Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum suyu

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler akvryum için bekletilmiş çeşme suyu kullanıyoruzya hani onun yerine burda temiz su diye tabir ettiğimiz sular var dağlardan gelen direk onlardan kullansam hayvanlara ağır mı gelir anneme sordum çok doğal o su ağır gelir bünyelerine dedi sizce bu mantıklımıu?kullanabilirmiyim?

Cvp: akvaryum suyu

Musluk suyu kullanma nedenimiz pH inin saf sudan az olmasi ve bekletildiginde klorun ucmasidir, bahsettiginiz su icinde mineraller bulunan suysa bunda pH azdir ve klor yoktur diye dusunuyorum yani kullanilabilir.

benim sorduğum su dağlardan gelen işlenmemiş el değmemiş doğal su...?olur muyani kullanabilir miyim?

Kısmi su değişimlerinde kullanabilirsin. Bende kaynak su kullanıyorum.

kaynak suyu iki çeşittir. biri bulunduğu havzada depolanır dinlenmiş olarak gelir bu kaynak suyu dediğimiz sudur. içimi güzel sudur. diğeri coş suyu dediğimiz yağmur sularının dağ içinden süzülüp oradaki yapının tadını alıp gelen sudur belli bir havzası yani deposu yoktur. bu içilecek gibi değildir acıdır. bu su ne içilir ne kullanılır.

hayvanlar için kullanılması durumuna gelirsek. sterilizasyon edilmediği için suyun içinde bakteri, parazit, yosun parçaları olabilir. kaynama noktasına kadar ısıtılması bu riskleri ortadan kaldırır.

Abi bilgi tazelemek acisindan asidik olan su aci su mudur ? Bu su kullanilir mi ?

Acı su,suyun tuzluluk oranında kullanılan bir terim.PH ise "Power of Hydrogen(Hidrojen Gücü)" kalıbının kısaltması.Suyun PH'ının asidik seviyede olması akvaryumdaki kaplumbağaların idrar ve dışkısının suyun kimyasını bozmasını hızlandırır.

[img=300x500]mailto:/wikipedia/commons/8/87/Water_salinity_diagram_tr.png[/img]

Furkan bahsettigim acilik agza aci gelme olayi sanirim asidik olunca agza aci geliyordu

Suyun tadını etkileyen bir çok etken var.İçme suyundan bahsetmek gerekirse tadı suyun sertliği ile alakalıdır.Su ne kadar sertse tadı o kadar acıdır.

bu asiditeyi şöyle açıklayım. bu mango kökleri pH dengesini sağlarken suya asidik sıvı salgılıyor. baz'ı yüksek suyu bu şekilde uygun seviyeye düşürüyor. yalnız tatlılık açısından hangi taraf daha iyi bilmiyorum. yalnız bilimsel bir kaynakta suyu yumuşatmak için kireç eklemesi yapıldığını okumuştum. ama tadına baktığında kireçli su sert oluyor. bu tezatı anlamadım.

Kirecin veya kalsiyum hidroksitin tetikleyeceği reaksiyon/reaksiyonlar suyun tadına etki edeceği için reaksiyona giren maddenin/bileşiğin fiziksel özelliği önemini yitiriyor sanırım.

Öyle olmalı belkide bazı bileşiklere bağlanıp yada ayrıştırıp suyun sertliğini bu sayede yumuşatıyor olabilir.

abi içtiğimiz güzel su varya hani sen bilirisn yenikente de var direk çeşmeden akıyor hatta çoğu insan musluk suyu koktuğu için ve pis olduğu için ankara suyu ordan alıyor benim sorduğum su o su tatlı su...

Suyu kaba doldurduğunda içinde partikül var mı incelemek lazım. Bunu görmek zor. Bir de suyu ufak bir petşişede 1 hafta bekletip içip tadına bakacaksın bu bir hafta içinde tadı ve tavı bozulursa o su yosun veya organik madde içeriyordur.

yok abi tadı değişmiyor 1 ay bekliyor bizde içiyoz o suyu tatlı su...

ilk geldiği günki gibi duruyor tek farkı soğuk oluyor durduğu yer karanlık ve soğuk çünkü..

Geri