koruyacak döngü yapacak bakterilerin yaşayacağı ortamı sağlar.

Isıtıcı uygun alisarpın dediği gibi üst plastik kısmı su dışında dikey konumlandıracaksın. Eheim normal değerinden daha üstte suyu ısıtır. 250 litreye kadar bu da verdiğin ölçüdeki akvaryum için yeterli.

Lamba, ampul ve zamanlayıcı ile ilgili bilgi anasayfada aydınlatma bölümü öne çıkan konularda mevcut.

Telden anasayfaya geçmek için ana başlığa tıklaman yeterli.

Kabuk jeli zararlı onu at.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I yeterli.

Akvaryum üstü açık olacak. Zaten akvaryum üstü kuru alan yaptığında yarısı kapanacak. Doğrudan ömürlük yaptırman. Başta pahalı gözükse de uzun vadede hesaplıya gelir. Tek kalemde herşeyi halledersin.

Şimdilik sobo 808c korner iç filtrede alabilirsin. Hayvanlar küçük daha. Bu iki haznelidir. Alt bölmeye elyaf koyarsan randımanlı olur.

Elyafta jbl symec iyidir. Diğerlerine göre biraz daha kalın liflidir. 250'lik yada 500'lük alt. Kirlendiğinde atar yenisini koyarsın.

Başka sormak istediğin olursa sorabilirsin.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için doğrudan omurluk olsun ki yavrucaklar da rahat etsin benim de için rahat olsun diye düşünüyorum. Filtre plus olan modelini aldım dediginiz gib. Kabuk jelini kullanmadım hiç çok şükür.Yarın gidip kumu da alırım. Filtre için hangi malzemeleri kullanmalıyım ve Cem Bey sizin kuru alanınız harika ölçüleri ne olarak yaptırmalıyım enini falan okudum ordan da siz kullandığınız için yani şimdi yaptirsaniz ölçüleri yine aynı şekild e olan bir kuru alan mı yaptırırdınız? Ayrıca elinizde bir çizim falan varsa akvaryumcuya göstermek için çok makbule geçer:)

Kaplumbağalarım al yanaklı olanlardan bunlar için kumun kalınlığı ne olmalı ve 42 kg yazmışsınız kum için. Doğru yazdınız değil mi :) ? Kusuruma bakmayın bilmediğim için soruyorum

Kaplumbağalarım al yanaklı olanlardan bunlar için kumun kalınlığı ne olmalı ve 42 kg yazmışsınız kum için. Doğru yazdınız değil mi :) ? Kusuruma bakmayın bilmediğim için soruyorum

Site ismi vermeyi unuttum. www.juenpetmarket.com sitesinde kum var. Ürün yelpazesi geniş 150
Tl üstü ücretsiz kargo. Ağırlık farkı alınmıyor. Malzemelerde balık bölümüne de bak. Bir de teleskopakvaryum çeşit anlamında olmasa da bazı ürünlerde hesaplıdır.

Benim akvaryumun ölçüleri uygun. Tabi daha büyüğe de hayvanlar hayır demez.

Kuru alanı başında durup yaptırdım. Çizim yok elimde. Bu ayar yaptırabilirsin. Hayvanlardan biri dişi çıksa bile 10 seneyi geçkin idare eder. Orada yazdım mı hatırlamıyorum. Akvaryumun yan camına gelen kuru alanın camını aşağı indirtme ki temizlikte kuru alanı kaldırmadan akvaryum üstünde sağa sola kaydırabilesin. Kuru alan ağır olur. Kaldır indir kırarsın. Bir de son bir resim attım. Onda rampa kenarlarına yelpaze biçimli cam yaptırdım bu mutlaka olsun hem rampaya destek olur hemde belli boya gelince rampadan akvaryum camına uzanıp atlamalarını önlersin. Rampa eğimini ben çok yumuşak yaptığım için rampayı uzatmak zorunda kaldım. Onu biraz daha dik yaptırabilirsin. Ama 45 dereceyede düşme.

Vitasand marka standard 0.7 mm'dir. Bize gerekli olan ölçü ise 0.5-1 mm aralığı. Vitasand marka al. Bunu hiç yoksa yıkıyorlar. Piyasa malına göre nispeten temizdir. Ve garantidir. Bazıları silis diye başka birşey okutabilir. Yine aldığında yıkayacaksın tabiki. Juende 800 gramlık poşetlerde satılıyor. 40-42 kg alacaksın. Bu koyduğunda 7 cm gibi bir yükselti yapar. Kaplumbağalar büyüdükçe eşeleyecekleri derinlik arttığı için bu seviye uygundur. Küçükler için 3-4 cm yükselti yeterlidir.

Tetralar eskisi gibi ise seramik ve carbon malzeme içinde gelir. Hayvanlar ufak akvaryum büyük olacağı için. Fazla kir olmayacaktır. Dolayısıyla su mango kökü salınımından doğan sarılık ile karşılaşılmaz ise su sararmaya başladığında filtre malzemeleri işlevini yitirmiş olur. Tahminimce en azından 6 ay filtreyi açmadan kullanabilirsin. Sadece suyu kısmi değişimlerle tazelersin.

Malzemeye gelirsek tetrada seramik gerçek seramiktir. Bu sıcak su altında yıkanarak uzun süre kullanılır. Carbonun ömrü 1-1.5 aydır ama filtreyi açana kadar durabilir. Ek olarak jbl clearmec ve zeolite al. Prodac markanın zeoliti uygun. Elyafta jbl symec alacaksın. Bir de ti-sert marka filtre torbası al. Bazı malzemeler torbasız gelir. İçine doldurursun. Bunlar juende var. Yada müjdenin naylon diz altı kadın çorabı var. 1 liraya satılıyor. O çorabın ikisine bölüştürüp sepete yayarsın. Clearmec iki poşettir. Birisini kullanman yeterli. Sadece suya tutup tozunu al ve sepete koy. Zamanla ek ürünlerde alacaksın duruma göre. Birde percell'in water resin diye bir malzemesi var o da güzel. Filtreler bölümünde bir konu yazmıştım oradan incelersin.

Hepsi gelsin nasıl dizip kuracağını o zaman anlatayım.

Geri