Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum sorunu

Zephyrus

Bronz 5 Üye
Tekrardan bir soru sorucam dünden beri soru sorup duruyorum biliyorum ama içim rahat etmiyor bir türlü.

mailto:/n1f1v5.jpg

Benim bu kadar akvaryum ve ancak koyabilecek yerimde o masa kadar bana bir sene idare etse olur dünde söylediğim gibi üni. girmiş olacağım. Şimdi bu akvaryum beni bir sene götürür mü yoksa biraz daha büyüğünü alayım mı? Alabilsem bile şuan alamam. Ne yapayım içim hiç rahat değil. Öğrenciyim. Rahat etmesini istiyorum kaplumbağanın.
Not: Isıtıcı lambam için dün aldım bauhousedan kırık çıktı bugün geliyor yenisi.

Cvp: Akvaryum sorunu

Akvayum gerçekten küçükmüş ama en azından ölü kabından iyidir. Yavru bir kaplumbağa için minimum 50 litre yetişkinliğe erdiğinde ise 100 litrelik akvaryum lazım. Bu tahminimce 7-10 litre arası gibi duruyor. 1 sene idare etmesi zor. En fazla 4-5 ay idare edebilir. Düşün ben kaplumbağayı aldığım zaman 3,5 cm idi 27 günde 4,5 cm oluverdi. Bu zamanlarda büyüme hızı yüksek oluyor.

Gözüme çarpanlar ise, o dipdeki renkli taş mı ? (büyük olanlar) plastikten birşey mi? Taş bile olsa renkli kullanmamaya çalış bir müddet sonra salınım yapmaya başlar. Ayrıca dip te kum her zaman ideal ve onlar için sağlıklı olanıdır. Isıtıcı dışında uv-b lambayı nasıl yapıyorsun ? Günlük güneşemi çıkartıyorsun ?

4-5 Aya yenileyebilirim evet o zaman benim daha rahat olur.
Evet renkli taş sağol tavsiyen için onları çıkartıcam. Emre abi onu dün söyledi onuda almaya çalışıcam en yakın zamanda. Devid-3 kullanıyorum hafta da bir bugün bütün gün evdeydim 4 ile beş arası benim sık sık kontrollerimle güneşlendirdimç

Çakılları silis kum ile değiştirip lambayı takarak bir kaç ay idare etmek mümkün. Birde içeriye gizlenme ve gece tutunma için yüzeye uzanan ufak bir ipek yapraklı bitki iyi olur.

Ancak fikrime ve gördüğüme göre bu akvaryum hayvan 7-8 cm olduğunda kesinlikle değişmeli.

Tutunmak için filtre ve ısıtıcıyı kullanıyor ama ipek yapraklı bitkiyi kısa süre içinde edinicem. Ama hiç değilse kurban bayramına kadar akvaryumu değiştirmem çok zor ordan alacağım harçlıkla artık :t65y: alacağım akvaryum masa enine göre hesaplarsak ne boyutlarda bir akvaryum almam gerekir? Fiyatları nedir tahminen bir fiyat söyleyebilir misiniz?

http://www.taymurakvaryum.com.tr/index.html

Ankara da sanırım en uygun yerlerden biri Taymur akvaryum. Cem sanırım orada yaptırmıştı. Masanın ölçüleri sorun değilde akvaryumu taşımasında yetersiz kalacağını düşünüyorum. En kötü 80*40*50 çok güzel tekrar yenileme derdi olmadan götürür. Ama ben onuda ileride değiştiririm dersen tekrar alternatif veririm.

Çok teşekkürler. Peki ikinci ellerde sıkıntı çıkıyor mu? İkinci el almayı düşünürsem

Tanıdık birinden alındımı akvaryum durumu bilindimi rahatlıkla kullanılır. Ancak bilmediğimiz ikinci el bir akvaryumun ölçü ve uygun cam kalınlığını kontrol edebiliriz, su ile sızdırmazlık testide yaparız ancak ne kadar kullanıldı, silikon ömrü tükendimi, ne zaman dağıtılıp tekrar toplamak gerekir bilemeyiz. Daha doğrusu karşı taraf söylesede ben olsam güvenmem ve dağıtıp tekrar birleştirtirim.

taymurun işçiliğine güvenebilirsin gerçekten iyi iş çıkarıyorlar ama yaptırmaya kalkarsan pahalı yapıyorlar. kızılay selanik caddesindeki selanik akvaryuma bir bak bir ara indirimleri vardı. bir de ulusta halin karşısındaki kuşhanına bak oraya ikinci el düşer bazen, ama genelde ufak ebat satılır. alacağın akvaryum kuru alan boşluğunu çıkardıktan sonra en az 100 lt su almalı ve eni en az 40 cm olmalı. tek hayvan beslediğin için böyle bir avantajın var. bir de sitelerde bir akvaryumcu var o da iyidir. hesaplıya yapar. ama tam yerini hatırlamıyorum. diğer uca doğru bir yerdeydi. internette adresi var. bilmem ne usta diyorlar.

Geri