Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum suyu

kaplumbaga_000

Bronz 4 Üye
Merhaba,

Yine bir konuda fikrinizi almak istiyorum :) bugüne kadar akvaryumda hep içme suyu kullanıyordum. Ama bazı arkadaşlarım masraflı olduğu için, çeşme suyunu dinlendirip kullandıklarını söylediler. Siteyi incelediğimde, "mavi damla" diye bir şey okudum.

Akvaryuma çeşme suyu koyabilir miyiz? Mavi damla bu güne kadar kullanmadım, kullanmalı mıyım?

Yorumlarınız için teşekkürler..

Cvp: akvaryum suyu

Akvaryuma çeşme suyu koyabilirsiniz. Ancak ağız kısmı açık bir kapta 2 gün bekletmeniz ve bu sayede klorun uçması gerekiyor. Yakınlarınızda kaynak suyu akan bir çeşme varsa ve su değerleri güvenilirse o en iyisi olur. Ben mineral içeriği ve doğal olsun diye çoğunlukla tamamen doldurmasam bile akvaryuma ekliyorum. Kısmende daha steril olması için içme suyu koyarak dengeyi koruyorum.

Mavi damla kesinlikle kullanmayın. Suyu kısmi olarak değiştirirseniz zamanla düzen oturur.

AEK' Alıntı:
Akvaryuma çeşme suyu koyabilirsiniz. Ancak ağız kısmı açık bir kapta 2 gün bekletmeniz ve bu sayede klorun uçması gerekiyor. Yakınlarınızda kaynak suyu akan bir çeşme varsa ve su değerleri güvenilirse o en iyisi olur. Ben mineral içeriği ve doğal olsun diye çoğunlukla tamamen doldurmasam bile akvaryuma ekliyorum. Kısmende daha steril olması için içme suyu koyarak dengeyi koruyorum.

Mavi damla kesinlikle kullanmayın. Suyu kısmi olarak değiştirirseniz zamanla düzen oturur.

O zaman çeşme suyunu bekleterek onu kullanabilirim, biraz da içme suyu eklerim.. Çok teşekkür ederim, içme suyu hem maliyetli oluyordu hem de taşıma vs sıkıntı çekiyordum..

Önemli değil :)
Konuyu önceden veterinerle konuşmuş olduğum için bu anlamda da içiniz rahat olabilir.

Geri