Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum rezilliğine çare

Çitlembik0216

As 5 Üye
Arkadaşlar buyuk bir hayal kirikligi ve rezillik yasadim kargo yoluyla siparis ettigim akvaryum simdi elime gecti urunu acmadan bir problem varsa geri gonderin diyorlardi tamamen acmadan urundeki hata anlasilamadi malesef.. Akvaryumun bir kosesindeki silikon cikmis ve oradan açık var eger su koyarsam akicak oradan belliki ne yapmam gerekli lutfen tavsiyelerini bekliyorum. :blackeye5:

Cvp: Akvaryum rezilliğine Care çok rica ediyorum !

Aldığın yerle irtibata geç , olayı anlat. Urunu değiştirmeliler .

Gectim olur ya degistiremedik, silikon alip birlestirme sansim varmi ?

mailto:/Pk4pN7.jpg

Şu şekilde hafif bir ayrılma var ama suyu koydugumuzda yavas yavas damlaticagindan eminim

Yani bu sekilde hayvani tehlikeye atamam

Arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek ?

RE: Akvaryum rezilliğine Care çok rica ediyorum !

Açık var ise iletişime geçip bildir. İade ya da değiştirme durumu yok ise camcıya yada akvaryum imalatçısı bulursan oraya gidip o tarafın küçük camını komple söktürüp tekrar silikon attıracaksın. Silikonu sen götür akvaryum silikonu olacak.

Akvaryum imalatçısından aldıysan değişirler. Yalnız kargo elemanı orada iken bakıp görseydin tutanak yazdırıp gönderirdin. Ben ürün aldığımda maket bıçağı yanımda kapıda elemanı bekletip hemen açıp kontrol ediyorum sonra gönderiyorum. Şimdi göndersen kargo ücreti sana kalabilir. Senden ya da kargo kaynaklı bir hata yok.

Açıklık gördün mü ? Küçük akvaryumlar da camlara rodaj yapmadıkları için camlar birebir mikron oranda karşı gelmezler bir tarafı tam temas yapışırken bir kenarında boşluğu silikon doldurur.

Kendim halletme ihtimalim yok yani abi anladim, Abi actimda acemiligime geldi tam goremedimki birde oyle bir kargolamiski savasa gonderiyor sanki herif masallahi vardi belliki bu adam urunu bu sekilde gondermis vallahi cok moralim bozuldu hayvanda ne sanssizmis

Cem abim ürünü gonderen uzerine silikon cekebilirsiniz diyor sen ne diyorsun bu ise ?

Bence kendin silikonla halledebilirsin gibi duruyor eger yapamam diyorsan bitane camciya gotur halleder o

Anladım kaan bakiyorum ama cogu camci bakmiyor akvaryuma kaldim ortada vallahi

Birtane akvaryumcu buldum aradim salı günü getir yapalim dedi her iş aksamasa olmaz neyse saglik olsun en kotu sali goturucem

Neyse arkadaslar olucak is degil yapan eden yok gidiyorum simdi 90 CM akvaryum alip donuyorum eve bir dahada internetten sadece yem siparis ederim baskada birsey siparis etmem

Netten akvaryum alımı firma iyi değilse sıkıntılıdır. Kırılma riski yüksek olur. O kısma kadar su doldur bak su kaçağı yok ise üzerinden iç dış silikon çekersin. Silikon çekeceğin yer tam kuru olacak iyi kurut.

Ama su sızdırıyor ise yama olmaz. Sürekli su içinde kalacağı için yama bir süre sonra atar. Sağlam olan silikonun tek seferde uygulanmasıdır.

Yeni akvaryum aldim abi masallahi var silis kumuda aldim sadece uvb lamba kaldi onuda ayarlicam strafordan kuru alan yapmayi anlatirmisiniz hemen ve ne ile yapistiricam cama straforu :)

Cama yapıştırmayacaksın. Arkası 5 cm kadar plastik çubuk takılı vantuzlar var. Straforun yanlarına çivi ile delik açıp o çubukları strafora takacaksın bu şekilde cama yapıştıracaksın. Bundan 4 daha iyisi 5 tane alıp tak. Petshoplarda vardır.

Beyaz köpükten straforlar olmaz renkli olandan alacaksın.

Cvp: Akvaryum rezilliğine çare

Abi şuan dediğin herşey var elimde hazırlıyorum o zaman yavaştan ::) 10 KG kadar mavi strafor var isteyen olursa gonderebilirim dandik akvaryumun tek faydasi onu koruyan straforlar oldu iste :)

Abi 4 kg silis kum var simdilik idare edicem kumu yikiyimmi koymadan once ? 

- iç filte ve hava motoru kurulumu nasil olucak onlari birbirine baglama olayi yani ?

-birde isiticiyi suyu doldurduktsn sonrami calistirayim ? Ve isiticiyi calistirmak icin suyu biraz bekletiyimmi tatli su soyledim 40 litre

Kumu tabiki yıkayacaksın bakteri mantar olabilir. El yakmayacak sıcak suyu leğen içine koyup mıncıklayarak karıştır dök doldur. Bulanıklık toz gidene kadar yap. En son kaynar su dök kaşıkla karıştır. Soğuyana kadar bekleyip akvaryuma al.

İç filtre ile hava motoru farklı şeyler. İç filtrenin hava kabarcığı çıkarma özelliği var mı ?

Isıtıcı su içine girmeden çalıştırılmaz. Su ısısını derece ile gördükten sonra (28 derece olacak) hayvanı öyle al akvaryuma.

Tamamdır abi ısıtıcının vantuzlarini ne tarafa takiyorum ?

İsitici uzerinde hangi tarafina mavi olan kisimami ikiside ?

kuru alan isisini nasil ayarliyacagim ? Ve nasil olcecegim ?

Kuru alanı diğer konuda anlattım. Dediğin vantuzları anlamadım. Mavi nedir ?

Abi maviden kastım ısıtıcının sıcakligi yaydigi yer var yayli gibi birde markasinin yazdigi yer ben markasinin yazdigi yeri kastettim ve vantuz yani isiticiyi akvaryuma adapte etmemi saglayacak parcalari isiticinin hangi bolumune takmaliyim?

Tellerin olduğu kısma takma üst kısmına takacaksın. Tellerin olduğu kısım sıcak olduğu için zaman içinde vantuzu yatkınlaştırır. Onun için üst kısmına tak ama vantuzlar su içinde kalacak gibi dursun. Su vantuzu sıkı tutar.

Derecen yoksa bir tane iç derece al. Su ısısını belirleyen derecedir. Sera ve jbl'nin evde kullandığımız gibi cam dereceleri vardır onlardan al. 0-50 değerli içi sarı renktir.

Tesekkur ederim abi iç derecem geldi bugun yerlestiricem onuda

Abi birde bir hazne cikti kutusundan siyah plastik isiticinin en altina takiliyor nedir o ?

Dereceyi ısıtıcıdan en uzak ön köşeye takacaksın.

O plastik uç dik konumlandırmada tabanda çakıl taşı varsa çarpıp ucu kırılmasın diye takılıyor. Sen tak balıklar oynatamaz ama kaplumbağalar çarpıp sağa sola oynatıyor.

Abi kurdum akvaryumu hersey cok guzel fakat 1. Ampul patladi ikinciyi taktim 1.de bir problem vardi muhtemelen degilmi ? 

Birde 40 litre su kaç dk da ısınır veya kaç saatte ?

Ampul akkor halinde darbe yerse veya su damlası gelirse patlar. Fabrikasyon hata da olabilir. Onun için birkaç tane yedek almak lazım. Genelde en biçimsiz zamanlarda gidiyorlar.

Geri