Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum suyu

elif.

Gümüş 5 Üye
Merhaba, akvaryumum şu anda kapalı balkonda olduğu için çok güneş alıyor ve bu nedenle su değişiminden yaklaşık 2 hafta sonra rengi yeşile dönüyor. Yosun olduğunu tahmin ediyorum çünkü kışın bu şekilde bir şey yaşamadım. Sadece iç filtre kullanıyorum. Bunun kaplumbağama bir zararı olur mu? Önlemek için yapabileceğim bir şey var mı?

Akvaryum suyuna direkt güneş vurmasın bu yosunu arttırıyor.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman, su düzenleyici ne varsa hepsinin görselini atın.
Akvaryumun bir görselini atın.

Akvaryum 100*50*60. Cam bir kuru alanı var. genellikle 40 santime yakını dolu oluyor. Çünkü cam kalınlığı çok fazla olmadığı için daha fazla doldurmaktan korkuyorum. Balkon çok güneş aldığı için sıcak oluyor, isitma lambasına gerek duymuyorum yazlari. Jbl Isıtıcı ve bir de köşe filtrem var. jbl agil ve tropical biorepit w yemi arada ancak genellikle tetra reptomin veriyorum. Su duzenleyici kullanmıyorum kullanmayı düşündüm ama bilemedim hangisinden alacağımı. Akvaryumun resmini de paylasirdim ancak yeşil bir su görünecek sadece muhtemelen...

Balkonda esintiden çarpılır. Akvaryumu odaya alın. Akvaryum direkt güneş görmesin ama bulunduğu oda güneş ışığı alsın. Yoksa akvaryumu yosun kaplar.

Elinizdeki yeme ek olarak tetra reptomin yemini alın bu ana yem. Biorepti mineral yem olarak haftada 1-2 gün verin.

Yazın gerçekten çok sıcak oluyor ama lamba gerekli ekipman. Bu kabuk çürümesinide engelliyor. Yazın 28 veya 42Watt armut halojen ampul alabilirsiniz. Sadece armut şeklinde normal halojenm ampul kullanıyoruz diğer tip olanlar hayvanı yakar.

Su hacmi fazla buna hazır veya arıtılmış su yetiştiremezsiniz bir su düzenleyici kullanın.

Sera toxivec
Tropical supreme
Seachem Prime

Bu su düzenleyicilerden birisini alın.

Balkon camla kapalı olduğu için esinti olmuyor. Dediğiniz gibi su fazla olduğu için oda ne kadar havalandirilsa da akvaryum odaya alınca çok fazla nem sorunu oluyor. Aslında camlar da siyah olduğu için çok güneş gören bir odafan farkı yok.Balkon kapali olduğu için de banyolara takılan havalandirmalardan alarak nem sorununu çözmeyi umuyorum. Su duzenleyici alacağım. Ana yemi tetra reptomin kullanıyorum şu anda. Isıtma lambası için de deveboynu olarak geçen duylardan almam gerekiyor galiba değil mi?teşekkür ederim

Akvaryumun yüksekliğine göre ayaklı veya mandallı masa lambası alınabilir.

Ampul ve kuru alandaki mesafeye ve ortam sıcaklığına göre 28-42-43-46-53-56-72 Watt ampul alınabilir.

Metal çanaklı ve seramik duylu olması yeterlidir.

Bu model masa lambası mandallı olduğu için kolayca konumlandırılır. Seramik duylu ve metal çanaklıdır. Bu linkteki model metal çanaklı ama diğer satıcılar plastik olanını gönderiyor.

Akvaryuma güneş doğrudan vurmamalı. O bölgede pencereye bir perde yada örtü asın. Hem yosunlanma ihtimali düşer hemde akvaryum aşırı ısınmaz.

Balkonun diğer tarafları güneş görebilir. Sadece akvaryum güneşi direk almasın.

Yosun güneşi gördüğü noktada oluşur. Sudaki oksijeni tüketip su kalitesini bozar. Akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile tüm camları köşelerine varana kadar silin. Sonra suyu komple alın. Ekipmanları iyice yıkayın. Ufak birşey kalsa tekrar üremeye başlar.

Geri