Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum sıcaklığı

Dilan1903

Taç 2 Üye
Akvaryumdan ısıtıcıyı çıkardım su sabit 29 derece fakat şimdiden bu denli sıcakken temmuz ağustos sıcaklığında daha fazla sıcak olucaktır bunun bir sakıncası olur mu?

Cvp: Akvaryum sıcaklığı

sorun olmaz sonuç da doğal ortamlarında da bu sıcaklık değişimleri yaşanıyor, dereceyi mi çıkardınız? yoksa ısıtıcıyı mı?

Ben 33-34 leri de gördüm. Su 35 dereceyi aşmasın yeterki.

Hayvanlar 8 cm kabuk boyundan büyük ve akvaryum 100 litre veya fazla ise;

su 33 ve üzerine çıktığında 500 ml'lik petşişenin kağıdını söktükten sonra su doldurup buzluğa atın. Suyu ağzına kadar doldurmayın buz genleşiyor. Donunca dışını yıkayıp akvaryuma koyun. Suyu yavaşça hayvanları üşütmeden serinletir. 200 lt üstü akvaryumlarda 1.5 litrelikte kullanılabilir.

Bunda amaç hayvanları serinletme değil filtrenin motorunun yanmasını engellemektir. Bu işlem son çarede yapılır.

Derece demişim ısıtıcı tamam cem bey teşekkür ederim bilgi için 35i bulursa dediğiniz gibi yaparım

Geceleri 27-28 derece altına düşmediği sürece gündüz 31-32 derecelerde seyreden suda ısı farkı sorun olmaz. Isıtıcı istenirse çıkarılabilir.

Geri