Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum sıkıntısı

Zilli Hayri

SKF Delisi
En son ölçümlerime göre Zilli ve Hayri 8 cm oldular.Lakin boyları uzadığı için mutluluyum tek sorun akvaryumdan kaçma olayları olabilme olasılığı çok yüksek.Gece her an tetikteyim, gündüz evden dışarı çıkmaktan kaçınıyorum.Özellikle anneanneme gideceksek.Elimde ki akvaryum küçücük.Annem akvaryum almama karşı daha doğrusu aldırtmıyo.Kuru alan koyamıyorum akvaryum küçülmesin daralmasın diye.Turtle pier sorduk annem alıcaktı.Sonra ne oldu kararlı kararlı girdi vazgeçti.Şu an ısıtıcı ve filtre var.Silis kum alıcaktım.Lakin akvaryum daralır diye ondan da vazgeçtim.En azından elinde büyük olmasa bile beni idare edecek kadar akvaryumu olan var mı? Yoksa ne yapabilirim?Yardımınıza ihtiyacım var.

akvaryumun nasıl bir şeydi şuan hatırlamıyorumda kuru alan yapıp kuru alanı koyduğun tarafta akvaryumun kenarına korumalık yap plastik olur tahta olur vs. Yanı çit yaparmış gibi kaçma payını yükseltirsin tabi nasıl bir akvaryumun var ona bağlı. Diğer arkadaşlar biliyorlardır olmadı fotoğraf koy ona göre bir şeyler söylenir. Yer daralır diye vazgectiğin malzemeler kaplumbağalar için önemli unutma

Cvp: akvaryum sıkıntısı

Burcu en onemli sey kuru alanla birlikte lamba biliyorsun buda onemli
Derece var miydi?
Burcu 80 litrelik plastik kaplardan al yada bulursan 120 hatirlamiyorum ama 25 tl ye mi ne almistim

Evet plastik saklama kabı al Burcu.

Bencede hem bi ara annende izin vermişti plastik kap için hemde hesaplı bir yöntem şuan için

Sorun bu işte simdi plastik kaptanda vazgeçmiş. :( o olsaydı çok rahatlayacaktı.
Burcu büyük saklama kabı için kendin para biriktirsen almana izin vermezler mi?

Bilmiyorum. Soylersem aldirmaz. Kendim para biriktirip almam lazim. Baskasi verdi dersem bir sey demez. Sonra aciklarim anlatırım anneme. Burada bulabilir miyim acaba? Pazarda vardi getirmiyo. Ama bulursam alırım. Alisarp abi o kap nasıldı? Memnun muydun?

Zilli Hayri' Alıntı:
En son ölçümlerime göre Zilli ve Hayri 8 cm oldular.Lakin boyları uzadığı için mutluluyum tek sorun akvaryumdan kaçma olayları olabilme olasılığı çok yüksek.Gece her an tetikteyim, gündüz evden dışarı çıkmaktan kaçınıyorum.Özellikle anneanneme gideceksek.Elimde ki akvaryum küçücük.Annem akvaryum almama karşı daha doğrusu aldırtmıyo.Kuru alan koyamıyorum akvaryum küçülmesin daralmasın diye.Turtle pier sorduk annem alıcaktı.Sonra ne oldu kararlı kararlı girdi vazgeçti.Şu an ısıtıcı ve filtre var.Silis kum alıcaktım.Lakin akvaryum daralır diye ondan da vazgeçtim.En azından elinde büyük olmasa bile beni idare edecek kadar akvaryumu olan var mı? Yoksa ne yapabilirim?Yardımınıza ihtiyacım var.

Ahh bu anneler benim annem de Muhittin ' e masraf yapınca çok kızıyor :) Ama buraya üye olunca anne bak böyle olunca hasta oluyormuş böyle olunca ölüyormuş falan dedikçe alıştı. Böyle bakılması gerektiğini bilseydim bende almazdım dedim. Ama aldıysam en iyi şartları sağlamak zorundayım dedim. Artık karışmıyor :)

Burcu memnun derken senin icin en iyi secenek icine kuru alan falanda yapabilirsin arkasina duvara dayadain mi 70 litre falan su koyabilirsin tasli kuru alanlarla birtek lambalari yerlestirme sikintisi olabilir

Zaten bulabilecegin cok cesit yok burcu :)

yine küçük bir şey almada Burcu. bulabildiğin en derin en büyük olanını al. hatta yoksa ya da paran yetmezse gerekirse bir hafta daha bekle ama küçük bir şey alma.

Abla ben bes ay bekledim almak icin siteyi bulamadim. Bulsaydim. Almazdim gerekirse ısıtıcı ve filtreyi nerden biliyim. Ben cocuk aklimla bunu temin ettim. Artik akillandik bir iki sene dayansinlar kral yapicam onlari ;)

Insallah burcu, sen bu sevgiyle niye yapmayasin
Bu sitede 20 yasinda sendekinin 10 da 1 i sorumluluk bilinci olmayan uyelerde gorduk

:D saol abi. Pazar gunu kedi gordum. Eline bisey olmus o kadar cagirdim gelmedi. Gelse veteriner hekime goturecektim. Ama cok tatlıydi. Annem izin verse eve getirip tedavi edicektim. Cok üzüldüm vicdan azabı cektim. Hayvanlari boyle gorunce çekiyorum. Demin baktim telefon kapanmasa fotoğraf koyucaktim. Beraber uyuyolardi.

Abi birde su leke ne anlamadim.

Ekli dosyalar

• CYMERA_20140414_210652.jpg
    CYMERA_20140414_210652.jpg
    499.1 KB · Görüntüleme: 94
  • CYMERA_20140414_210605.jpg
    CYMERA_20140414_210605.jpg
    471 KB · Görüntüleme: 99

Camla isitici arasinda kalmis kirec su seviyesi dusunce orda kalmis bendede oluyor filtre borularinda

Bende korktum. Abi bazen diskilarini veya idrarlarini yapiyolar. Isıtıcı yaninca kuruyo nasil temizliyim. Annem telle çıkartıyor ancak.

Bilemiyorum burcu bende olmadigi icin yanliz telle olmaz cami cizer peceteyi islat onunlar silinir heralde yada bir tane mutfak bezini bu ise tahsis et

Geri